,

50 απλοί τρόποι να βοηθήσεις τον πλανήτη

Το να ζούμε οικολογικα δεν είναι κάτι δύσκολο, και δεν συνεπάγεται σαρωτικές αλλαγές στη ζωή μας. Απλά πράγματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Το

Το να ζούμε οικολογικα δεν είναι κάτι δύσκολο, και δεν συνεπάγεται σαρωτικές αλλαγές στη ζωή μας. Απλά πράγματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

01 Το περιεχόμενο του παρακάτω καταλόγου δεν προσφέρει καινούργια γνώση, αλλά αποτελεί επανάληψη γνωστών πραγμάτων. Όμως η διαρκής υπενθύμιση, βοηθάει στο να ριζώσουν καλύτερα στο μυαλό μας.
011. Αλλάξτε τις λάμπες
Αν κάθε νοικοκυριό στις ΗΠΑ αντικαθιστούσε μία κανονική λάμπα με λάμπα οικονομίας, η μείωση της ρύπανσης θα ισοδυναμούσε με την απομάκρυνση ενός εκατομμυρίου αυτοκινήτων από το δρόμο.
Αν δεν σας αρέσει το χρώμα από το φως που βγάζουν οι λάμπες οικονομίας, μπορείτε να τις τοποθετήσετε τουλάχιστον στα μέρη του σπιτιού που χρησιμοποιείται λιγότερο, οπότε δεν θα σας ενοχλεί τόσο πολύ.
Moon2. Κλείστε τον υπολογιστή τη νύχτα
Απενεργοποιώντας τον υπολογιστή, αντί να τον αφήνεται σε κατάσταση αναμονής, εξοικονομείτε 40 watt την ώρα. Αυτό σημαίνει για εσάς, λιγότερο κόστος περίπου 15-20 ευρώ ανά έτος. Εάν δεν θέλετε να περιμένετε να ξεκινήσει ο υπολογιστής σας, μπορείτε να τον ανοίγετε ενώ ετοιμάζεται τον καφέ σας.
023. Μην ξεπλένετε τα πιάτα
Αποφεύγετε να ξεπλένετε τα πιάτα πριν χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο πιάτων και εξοικονομείστε έως και 20 λίτρα νερού σε κάθε πλύσιμο . Εκτός από τον χρόνο που κερδίζετε για τον εαυτός σας, εξοικονομείτε και την ενέργεια που θα σπαταλούσατε για να ζεστάνετε το επιπλέον νερό. 
 
024. Μη προθερμαίνετε το φούρνο
Εκτός αν φτιάχνετε ψωμί ή γλυκίσματα, μην προθερμαίνετε το φούρνο. Απλά ενεργοποιείστε τον φούρνο όταν είναι να βάλετε το πιάτο μέσα. Επίσης, όταν θέλετε να ελέγξτε αν έγινε το φαγητό σας, κοιτάξτε από το παράθυρο του φούρνου και μην ανοίγετε το πορτάκι του φούρνου. 
 
02 5. Ανακυκλώστε το γυαλί
Η ανακύκλωση γυαλιού μειώνει τα αέρια που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση κατά 20% και τους ρύπους που σχετίζονται με την ρύπανση των υδάτων κατά 50%. Αν δεν το ανακυκλώστε, θα χρειαστούν ένα εκατομμύριο χρόνια για να αποσυντεθεί. 
 
diaper pin 6. Πάνες με μέτρο.
Μέχρι τη στιγμή που ένα παιδί μπορεί να πηγαίνει μόνο του στην τουαλέτα, απαιτούνται περίπου 5.000 έως 8.000 πάνες, προσθέτοντας έτσι χιλιάδες τόνους αποβλήτων. Κάντε μια επιλογή που να έχει ήπια επίδραση στον πλανήτη μας. 
 
clothespin 7. Απλώστε τα πλυμένα ρούχα
Βάλτε τα πλυμένα ρούχα σε μία απλώστρα για να στεγνώσουν με την βοήθεια του αέρα. Έτσι, εκτός από ότι τα ρούχα σας θα διατηρήσουν το χρώμα τους και δεν θα μαζέψουν , θα εξοικονομήσετε και χρήματα.
Star! 8. Γίνεται χορτοφάγοι μία φορά την εβδομάδα
Ένα λιγότερο γεύμα την εβδομάδα με βάση το κρέας βοηθά τον πλανήτη αλλά και εσάς τους ίδιους. Για παράδειγμα: για την παραγωγή ενός κιλού βοδινού κρέατος απαιτούνται 2.500 λίτρα νερού. Θα σώσετε επίσης και αρκετά δέντρα. Για κάθε χάμπουργκερ καταστρέφονται περίπου 17 τετραγωνικά μέτρα τροπικού δάσους .
Fork and knife 9. Πλένετε στο πλυντήριο με κρύο ή χλιαρό νερό
Εάν όλα τα νοικοκυριά στις ΗΠΑ αντικαθιστούσαν το πρόγραμμα ζεστό-ζεστό με ζεστό-κρύο, θα εξοικονομούσαν καθημερινά ενέργεια ίση με 100.000 βαρέλια πετρελαίου. Βάλτε πλυντήριο μόνο όταν γεμίσει ο κάδος
Napkin 10. Χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα λιγότερη
Κατά τη διάρκεια του έτους, ο μέσος Αμερικανός χρησιμοποιεί περίπου 2.200 χαρτοπετσέτες, δηλαδή περίπου έξι κάθε μέρα. Αν ο καθένας τους χρησιμοποιούσε μία χαρτοπετσέτα λιγότερη κάθε ημέρα, θα προέκυπταν λιγότερα απόβλητα κάθε έτος κατά περισσότερο μισό δισεκατομμύριο κιλά.
Napkin 11. Χρησιμοποιήστε και τις δύο όψεις του χαρτιού
Οι Αμερικανικές επιχειρήσεις πετάνε 21.000.000 τόνους χαρτιού κάθε χρόνο. Ενας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να μειωθεί κατά το ήμισυ αυτό, είναι να αλλάξτε την εξ ορισμού επιλογή του εκτυπωτή και να την κάνετε εκτύπωση σε διπλή όψη. Και όταν τελειώσετε με τα έγγραφά σας, μην ξεχάσετε να τα πετάξτε στον κάδο ανακύκλωσης.
Newspaper12. Ανακυκλώστε τις εφημερίδες
Τυπώνονται 63 εκατομμύρια εφημερίδες κάθε μέρα στις ΗΠΑ Ανακυκλώνοντας οι Αμερικανοί μόνο την κυριακάτικη εφημερίδα, θα έσωζαν περισσότερα από μισό εκατομμύριο δέντρα κάθε εβδομάδα. 
 
Gift13. Τυλίξτε δημιουργικά
Μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε ξανά τσάντες δώρων ή διαφημιστικά φυλλάδια, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε κάτι μοναδικό, χρησιμοποιώντας παλιούς χάρτες, υφάσματα ή ακόμη και εφημερίδες. Γυρίστε την μέσα πλευρά προς τα έξω, από μία χάρτινη σακούλα παντοπωλείου, και παροτρύντε το παιδί σας να χρησιμοποιήσει αυτοκόλλητα για να δημιουργήσει χαρτί περιτυλίγματος που να είναι φιλικό προς το περιβάλλον.
Water14. Αναθεωρείστε για το εμφιαλωμένο νερό
Σχεδόν το 90% των πλαστικών μπουκαλιών νερού δεν ανακυκλώνονται, και επιπλέον χρειάζονται χιλιάδες χρόνια για να αποσυντεθούν. Αγοράστε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι. Θα κάνετε μια σπουδαία επιλογή για το περιβάλλον, το πορτοφόλι και ενδεχομένως την υγεία σας.
Shower!15. Περιορίστε το χρόνο του μπάνιου!
Κάντε ένα λιγότερο μπάνιο την εβδομάδα, και αντ ‘αυτού κάντε ντους εκείνη την φορά. Το μπάνιο απαιτει σχεδόν διπλάσια ποσότητα νερού. Όχι μόνο θα μειώσετε την κατανάλωση νερού, αλλά και το κόστος της ενέργειας που απαιτείται για τη θέρμανση του νερού.
brush 16. Βουρτσίστε τα δόντια χωρίς να αφήνετε να τρέχει το νερό
Σας έχουν μιλήσει ξανά γι’ αυτό, αλλά ίσως το συνεχίζεται ακόμα. Θα εξοικονομήστε έως και 18 λίτρα την ημέρα εάν το σταματήσετε.
Shower17. Κάντε ντους μαζί με το σύντροφό σας
Μπείτε στο ντους με το αγαπημένο σας πρόσωπο για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με πολύ μεγάλη όρεξη. Όχι μόνο θα έχετε κάνει μια σοφή επιλογή για το περιβάλλον, αλλά μπορεί να παρατηρήσετε και κάποια άλλα επιπρόσθετα …. οφέλη.
Shorten 18. Τελειώστε πιο γρήγορα το ντους
Κάθε δύο λεπτά που συντομεύεται το ντους σας, εξοικονομείτε περισσότερα από δέκα λίτρα νερού.
Tree19.Φυτέψτε ένα δέντρο
Είναι καλό για την ατμόσφαιρα, είναι καλό για την γη, μπορεί να κάνει σκιά στο σπίτι σας, εξοικονομείτε ρεύμα από την μείωση της θερμότητας (φυτέψτε το στη δυτική πλευρά του σπιτιού σας), και επιπλέον μπορεί να ανεβάσει την αξία του ακινήτου σας. Κάντε το έτσι ώστε να έχει νόημα για όλη την οικογένεια, κάθε μέλος να φυτεύει ένα δέντρο κάθε χρόνο.
Vvvvrrrooooom 20. Χρησιμοποιήστε τον πλοηγό του αυτοκινήτου
Πληρώσατε για αυτό το αξεσουάρ στο αυτοκίνητό σας, είναι ώρα να το βάλετε να δουλέψει! Όταν χρησιμοποιείτε το σύστημα πλοήγησης στο αυτοκίνητο σας, μπορεί να διανύσετε ακόμα και 15% λιγότερα χιλιόμετρα. Λαμβάνοντας υπόψη τις τιμές της βενζίνης, προκύπτει όφελος όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για την τσέπη σας.
Weee 21. Μεταχειρισμένο δεν σημαίνει δεύτερη επιλογή
Σκεφτείτε ν αγοράσετε προιόντα από καταστήματα μεταχειρισμένων. Παιχνίδια, ποδήλατα, πατίνια, ρούχα, και άλλα είδη που αχρηστεύονται όσο μεγαλώνουν τα παιδιά. 
 
Globey 22.Αγοράστε από την τοπική αγορά
Αναλογισθείτε το ποσό της ρύπανσης που δημιουργήθηκε για να φτάσει το φαγητό σας από το αγρόκτημα στο τραπέζι . Όποτε είναι εφικτό, αγοράστε από τους τοπικούς παραγωγούς ή από τις λαϊκές αγορές, Έτσι στηρίζεται την τοπική οικονομία, και επιπλέον συμβάλετε στην μείωση της ποσότητα των αερίων που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα, κατά την μεταφορά των προιόντων με μεταφορικά μέσα.
This is a thermometer 23. Ρυθμίστε καλύτερα το θερμοστάτη σας
Ρυθμίστε το θερμοστάτη σας ένα βαθμό υψηλότερα το καλοκαίρι και ένα βαθμό χαμηλότερα το χειμώνα. Κάθε ρύθμιση χαμηλότερα κατά ένα βαθμό Κελσίου, θα εξοικονομήσει περίπου 10% της ενέργειας! Επιπλέον, επενδύστε σε ένα προγραμματιζόμενο θερμοστάτη που σας επιτρέπει να ρυθμίζετε τη θερμοκρασία του με βάση τις ώρες που βρίσκεστε στο σπίτι.
MMmmmmm, coffee 24. Επενδύστε στη δική σας κούπα του καφέ
Εάν ξεκινάτε την μέρα σας κάθε πρωί με ένα αχνιστό καφέ σε ποτήρι μιας χρήσης, με μια γρήγορη καταμέτρηση μπορείτε να  βρείτε πόσα πολλά απόβλητα συσσωρεύονται. Επενδύστε σε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο κύπελλο, το οποίο όχι μόνο μειώνει τη σπατάλη, αλλά κρατά και τον καφέ σας ζεστό για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Thre and back 25. Μαζέψτε μαζί τις εκκρεμότητες
Μία φορά την εβδομάδα κάντε μια λίστα με με όλες τις εκρεμότητες, και δείτε αν μπορείτε να τις ολοκληρώστε σε μία μόνο διαδρομή. Όχι μόνο θα εξοικονομήσετε βενζίνη, αλλά και χρόνο για τον εαυτό σας.
switch 26. Σβήνετε τα φώτα
Πάντα να απενεργοποιείτε τους απλούς λαμπτήρες πυράκτωσης, όταν βγαίνετε από το δωμάτιο. Όσο αφορά τους λαμπτήρες φθορισμού, επηρεάζονται περισσότερο από το πόσες φορές αναβοσβύνουν, οπότε κλείστε τους μόνο όταν πρόκειται να βγείτε από ένα δωμάτιο για τουλάχιστον 15 λεπτά. Έτσι, θα αυξήσετε την διάρκεια ζωής της λάμπας, αλλά επιπλέον θα μειώσετε και τις δαπάνες θέρμανσης, καθώς τα φώτα συμβάλλουν στην αύξηση της θερμότητας σε ένα δωμάτιο.
Mow 27. Φροντίστε οικολογικά το γκαζόν
Εάν ήρθε η ώρα να ποτίσετε το γκαζόν σας, προτιμήστε να το κάνετε νωρίς το πρωί ώστε να έχετε λιγότερες απώλειες λόγω εξάτμισης από την ζέστη. Έχετε ζιζάνια στο γκαζόν; Ψεκάστε με ξίδι.
Celly 29. Ανακυκλώστε τα παλιά κινητά τηλέφωνα
Οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας διατηρούν το κινητό τηλέφωνο κατά μέσο όρο για περίπου 18 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι 130 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα αποσύρονται κάθε χρόνο. Εφόσον καταλήγουν στις χωματερές, οι μπαταρίες τους εκλύουν τοξικές ουσίες στο περιβάλλον.
Wrenching 30. Συντηρήστε το αυτοκίνητο σας
Όχι μόνο δίνετε παράταση στο χρόνο ζωής του αυτοκινήτου σας, αλλά προκαλείτε λιγότερη ρύπανση και εξοικονομείτε βενζίνη. Ένα σωστά συντηρημένο όχημα, με καθαρά φίλτρα αέρα, και φουσκωμένα λάστιχα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση του οχήματός σας.
No Mommy! 31. Ανακύκλωστε τις κρεμάστρες ρούχων που δεν χρειάζεστε
Οι κρεμάστρες ρούχων είναι συνήθως από χάλυβα, οπότε δεν γίνονται αποδεκτές από αρκετά προγράμματα ανακύκλωσης. Άρα τι κάνετε; Τα περισσότερα καθαριστήρια θα δεχτούν να τις πάρουν .
Chug 32. Ανακυκλώστε αλουμίνιο και γυαλί
Είκοσι ανακυκλωμένα κουτιά αλουμινίου μπορούν να εξοικονομήσουν την ενέργεια που χρειάζεται για την παρασκευή ενός καινούργιου.
Κάθε τόνος ανακυκλωμένου γυαλιού εξοικονομεί το αντίστοιχο τριακοσίων κιλών πετρελαίου, τα οποία χρειάζονται για να φτιαχτεί γυαλί από πρωτογενή υλικά.
Homeward bound 33. Τηλεργασία
Εξετάστε αν συμφωνεί ο εργοδότη σας να εργάζεστε στο σπίτι κάποιες μέρες της εβδομάδας. Όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χρήματα και βενζίνη, αλλά θα πάτε στη δουλειά σας με τις πιτζάμες σας!

Eternal flame 

34. Κλείστε την καμινάδα από το τζάκι

Κρατώντας ανοιχτο το ντάμπερ , δηλαδή την μεταλλική πλάκα που απομονώνει την καμινάδα απο το τζάκι, είναι σαν να έχετε ένα παράθυρο ανοιχτό κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Επιτρέπετε τον ζεστό αέρα να βγει από την καμινάδα. Αυτό μπορεί να κοστίσει πολλά χρήματα λόγω της απώλειας ενέργειας.

junk 35. Μειώστε την άχρηστη αλληλογραφία
Η άχρηστη αλληλογραφίας που λαμβάνουν οι Αμερικανοί κάθε χρόνο, αντιστοιχεί σε καταστροφή 100 εκατομμυρίων δέντρων.
Light a candle light a match step down step down watch your heel crush crush 36. Επέλεξε σπίρτα αντί αναπτήρα
Οι περισσότεροι αναπτήρες κατασκευάζονται από πλαστικό και γεμίζουν με βουτάνιο, υποπροϊόν του πετρελαίου. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι αναπτήρες θεωρούνται «μιας χρήσης», περισσότεροι από 1.500 εκατομμύρια αναπτήρες καταλήγουν στις χωματερές κάθε χρόνο. 
 
Yellow pages 37. Σταματήστε την συνδρομη στον χρυσό οδηγό
Πάρτε τους τηλέφωνο και ζητήστε να σταματήσουν να σας παραδίδουν τον τηλεφωνικό κατάλογο, κι αντ αυτού χρησιμοποιήστε το ιντερνετ . Κάποιοι εκτιμούν ότι οι τηλεφωνικοί κατάλογοι αποτελούν σχεδόν το δέκα τοις εκατό των αποβλήτων στις χωματερές. Αν ακόμη επιμένετε να λαμβάνετε τον τηλεφωνικό κατάλογο, τουλάχιστον μην ξεχάσετε να ανακυκλώστε τους παλιούς τόμους.
give 38. Δώστε το αλλού
Προτού πετάξετε κάτι , σκεφτείτε εάν κάποιος άλλος μπορεί να το χρειαστεί. Είτε δωρίστε το σε μια φιλανθρωπική οργάνωση είτε αναρτήστε δημοσίευση σε ιστοσελίδα που έχει αυτό τον σκοπό.
Wash 39. Πηγαίνετε σε πλυντήριο αυτοκινήτων
Τα επαγγελματικά πλυντήρια αυτοκινήτων είναι συχνά πιο αποτελεσματικά όσο αφορά κατανάλωση νερού. Αν ο κάθε Αμερικανός που πλένει μόνος του το αυτοκίνητό του, έκανε έστω μία επίσκεψη σε πλυντήριο αυτοκινήτων θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν περίπου 30 δισεκατομμύρια λίτρα νερού.
02 40. Μην χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες
Κάθε χρόνο χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο 500 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες. Δεν διασπώνται, καταλήγουν στην θάλασσα, και στη συνέχεια, στην τροφική αλυσίδα. Επιμείνετε σε επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες, είναι μια φθηνή και εύκολα διαθέσιμη επιλογή.
Fly 41. Πετάξτε με e-ticket
Το κόστος της όλης επεξεργασίας ενός χάρτινου εισιτηρίου είναι περίπου 10 δολλάρια, ενώ το αντίστοιχο ηλεκτρονικό εισιτήριο (e-ticket) κοστίζει μόνο 1 δολλάριο. Στο εγγύς μέλλον, τα e-tickets θα είναι η μοναδική επιλογή, κάτι που θα εξοικονομήσει στις αεροπορικές εταιρείες περίπου 3 δισεκατομμύρια δολλάρια το χρόνο. Εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων, η πραγματική ποσότητα του χαρτιού που εξοικονομείται από αυτή τη διαδικασία είναι αξιόλογη.
Click 42. “Κατεβάστε” το λογισμικό σας
Τα περισσότερα λογισμικά έρχονται σε CD, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από τριάντα δισεκατομμύρια δίσκοι όλων των ειδών πωλούνται ετησίως. Αυτό είναι μια τεράστια ποσότητα αποβλήτων, για να μην αναφέρουμε τη σχετική συσκευασία.
Who uses answering machines? 43. Σταματήστε τον τηλεφωνητή
Οι τηλεφωνητές χρησιμοποιούν ενέργεια 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Και όταν χαλάσουν, είναι απλά ένα επιπλέον πράγμα που θα καταλήξει στην χωματερή. Αν όλοι οι τηλεφωνητές στις ΗΠΑ αντικατασταθούν από ”υπηρεσίες φωνητικού ταχυδρομείου”, η ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας θα αντιστοιχεί συνολικά σε σχεδόν δύο δισεκατομμύρια κιλοβατώρες.
I like my sugar with coffee and cream 44. Αφήστε τα καλαμάκια και τα πλαστικά κουταλάκια του καφέ
Κάθε χρόνο, οι Αμερικανοί πετάνε 138 000 000 000 καλαμάκια και αναδευτήρες. Όμως, παρακάμπτοντας τη βοήθεια αναδευτήρα δεν σημαίνει ότι θα πιείτε τον καφέ σας μαύρο. Αν βάλτε πρώτα την ζάχαρη ή το γάλα, και στη συνέχεια βάλτε τον καφέ, θα αναμειχθούν μια χαρά.
Αμετάπειστος; Θέλετε απαραίτητα να ανακατεύετε τον καφέ; Ε τότε, πάρτε ένα μακαρόνι από το ντουλάπι. Μπορείτε να το μασάτε μετά τη χρήση, ή να το κάνετε λίπασμα, ή να το πετάξετε με λιγότερες ενοχές.
Swab 46. ​​Χρησιμοποιήστε μπατονέτες από χαρτόνι
Μερικές μάρκες από μπατονέτες είναι φτιαγμένες από χαρτόνι, ενώ άλλες είναι κατασκευασμένες από πλαστικό. Εάν το 10% των αμερικανικών νοικοκυριών έπαιρνε αυτές που είναι από πεπιεσμένο χαρτόνι, η ενέργεια του αναλωθέντος πετρελαίου ανά έτος που θα κερδίζαμε θα ήταν ισοδύναμη με πάνω από 500.000 λίτρα βενζίνης.
Compute 47. Πληρώσετε τους λογαριασμούς ONLINE
Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, αν όλα τα νοικοκυριά στις ΗΠΑ πλήρωναν τους λογαριασμούς τους ηλεκτρονικά , θα είχαμε εξοικονομήσει 18,5 εκατομμύρια δέντρα κάθε χρόνο, 2,2 δισεκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων που συμβάλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, και 0,7 δισ. κιλά από στερεά απόβλητα .
Stop me oh oh oh stop me 48. Σταματήστε να ζητάτε την ανάλυση του λογαριασμού σας σε έντυπη μορφή
Αν κάθε νοικοκυριό εκμεταλλευόταν το web banking, η εξοικονόμηση χρημάτων θα ήταν πολύ μεγάλη.
Battery 49. Χρησιμοποιείστε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες
Κάθε χρόνο 15 δισεκατομμύρια μπαταρίες παράγονται και πωλούνται και οι περισσότερες είναι αλκαλικές μπαταρίες μιας χρήσης . Μόνο ένα μικρό μέρος από αυτές ανακυκλώνονται. . Αγοράστε ένα φορτιστή και μερικά σετ επαναφορτιζόμενων μπαταριών. Παρά το γεγονός ότι απαιτείται μια αρχική επένδυση, θα την αποσβέσετε σύντομα, σε περίπου ένα χρόνο. Και τι θα συμβεί το πρωί των Χριστουγέννων, όταν θα είναι κλειστά όλα τα καταστήματα; Εσείς θα είστε πλήρως εφοδιασμένοι .
Shout it out 50. Μεταδώστε την γνώση!
Μεταδώστε ό, τι έχετε μάθει,στους άλλους. Εάν ο κάθε γνωστός σας που έκανε έστω και ένα μικρό βήμα προς την κατεύθυνση της οικολογίας, τότε η συλλογική προσπάθεια θα μπορούσε να έχει πρωτοφανές αποτέλεσμα.
 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε