Διατροφή για ξεκούραση των ματιών

Έπειτα από ένα οκτάωρο στη δουλειά, μπροστά στον υπολογιστή, τα μάτια σας πιθανόν να έχουν κουραστεί και η όρασή σας να έχει θολώσει. Πώς

Έπειτα από ένα οκτάωρο στη δουλειά, μπροστά στον υπολογιστή, τα μάτια σας πιθανόν να έχουν κουραστεί και η όρασή σας να έχει θολώσει. Πώς μπορείτε να καταπολεμήσετε τις παρενέργειες της… υπερωρίας; Με λίγο σπανάκι!

Νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια έδειξε ότι η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, αντιοξειδωτικά που βρίσκουμε σε σκούρα, φυλλώδη, πράσινα λαχανικά, μπορούν να απαλύνουν την ενόχληση που αισθανόμαστε όταν κοιτάμε για πολλή ώρα σε ένα φωτεινό σημείο, π.χ., την οθόνη του υπολογιστή.
«Τα θρεπτικά αυτά συστατικά βοηθούν τον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού να απορροφήσει το μπλε φως που δημιουργεί λάμψη και έτσι να μειώσει την ενόχληση στα μάτια» εξηγεί ο Μπίλι Ρ. Χάμοντ, Ph.D., καθηγητής Νευροεπιστήμης και Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου της Τζόρτζιας.
Φροντίστε να καταναλώνετε 12 mg λουτεΐνης και ζεαξανθίνης την ημέρα από τροφές όπως σπανάκι, πράσινο λάχανο, μπρόκολο κ.λπ., για να έχετε δυνατή όραση.

Advertisment

Διαβάστε και για τη λουτεϊνη και ζεαξανθίνη που υπάρχει στο αυγό, εάν το φάτε σωστά.

 

 

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια
Σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 συχνά λάθη στο μαγείρεμά του και πώς να τα αποφύγετε
Θαλασσινά: Πως θα καταλάβετε αν είναι φρέσκα ή αποψυγμένα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση