Η ανταλλαγή ενέργειας χρειάζεται σύνεση

Υπάρχουν δύο τρόποι ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ των ανθρώπων. Ο καλύτερος είναι όταν και τα δύο άτομα που επικοινωνούν μεταξύ τους, αγαπιούνται πραγματικά και βρίσκονται

Υπάρχουν δύο τρόποι ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ των ανθρώπων. Ο καλύτερος είναι όταν και τα δύο άτομα που επικοινωνούν μεταξύ τους, αγαπιούνται πραγματικά και βρίσκονται σε απόλυτη νοητική σωματική κι ενεργειακή ισορροπία. Σε αυτή την περίπτωση και οι δύο συνεισφέρουν στην ομαλή ροή ενέργειας μεταξύ τους και κανένας δεν έχει ανάγκη να τραφεί από την ενέργεια του άλλου. Η άλλη περίπτωση ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ των ανθρώπων είναι ο «ενεργειακός βαμπιρισμός». Αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι όλοι σε κάποια φάση της ζωής μας, υπήρξαμε ενεργειακά βαμπίρ, όταν δεν θέλαμε να καταλάβουμε γιατί βιώναμε μια κατάσταση ή δεν ήμασταν σε θέση να συνειδητοποιήσουμε το τι γίνεται με την ζωή μας.

 

Advertisment

Η ανταλλαγή της ενέργειας είναι το θεμέλιο για το παραμόνεμα και οι καθρέφτες φωτίζουν και καθοδηγούν αυτό που εσείς παραμονεύετε- παρατηρείτε.  Ο σκοπός σας είναι να είστε Παρών με Επίγνωση και Ευθύνη, κάθε στιγμή για τον κύκλο της ψυχής σας, που είναι μια πορεία η οποία περιλαμβάνει χιλιάδες ταυτόχρονους βίους. Από την στιγμή που γεννιέστε ως ανθρώπινη οντότητα μέσα στο Όνειρο του Πλανήτη, η ζωή σας στρέφεται γύρω από άλλους ανθρώπους. Αδιάκοπα συναλλάσσεστε και ανταλλάσσετε, ενέργεια με άλλους, χρησιμεύοντας ως «καθρέφτης» για να βλέπουν τον εαυτό τους, ενώ οι άλλοι γίνονται καθρέφτες για σας.

 

Το κάθε τι που συμβαίνει, η κάθε κατάσταση που σας παρουσιάζεται στον βίο σας αυτό, υπάρχει ταυτόχρονα και σε  Fractalπαράλληλους βίους, και κάθε περιβάλλον, με τα δέντρα του, τις πέτρες του, τα κτίρια του και τους ανθρώπους του είναι μέρος της ζωής σας σε παράλληλους βίους. Κάθε τι στη ζωή σας είναι ένας καθρέφτης που σας εμφανίζεται ξανά για να δείτε πώς θα δράσετε ή πώς θα αντιδράσετε, στον σημερινό σας βίο, και έτσι σας παρέχει μια ευκαιρία για πνευματική εξέλιξη. Κάθε τι στη ζωή σας είναι αντανάκλαση του εαυτού σας.

Advertisment

 

Κάθε, τι που βλέπετε γύρω σας προέρχεται μόνο από τα δικά σας μάτια, από τις δικές σας αντιλήψεις και από τα δικά σας συναισθήματα. Όποια και αν είναι τα συναισθήματά σας, είναι δικά σας και μόνο δικά σας, όχι του διπλανού σας. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ό,τι νιώθετε, και να αντιδράτε όπως αντιδράτε. Μπορεί να κουνάτε το δάχτυλο σας σε άλλους και να λέτε ότι είναι θυμωμένοι ή ότι σας βγάζουν από τα ρούχα σας, η αλήθεια, όμως, είναι ότι τα συναισθήματά σας αναφέρονται σε σας, και οι καθρέφτες απλά σας επιστρέφουν τα συναισθήματά σας αντανακλώντας τα.

 

Όταν βλέπετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη που χτενίζεστε, δεν σας χτενίζει ο καθρέφτης. Εσείς χτενίζεστε και ο καθρέφτης αντανακλά αυτή την κίνηση. Κάθε τι στη ζωή σας σάς επιστρέφει αντανακλαστικά τον τρόπο που βλέπετε εσείς τη ζωή σας και το πώς παρουσιάζεστε στον κόσμο. Δεν υπάρχει συναλλαγή χωρίς καθρέφτες.

 

Αυτό που δεν σας αρέσει στον προϊστάμενο, στον διευθυντή σας είναι αυτό που δεν σας αρέσει σε σας, και επειδή για κάποιο λόγο πρέπει να βρίσκεστε μαζί εσείς και το αφεντικό σας, γι’ αυτό και εσείς είστε σε αυτή τη σχέση μ’ εκείνον. Κατά κάποιο τρόπο υπάρχει ένα συγκρότημα από δυναμικές καταστάσεις, ένα πρότυπο από συναλλαγές που προέρχεται από παράλληλους βίους και που πρέπει να ξεκαθαριστεί ανάμεσα στους δύο σας. Κάθε κατάσταση της ζωής σας περιέχει κάτι που  πρέπει να το εξετάσετε με προσοχή.

 

Το κλειδί εδώ είναι να έχετε αρκετή επίγνωση ώστε να μην σας γαντζώσουν τα ενεργειακά πεδία των άλλων. Το να μην γαντζώνεστε σημαίνει να μην αντιδράτε στις καταστάσεις της ζωής, αλλά για να το πετύχετε αυτό απαιτείται επίγνωση και πληρότητα με τον εαυτό σας. Αν αγκιστρωθείτε και αντιδράτε απέναντι στους άλλους, τα συναισθηματικά πρότυπα  εξακολουθούν να εμφανίζονται από βίωμα σε βίωμα, και από εμπειρία σε εμπειρία, τόσο στο συνειδητό όσο και στον ασυνείδητο βίο.

 

Θυμηθείτε τι έγινε την τελευταία φορά που το αφεντικό σας, ή κάποιο άλλο σημαντικό πρόσωπο σας μίλησε άσχημα. Μήπως η αντίδρασή σας ήταν όπως ήταν συνήθως σε άλλες ζωές; Μήπως δηλαδή καθίσατε ήσυχα σε κάποια άκρη και τα βάλατε με τον εαυτό σας κατηγορώντας τον ή είχατε την επίγνωση να μετατοπίσετε την αντίδρασή σας και να δώσετε χώρο στην ωρίμανση της ψυχής σας, ανοίγοντας το στόμα σας και ρωτώντας, χωρίς εμπάθεια  στη φωνή σας, γιατί σας φέρονταν παράλογα;

 

Αν δεν αντιδράσατε και μείνατε αποταυτισμένοι, ήσασταν κύριος του εαυτού σας, και όταν είστε κύριος του εαυτού σας, τον ερωτεύεστε και φυλάτε την ενέργεια σας.  Είστε ευγενικοί, έχετε αρκετή επίγνωση ώστε να μετακινηθείτε πέρα από οποιαδήποτε κατάσταση σας προκύπτει, και να μην πείτε ή να μην κάνετε κάτι που δεν σας αρέσει. Μπορείτε να είστε μέσα στην κατάσταση αυτή και να εκφράζετε την αλήθεια σας και να είστε ισορροπημένοι. Όταν είστε κύριος του εαυτού σας καθαρίζετε τους καθρέφτες που παρουσιάζονται στη ζωή σας.

 

Όταν έχετε γίνει Πολεμιστής, η τάση σας  είναι να καθαρίσετε τον καθρέφτη της ζωής σας, με άλλα λόγια τον καθρέφτη της ψυχής σας και η διαδικασία αυτή ξεκινάει όταν γίνεστε ο Παρατηρητής και ο Παραμονευτής του Εγώ σας και ανακαλύπτετε ότι ζείτε με τις πεποιθήσεις και τις συμφωνίες που σας έχουν φορτώσει και που έχετε σε κάποια άλλη ζωή συμφωνήσει να υπάρχουν. Τίποτε δεν γίνεται χωρίς την συμφωνία σας αυτό πρέπει να το θυμάστε πάντοτε. Ότι κι αν σας συμβαίνει εδώ ή σε παράλληλο κοσμικό σύμπαν έχετε παραχωρήσει την συμφωνία σας γι αυτό και αυτό υπάρχει. Το ότι έχετε γεννηθεί εδώ σημαίνει πως έχετε συμφωνήσει να έρθετε εδώ σε αυτό τον κοσμικό χωρο.

 

Όμως είναι απαραίτητο  να βιώσετε αυτές τις συμφωνίες, ώστε να αρχίσετε να μετατοπίζεστε και να καθαρίζετε τον καθρέφτη. Κάθε εμπειρία που έχετε σε άλλους βίους σας εμφανίζεται τώρα, σε αυτή την ζωή, ξανά και ξανά, μέχρι να είναι ξεκάθαρη στον καθρέφτη, και εσείς είστε ικανοποιημένοι μ’ αυτήν και γαλήνιοι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν σας προκαλεί καμιά αντίδραση. Αντίθετα νιώθετε πια στοργή και σεβασμό για τον εαυτό σας, «οπότε και γίνεστε καθρέφτης στοργής και σεβασμού για όλους εκείνους που εμφανίζονται ξαφνικά μπροστά σας, ακόμα και για αλκοολικούς, πόρνες και φονιάδες. Σε οτιδήποτε σας φέρνει σε κάθε στιγμή η ζωή, εσείς βρίσκετε στην γαλήνη.

 

Γαλήνη δεν σημαίνει απάθεια που είναι το ακριβώς αντίθετο της, αλλά σημαίνει ΕΠΙΓΩΣΗ υψηλού βαθμού και έλεγχος των σκέψεων και των συναισθημάτων αλλά και των ενεργειών που πηγάζουν απ’ αυτά.

 

 Ο σκοπός του βίου, είναι η Ενέργεια της Ψυχή σας, αλλά όλα τα πράγματα της ζωής σκόπιμα και ενάντια σας, δεν σας μαθαίνουν πώς να έχετε επίγνωση της Ψυχής σας πόσο μάλλον της Ενέργειας της. Η κοινωνία σας μαθαίνει να συνειδητοποιείτε το πόσο έξυπνοι είστε και ποιο είναι το επαγγελματικό σας επίπεδο. Σύμφωνοι, είναι καλό να ζείτε τη ζωή σας στο έπακρον και να έχετε αφθονία σε όλα. Αλλά δεν σας χρειάζεται να είστε το ενεργειακό θύμα, κατάσταση που σας επιβάλλεται όταν θέλετε τα πάντα, επειδή λυπάστε τον εαυτό σας και θέλετε να σας σέβεται όλος ο κόσμος. Όλα είναι στη διάθεσή σας εφόσον σέβεστε εσείς τον εαυτό σας και φροντίζετε την μοναδική ανθρώπινη ουσία της ζωής, που είναι η Ενέργεια της ψυχής σας, τουλάχιστον όσοι έχετε ψυχή.

 

Ο Εντουάρντο είχε δεχτεί τη συμφωνία και μάλιστα χωρίς αμφιβολία, ότι τα άτομα από το άλλο πολιτισμικό περιβάλλον θα ήταν πάντα καλύτερά του και έτσι ήταν υποχρεωμένος να δουλεύει πολύ περισσότερο – σπαταλώντας τεράστιες ποσότητες πολύτιμης ενέργειας-  ώστε  να ξεπεράσει αυτή την πεποίθηση. Το βίωμα της υπεροχής των ατόμων της άλλης κουλτούρας το βίωνε σε παράλληλη ζωή του, οπότε κάθε άτομο που πήρε μέρος σε εκείνη την παράλληλη  ζωή το ξαναβρήκε μπροστά του πάλι μέσα στο Όνειρο της τωρινής ζωής του.

 

Ο καθρέφτης του αντανάκλασε τον μεγαλύτερο φόβο του, αυτόν που του έλεγε ότι τα μέλη εκείνης της άλλης κουλτούρας δούλευαν σκληρότερα και πάντα κέρδιζαν ό,τι ήθελαν. Ο Εντουάρντο έπρεπε να αντικρίσει κατάματα το φόβο του χάνοντας την προαγωγή του, υπέρ ενός τέτοιου ανθρώπου. Θεωρούσε ότι δεν ήταν αρκετά άξιος και ικανός κι έπρεπε να νιώσει όλα τα σχετικά συναισθήματα ώστε να φτάσει στην πραγματικότητα που λέει πως οτιδήποτε δεν του άρεσε και επέκρινε στο άτομο, εκείνο ήταν ακριβώς αυτό που αποδοκίμαζε και για το οποίο κατέκρινε τον εαυτό του.

 

Η Ανταλλαγή της Ενέργειας: Τα πάντα στη ζωή είναι μια μορφή ενέργειας που έχει τη δική της ιδιαίτερη ακτίνα φωτός η οποία προέρχεται από την Πηγή και η οποία Πηγή βρίσκεται έξω από τις δημιουργίες και μακριά από αυτό που οι άνθρωποι αποκαλούν θεό.  Δέντρα, φυτά, βράχια, ψάρια, πουλιά, έντομα, ζώα, άνθρωποι κι αλλόκοσμα όντα κλπ, όλα διαθέτουν μοναδικές ακτίνες φωτός και όλα είναι Ενεργειακά πεδία.

 

Η δική σας ανθρώπινη ενεργειακή μορφή έχει σχήμα ωοειδές, επειδή είστε άνθρωποι και το ποσό της ενέργειάς σας προσδιορίζει το μέγεθος του πεδίου αυτού.  Όσο περισσότερη ενέργεια διαθέτετε, τόσο πιο πολλή θα είναι η επίγνωση σας. Η επίγνωση σας βοηθά να αναλάβετε την ευθύνη για τη μεταμόρφωση κάθε δραστηριότητας στη ζωή, πράγμα που επαυξάνει το ενεργειακό σας πεδίο. Ως πολεμιστής εργάζεστε για τη βελτίωση της επίγνωσής σας με την ανάκτηση της ενέργειας που χάνετε σε κάθε ανταλλαγή ανά πάσα στιγμή ακόμη και στον ύπνο σας ειδικά στον ύπνο σας.

 

Σε κάθε στιγμή της ζωής κάνετε ανταλλαγές ενέργειας μέσω όλων των αισθήσεων, που είναι ενέργεια, και μέσω των δραστηριοτήτων σας. Όταν τρώτε ένα μήλο, ανταλλάσσετε ενέργεια ανάμεσα στην τροφή και στο σώμα σας. Όταν τραγουδάτε, ανταλλάσσετε ενέργεια με ήχο που παράγεται από την αναπνοή της ζωής, και με το σώμα σας. Όταν συναλλάσσεστε με άλλους, κάνετε ενεργειακή ανταλλαγή με την αναπνοή σας, με τη δύναμη των λόγων σας, το βλέμμα σας τα συναισθήματα, με τις πράξεις σας.

 

Αν ρίξετε μια ματιά στη γυναίκα που καθαρίζει το γραφείο στη δουλειά σας, και με αυτή κάνετε ενεργειακή ανταλλαγή η ενέργειά της γίνεται μέρος της δικής σας ενέργειας, και αντίστροφα. Όμως, όταν αγκιστρώνεστε μέσα στο ενεργειακό πεδίο κάποιου άλλου μέσω μιας συναισθηματικής αντίδρασης και συναλλαγής, τότε υπάρχει απώλεια ενέργειας.

 

Ας υποθέσουμε ότι είστε η σύζυγος που καυγαδίζει με τον άντρα της. Η πράξη του καυγά αποτελεί ενεργειακή ανταλλαγή δια της αναπνοής των βλεμμάτων των κινήσεων και της δύναμης των λόγων σας. Ο καθένας σας ξεστομίζει βαριές κουβέντες στον άλλο. Ο καυγάς οφείλεται στην εξοικείωση με το σύστημα πεποιθήσεων που σας υπαγορεύει πώς θα πρέπει να είναι οι σχέσεις σας, πράγμα που σας κάνει να έχετε κάποιες προσδοκίες ο ένας απ’ τον άλλο, και όταν οι προσδοκίες αυτές δεν ικανοποιούνται, μαλώνετε.

 

Αν τώρα, για παράδειγμα, εσείς που είστε η σύζυγος δεν έχετε έτοιμο το τραπέζι όταν ο άντρας σας επιστρέφει από τη δουλειά του, εκείνος θυμώνει και αρχίζει να καυγαδίζει με σας. Μέσα στο μυαλό του καθενός σας, η εξοικείωση παράγει συναισθήματα και αυτό, γίνεται εξαιτίας των συμφωνιών που είναι μέσα σας από τότε που σας δόθηκαν. Επαναλαμβάνω, τίποτε δεν υπάρχει χωρίς κάποιον βαθμό συμφωνίας.

 

Η συμφωνία που κουβαλάει μαζί του ο άντρας σας από τον τρόπο που ανατράφηκε λέει ότι η σύζυγος, πρέπει να υπακούει και να υπηρετεί τον σύζυγό της. Συνεπώς, όταν δεν του σερβίρετε φαγητό, δεν τον σέβεστε, οπότε η συναισθηματική του ανταπόκριση είναι θυμός. Οι συμφωνίες προωθούνται προς την εκπλήρωσή τους με τους αντανακλαστικούς καθρέφτες των άλλων. Οι καθρέφτες αντανακλούν πάντα ότι δεν είναι καθαρό. Ο άντρας σας αντιδρά και νιώθει πως δεν τον σέβεστε επειδή δεν σέβεται τον εαυτό του, γιατί, αν τον σεβόταν, θα έβλεπε ότι ήσασταν τόσο εξουθενωμένη μετά από μια κουραστική μέρα στο σπίτι με τα παιδιά, ώστε να μην μπορείτε να ετοιμάσετε βραδινό.

 

Αυτό το γεγονός δεν έχει καμιά σχέση με το σεβασμό σας για εκείνον, όμως αυτός αντιδρά άσχημα. Αυτή τώρα η αντίδραση του,  «πατάει τα κουμπιά σας», και αισθάνεστε ότι δεν είστε ικανή σύζυγος. Όταν κάποιος πατάει τα κουμπιά σας, υπάρχει πάντοτε δυνατή δική σας, εκροή ενέργειας και δεν γίνεται ανταλλαγή.  Καταλαβαίνετε ότι έχετε γραπωθεί και αντιδράτε με μια συναισθηματική εκροή ενέργειας, χωρίς να υπάρχει καθόλου εισροή, όταν νιώθετε πολύ αποστραγγισμένη από μια επικινωνία.

 

Το άλλο πρόσωπο σας τραβάει βίαια ενέργεια, τρέφεται και δυναμώνει απ αυτήν. Και ο άντρας σας και εσείς έχετε ήδη συναισθηματική προσκόλληση και έτσι, όταν καυγαδίζετε, σας δημιουργείται μεγάλη συναισθηματική αποστράγγιση επειδή, από τη δύναμη των λόγων σας, των συναισθημάτων, των σκέψεων και όλων των αισθήσεων που λαμβάνουν μέρος στον καυγά,  προκύπτει διάχυτη ενεργειακή κίνηση με χαμένους και τους δύο, αν υπάρχει ισορροπία ενεργειακή ή μονομερής αν τρέφεται ενεργειακά ο ένας από τον άλλον.

 

Είναι πιθανόν ο άντρας να εκδηλώσει τη δύναμη των λόγων του μ’ έναν τεράστιο όγκο θυμού. Η αίσθηση του θυμού μέσα στο σώμα του είναι τόσο καταπιεστική, ώστε να του προκαλεί μια αυτόματη τάση να ρίξει πάνω σας το συναίσθημα αυτό ή τον όγκο της ενέργειας, επειδή εσείς αποτελείτε το άλλο σκέλος της επικοινωνίας. Πάνω σας πέφτει τώρα ένα τρομερό ποσό αρνητικής ενέργειας, και εκείνος απαιτεί τώρα να αντιδράσετε επειδή ο ίδιος αντιδρά με όλο του το είναι και νιώθει ανάστατος.

 

Εσείς πάλι κατά πάσα πιθανότητα θ’ αντιδράσετε στα λόγια του, αλλά όταν αντιδράτε, γραπώνεστε και καταβροχθίζετε τα συναισθήματά του. Έχετε αγκιστρωθεί συναισθηματικά από τη δύναμη των λόγων και των συναισθημάτων του. Εκείνος θέλει να σας γραπώσει για να μπορέσει να ξεφορτωθεί αυτά που νιώθει, και θα αισθανθεί καλύτερα έτσι και καθίσετε να καταπιείτε το θυμό του. Η συνέχεια είναι ότι ανάλογα συναισθήματα δημιουργούνται μέσα σας, και εσείς θέλετε να τα επιστρέψετε, οπότε και λέτε κάτι στο οποίο εκείνος αντιδρά, καταπίνοντας τα δικά σας συναισθήματα. Εσείς τώρα αισθάνεστε καλύτερα, αλλά ο άντρας σας νιώθει και πάλι τον ίδιο συναισθηματικό όγκο, οπότε θα πρέπει να πει κάτι που θα σας αγκιστρώσει ακόμα πιο έντονα, ώστε να αντιδράσετε και πάλι και ο παραλογισμός συνεχίζεται όσο υπάρχει αυτός ο καβγάς.

 

 

Καθένας σας ψευδώς ανακουφίζεται όταν ο άλλος αντιδρά. Αυτό θα πει ανταλλαγή θυμού, ή οποιουδήποτε άλλου συναισθήματος, σε κάθε καυγά. Υπάρχουν κάποιες όμως φορές που δεν επέρχεται αμοιβαία ανταλλαγή ενέργειας. Μπορεί, για παράδειγμα, να ρίξει ενέργεια πάνω σας ο άντρας σας, και εσείς να την απορροφήσετε. Ίσως να είστε πολύ παθητικό άτομο και να φοβάστε να μιλήσετε. Έτσι βαδίζετε εναντίον των συμφερόντων σας και καταπίνετε όλο το θυμό που σας ρίχνει ο άντρας σας. Δεν αποκλείεται να φοβάστε να μιλήσετε επειδή εκείνος είναι συναισθηματικά και σωματικά βίαιος απέναντί σας, και μπορεί να σας χτυπήσει αν εκφράσετε την αλήθεια σας, αλλά να σας χτυπήσει και αν ακόμα δεν την πείτε.

 

Σας εμφανίζεται μια συνολική συναισθηματική και σωματική αποστράγγιση επειδή εισπράττετε το θυμό του άντρα και τη βία του, με συνέπεια μετά να νιώθετε εξουθενωμένη, ενώ αισθάνεστε ότι σας αξίζει και από πάνω. Τη ζωή σας την περνάτε με τη βεβαιότητα ότι αυτό θα πει αγάπη. Πρόκειται για ένα πρότυπο που συναντήσατε στους γονείς σας, που το έμαθαν και οι ίδιοι από τους δικούς τους γονείς, και αυτό αποτελεί τον μόνο τρόπο που μάθατε ότι μπορείτε να είστε ερωτευμένη με κάποιον και πώς να μεταχειρίζεστε αυτόν για τον οποίο τρέφετε κάποια συναισθήματα.

 

Αυτός ο τρόπος αποτελεί τη δική σας έκφραση της αγάπης, καθώς και του συστήματος πεποιθήσεων των συμφωνιών που κρύβονται βαθιά μέσα σας. Οι σχέσεις αποτελούν τους μεγαλύτερους γάντζους και είναι το πεδίο όπου εκδηλώνονται τα πιο δυνατά συναισθήματα. Άλλη μια περιοχή ανταλλαγής ισχυρών συναισθημάτων είναι η οικογένεια και έτσι, για σας τον πολεμιστή, οι μεγαλύτερες προκλήσεις είναι οι σχέσεις και η οικογένεια.

 

Η πρόθεσή σας, ως πολεμιστής, είναι όχι να αντιδράτε εσείς ο ίδιος και να χάνετε ενέργεια, αλλά να μεταμορφώσετε τα συναισθήματα όταν οι άλλοι αντιδρούν, χωρίς όμως να βαδίζετε εναντίον του εαυτού σας και να φυλάτε την ενέργεια σας για τον Σκοπό της ζωής σας.

 

Είναι φυσικό  να μη θέλετε να σας αγκιστρώνουν μέσα τους τα ενεργειακά πεδία των άλλων για να έχετε μετά την ψευδή αίσθηση ότι αντιδράτε και την αυταπάτη ό,τι ελέγχετε το παιχνίδι. Κάθε φορά που αντιδράτε είστε το αποτέλεσμα των ενεργειακών προθέσεων των άλλων ενώ όταν δεν αντιδράτε αλλά ΔΡΑΤΕ είστε η αιτία και δημιουργείτε ένα αποτέλεσμα.

 

Επίσης δεν μπορείτε να είστε μόνο και πάντα Αιτία – ούτε ο θεός δεν είναι- μα χρειάζεται να είστε και Αποτέλεσμα. Αλλά ο πολεμιστής φροντίζει να επιλέγει ο ίδιος – έχει την απαιτούμενη ενέργεια για αυτό-  που και πότε θα επιτρέψει να είναι το Αποτέλεσμα και ποιας Αιτίας. Δεν άγεται και φέρεται σαν φελλός στο κύμα.

 

Όσο περισσότερο είστε η Αιτία στην ζωή σας τόσο περισσότερο έλεγχο έχετε στις λογής λογής καταστάσεις που ο καθρέφτης θα σας εμφανίζει και τόσο περισσότερο αυξάνεται η πιθανότητα να καθαρίσετε αυτόν τον καθρέφτη. Επιπλέον αν υπάρχει ένας καθρέφτης που μέσα του βλέπετε τον εαυτό σας λογικά πρέπει να υπάρχει και η Πίσω πλευρά του καθρέφτη !!! που είναι στερεωμένος αυτός ο καθρέφτης άραγε; Αυτό είναι θέμα άλλου άρθρου.

 

Θα θέλετε να έχετε την αίσθηση της πληρότητας με τον εαυτό σας, αλλά και να διαθέτετε αρκετή επίγνωση και την απαιτούμενη Ενέργεια, ώστε να μπορείτε να απομακρύνεστε και να μετατοπίζετε το πρότυπο της ενεργειακής ανταλλαγής μακριά από τον τρόπο που το είχατε προηγούμενα βιώσει. Έτσι και μετατοπίσετε το πρότυπο εκείνο, οι άλλοι θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τις πράξεις τους, και για το πώς θα δουλέψουν για να ξεπεράσουν τα δικά τους συναισθήματα και τις δικές τους αντιδράσεις στις πεποιθήσεις τους.

 

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη της πλήρους οντότητας μας, αυτόματα αναλαμβάνουμε την ικανότητα να ελέγουμε την Ενέργεια μας.

 

Αποσπάσματα από τον Don Miguel Ruiz και διασκευή

www.terrapapers.com

 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
"Contakids" | Σωματικό παιχνίδι και χορός για γονείς και παιδιά 2-5 ετών (φωτογραφίες + βίντεο)
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση