Απελευθερώνοντας το παιδί μέσα μας

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί ένα σημείωμα που έδινε στους μαθητές του ένας δάσκαλος του Ρέικι κατά τη διάρκεια των μυήσεων. Απολαύστε το…Advertisment “To μοίρασμα

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί ένα σημείωμα που έδινε στους μαθητές του ένας δάσκαλος του Ρέικι κατά τη διάρκεια των μυήσεων.

Απολαύστε το…

Advertisment

“To μοίρασμα αυτό είναι αφιερωμένο στο παιδί μέσα μας:

• ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ
• ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ
• ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ
ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

Επιτρέπουμε σε αυτό το θαυμάσιο παιδί να μοιραστεί αυτό που έχει να πει μαζί μας. Είναι τιμή μας αυτό το μοίρασμα και θα αφήσουμε αυτό το παιδί να μιλήσει ανοιχτά, με ειλικρίνεια και χωρίς επιφύλαξη, ΓΙΑ ΕΜΑΣ … Γινόμαστε συμπονετικοί ακροατές …

Advertisment

Εσωτερικά Μονοπάτια της αποκατάστασης του παιδιού μέσα μας

Κάθε ένας από μας ακολουθεί μια μοναδική πορεία για να λάβει τις εμπειρίες που χρειάζεται.

Το μοίρασμα των εμπειριών μου, της δύναμής μου και της ελπίδας μου είναι η μοναδική μου αλήθεια.

Η ελπίδα μου είναι ότι θα πάρετε ό, τι χρειάζεστε από αυτό το μοίρασμα μου με σκοπό να ανακτήσετε το Παιδί του Θεού που πραγματικά είστε …

Είμαι ένας πνευματικός άνθρωπος και συμμερίζομαι διάφορους πνευματικούς δρόμους. Η επιθυμία μου είναι να μεταφράσω ό,τι έχω μάθει από το δικό μου μονοπάτι της ενθύμισης σε μια πολύ πρακτική πνευματικότητα. Και αυτό είναι ό, τι έχω να μοιραστώ μαζί σας.

Που ήμουν

Όταν ήμουν παιδί, η ζωή μου ήταν ένα χάος. Ήμουν τρομοκρατημένος. Με παραβίαζαν… εσωτερικά και εξωτερικά. Και επέζησα από αυτή την εμπειρία μου. Είχα υιοθετήσει μια αμυντική στάση ζωής, έτσι ώστε να μπορώ να θεραπευτών και να μεγαλώσω. Και μεγάλωσα…

Δεν θα μπορούσα να φθάσω το παιδί μέσα μου, το παιδί που είχε παγώσει στο χρόνο, και έτσι δεν αισθανόμουν αληθινά ζωντανός επειδή το παιδί είχε μείνει πίσω. Ο μόνος που θα μπορούσε να πάει μέσα και να το βγάλει ήμουν εγώ ο ίδιος. Και άξιζε κάθε δευτερόλεπτο. Μπορώ να είμαι ο εαυτός μου τώρα.

Το μόνο που έχω να μοιραστώ είναι η αλήθεια ΜΟΥ. Δεν ξέρω κανενός άλλου την αλήθεια και κανενός άλλου η αλήθεια δεν είναι ίδια με τη δική μου. Δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό. Σέβομαι τις επιλογές των άλλων. Οι επιλογές τους μπορεί να μην είναι αυτό που θα είχα επιλέξει εγώ για αυτούς. Ωστόσο, σέβομαι το δικαίωμά τους να επιλέξουν αυτό που είναι σωστό για αυτούς. Δεν μπορώ να ξέρω την αλήθεια τους. Αυτό είναι κάτι μεταξύ τους και της ανώτερης δύναμης τους, το οποίο επιλέγω να το αποκαλώ Θεό και το σέβομαι.

Ο τρόπος που έχω επιλέξει να μοιραστώ την εμπειρία μου είναι με την εφαρμογή των πνευματικών αρχών σε πολύ πρακτικούς όρους. Με απλά λόγια, έχω βρεθεί σε κάποια μέρη κατά τη διάρκεια του προσωπικού εσωτερικού ταξιδιού μου για να ανακτήσω και να θεραπεύσω το παιδί μέσα μου στα οποία πολλοί άνθρωποι δεν χρειάζεται να πάνε. Επιστρέφοντας από το ταξίδι μου σκέφτηκα “Τι καλό είναι αυτό, αν δεν μπορώ να το εφαρμόσω;” Ζήτησα μια απλή ζωή, απλότητα και ειρήνη. Έχω βρει πολύ ειρήνη στην απλότητα … ΚΑΙ μια καλή αίσθηση του χιούμορ.

Πιστεύω ότι αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνουμε για τους εαυτούς μας. Και εκεί είναι που αρχίζουμε να βρίσκουμε την ειρήνη, την αγάπη, την ισορροπία και την αρμονία μέσα μας που τόσο επιθυμούμε να βιώσουμε.

Καθώς βρίσκουμε την ισορροπία ανάμεσα στο δικό μας σκοτάδι και φως, μπορούμε να συγχωρέσουμε τον εαυτό μας για το ότι είναι άνθρωπος και να τον αποδεχθούμε και να τον αγαπήσουμε όπως του αξίζει να αγαπηθεί.

Απλό …

Δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο. Ωστόσο, έχουμε όλη τη βοήθεια που χρειαζόμαστε για να μας υποστηρίξει στο προσωπικό εσωτερικό ταξίδι μας να ανακτήσουμε και να θεραπεύσουμε το παιδί του Θεού που είναι μέσα μας.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το ζητήσουμε.
Έχουμε έρθει ως Πνεύμα
… Ως παιδί του Θεού
Και τι σημαίνει αυτό;
Είμαι ένα με το Θεό.
Είμαι Ένα με την αγάπη και την συμπονετική ενέργεια.
Είμαι ένας σπινθήρας της ουσίας του Θεού.
Και ο Θεός είναι όλη η δύναμη και όλη η γνώση.
Και έτσι είμαι . ..
Ως παιδί αυτής της Ουσίας

Έχοντας την Ανθρώπινη Εμπειρία

Γιατί είμαστε εδώ;

Δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία να μάθουμε παρά μ’ αυτόν τον τρόπο. Η Ουσία που Είμαστε δεν μπορεί να αισθανθεί, δεν μπορεί να εκδηλωθεί, δεν μπορεί να συμμεριστεί αυτό που είμαστε αν δεν λάβουμε ανθρώπινη μορφή.

Και παρόλο που μπορεί να πληγωθούμε, να απογοητευτούμε, να προδοθούμε και να τραυματιστούμε, τουλάχιστον μπορούμε να νιώσουμε. Και έχουμε τη δύναμη να στραφούμε μακριά από αυτές τις εμπειρίες που μας πληγώνουν. Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση να επιλέξουμε. Μπορούμε να επιλέξουμε αυτό που χρειαζόμαστε. Μπορούμε να επιλέξουμε να διώξουμε ό,τι έχει δοθεί σε μας, είτε πρόκειται για μια αρνητική είτε πρόκειται για μια θετική εμπειρία. Μπορούμε να επιλέξουμε ό, τι χρειαζόμαστε για να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και μπορούμε να επιλέξουμε το τι μοιραζόμαστε.

Δεν μπορούμε να επιλέξουμε για τον άλλον. Μπορούμε μόνο να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας και να δώσουμε στους εαυτούς μας αυτές τις εμπειρίες που μας επιστρέφουν στην ουσία μας … τη δική μας αίσθηση της Ειρήνης, της Αγάπης, της Ισορροπίας και της Αρμονίας.

Μαθαίνοντας την Αγάπη

Για να θυμηθούμε αυτά που ήδη γνωρίζουμε…

Είναι όλα στη γνώση, όλα στην ενθύμιση. Και αυτή η ζωή που μας έχει δοθεί είναι η ευκαιρία μας να γνωρίσουμε.

Είμαι ευγνώμων για τη ζωή που μου έχει δοθεί, επειδή γνωρίζω.

Είναι ακριβώς μπροστά μας και εμείς ψάχνουμε παντού για αυτό που ήδη έχουμε και δεν χάσαμε ΠΟΤΕ.

Είμαστε η ίδια η ΑΓΑΠΗ
Η ίδια η ΑΓΑΠΗ που ΑΓΑΠΑ
και αυτή είναι η αλήθεια …
Όπως την ξέρω εγώ …

Για να μοιραστούμε ό, τι μας έχει δοθεί, να μοιραστούμε την εμπειρία μας, τη δύναμή μας και την ελπίδα μας ο ένας με τον άλλον.

Μερικές φορές αρρωσταίνουμε, χανόμαστε, παραπλανούμαστε και συγχυζόμαστε από τις εμπειρίες των άλλων τις οποίες υιοθετούμε σαν δικές μας. Και μερικές φορές ξεχνάμε ότι το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι είμαστε ήδη ολοκληρωμένοι έτσι όπως είμαστε και έτσι όπως θα είμαστε για πάντα.

Αφού ξέρουμε ποιοι πραγματικά είμαστε, δεν μπορούμε πλέον να βλαφθούμε από την εμπειρία του άλλου. Μπορούμε να απολαύσουμε την ύπαρξή μας στον Παράδεισο… πάνω στη Γη.”

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θέλεις να μάθεις γιατί γερνάει ο άνθρωπος; Για να αντιληφθεί τι πραγματικά έχει αξία στη ζωή...
Αντί να είμαστε «καλοί», να γίνουμε συνειδητοί
Δίδαξε στους άλλους πώς θέλεις να σου φέρονται
Ο πόνος μπορεί να γίνει προορισμός, καθώς σε οδηγεί να καταλάβεις "Οι Ιθάκες τι σημαίνουν"

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση