Σωστή στάση σώματος για καλή διάθεση

Όσοι καμπουριάζουν είναι πιο πιθανό να αισθάνονται μελαγχολικοί, αναφέρει νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν η στάση

Όσοι καμπουριάζουν είναι πιο πιθανό να αισθάνονται μελαγχολικοί, αναφέρει νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν η στάση του σώματος είναι ..καμπουριαστή το άτομο μπορεί να μην έχει ενέργεια και να δημιουργούνται αισθήματα κατάθλιψης.

Οι ειδικοί βρήκαν ότι η διάθεση και η ενέργεια που νιώθει κανείς μπορούν να αλλάξουν αλλάζοντας απλά τη στάση του σώματος. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η άσκηση και η κίνηση μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειας και ευτυχίας που αισθάνεται το άτομο, αλλά σύμφωνα με τον καθηγητή φυσικής αγωγής Erik Peper αυτό μπορεί να επιτευχθεί και μόνο με την αλλαγή της στάσης του σώματος σε όρθια θέση. «Μοιάζει κάπως με τη φράση “προσποιήσου μέχρι να το καταφέρεις” μέχρι που να “πείσεις” το σώμα σου ότι έχεις περισσότερη ενέργεια» είπε ο ίδιος.

Advertisment

Εννοείται οτι το σώμα δεν γεννά τη διάθεσή μας, αλλά ανταποκρίνεται σε αυτήν. Δηλαδή, η καμπούρα για παράδειγμα είναι το αποτέλεσμα της ηττοπάθειας και όχι η αιτία της. Ωστόσο, το ενδιαφέρον στην παραπάνω έρευνα είναι οτι εάν αλλάξουμε τη στάση του σώματός μας, παρόλο που στρεφόμαστε στο σύμπτωμα, μπορούμε να επηρεάσουμε και την αιτία, δηλαδή τη διάθεσή μας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού
askiseis arhtrosis

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση