,

Τεχνική Διαλογισμού για Εσωτερική Θεραπεία

Η τεχνική αυτή που σας παρουσιάζουμε είναι πολύ ισχυρή αλλά δεν είναι ένα θαυματουργό φάρμακο ή μια γρήγορη λύση, οπότε προετοιμαστείτε να εργαστείτε για

Η τεχνική αυτή που σας παρουσιάζουμε είναι πολύ ισχυρή αλλά δεν είναι ένα θαυματουργό φάρμακο ή μια γρήγορη λύση, οπότε προετοιμαστείτε να εργαστείτε για λίγο μέχρι να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα.

Βρείτε ένα ήρεμο και ήσυχο μέρος, μακριά από ανθρώπους και περισπασμούς, όπου θα αισθάνεστε ασφαλείς και άνετα. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και αφήστε το μυαλό σας να ηρεμήσει. Χαλαρώστε και αφήστε οποιεσδήποτε ανησυχίες που μπορεί να έχετε. Εάν σας πλημμυρίζουν σκέψεις, τότε απλά παρατηρήστε τες χωρίς να εμπλακείτε συναισθηματικά και θα περάσουν.

• Εστιάστε σε ένα σημείο βαθιά μέσα στο κεφάλι σας, προς τα πίσω λίγο. Πάρτε μερικές στιγμές για να νιώσετε αυτό το χώρο. Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι η πιο σταθερή αίσθηση της σύνδεσης με το υποσυνείδητο μυαλό τους φαίνεται να προέρχεται από την περιοχή αυτή του εγκεφάλου. Η πράξη της εστίασης θα σας φέρει πολύ κοντά στο να επιτύχετε αυτή τη σύνδεση.

• Η επικοινωνία με το υποσυνείδητο μυαλό σας είναι τόσο απλή υπόθεση που τελικά η απλότητα αυτή το κάνει να φαίνεται δύσκολο. Έχετε ανοικτούς ορίζοντες και να γνωρίζετε ότι η πρώτη φορά είναι πάντα διαφορετική από αυτό που νομίζατε πως θα είναι. Το υποσυνείδητο μυαλό σας “μιλάει” με έννοιες. Εάν δώσετε προσοχή θα το παρατηρήσετε. Ψάξτε για λέξεις χωρίς νόημα ή εικόνες.

• Τώρα που γνωρίζετε τι σας λέει το βαθύτερο μυαλό σας, ή τουλάχιστον έχετε αποκτήσει μια ιδέα ότι επικοινωνεί, αφιερώστε λίγα λεπτά για να ακούσετε. Αφήστε τη γνώση του να έρθει στην επιφάνεια.

• Τώρα παρασύρετε το μυαλό σας σε ένα δύσκολο θέμα, η πρόθεση είναι αρκετή για να καθοδηγήσει το μυαλό σας εκεί που θέλετε, μην μπείτε στο συναίσθημα ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα δύσκολο πρόβλημα. Μείνετε όσο το δυνατόν πιο χαλαροί. Κάθε φορά που αισθάνεστε ανήσυχοι ή φοβισμένοι, ή οποιοδήποτε άλλο αρνητικό συναίσθημα, εισαγάγετε μια αίσθηση ειρήνης και ηρεμίας για το θέμα. Κρατήστε την αίσθηση της ειρήνης και της ηρεμίας, μέχρι να αντικατασταθούν οι αρνητικές αισθήσεις. Αυτό θα δημιουργήσει μια τόσο αποτελεσματική αλλαγή σε αυτό το συγκεκριμένο μοτίβο σκέψης, ώστε θα είναι απίθανο να επαναληφθεί με τον ίδιο τρόπο και πάλι. Με την πάροδο του χρόνου θα ασχοληθείτε με όλες τις κύριες παραλλαγές του υποκείμενου τραύματος.

• Το κλειδί εδώ είναι να συνεχίσετε. Κάθε φορά που θα ηρεμείτε και θα εξομαλύνετε μια συγκεκριμένη σκέψη στο υποσυνείδητο σας, το μυαλό σας θα αλλάζει μόνιμα το πρότυπο της ανταπόκρισης του και θα το αντικαταστήσει με μια αίσθηση ηρεμίας, ειρήνης ή με ό, τι έχετε αποφασίσει να το αντικαταστήσετε. Προσπαθήστε να αφιερώσετε 10-20 λεπτά την ημέρα για το θέμα αυτό. Μην θέσετε στόχο να ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, απλά κάντε το μέρος της καθημερινής ρουτίνας σας. Θεωρήστε ότι είναι το καθημερινό δώρο που οφείλετε να κάνετε καθημερινά στον εαυτό σας.

• Πιέστε λίγο τον εαυτό σας εάν χρειαστεί για να πειθαρχήσει. Ταυτόχρονα όμως να θυμάστε ότι έχετε όσο χρόνο χρειάζεστε για να διορθώσετε οποιοδήποτε πρόβλημα! Φυσικά θα ήταν σπουδαίο εάν κάθε πρόβλημα απλά εξαφανιζόταν εν μία νυκτί. Δυστυχώς όμως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Δεν υπάρχει μαγική λύση. Εφόσον αυτά τα θέματα έχουν συγκεντρωθεί και παραμείνει μέσα σας για χρόνια, έχουν καταγραφεί τόσο βαθιά, ώστε χρειάζεται μια καινούργια σταθερή καταγραφή για να τα αλλάξει.

Όταν θα έχετε εργαστεί με τη μέθοδο αυτή για μερικές εβδομάδες, υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να επιταχύνετε τη διαδικασία.

1.Πριν ξεκινήσετε κάθε συνεδρία κάντε μια προεργασία που θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με το βαθύτερο εαυτό σας. Δηλαδή, όταν φτάσετε στο σημείο όπου απλά ακούτε το υποσυνείδητό σας (πριν εστιάσετε στο συγκεκριμένο σας πρόβλημα) διατηρήστε για κάποια ώρα την αίσθηση αυτής της μη λεκτικής επικοινωνίας χωρίς καν να προσπαθείτε να «ακούσετε» το υποσυνείδητό σας. Αφήστε αυτή την αίσθηση να δυναμώσει. Νιώστε το μυαλό σας να γίνεται πιο ήρεμο και ειρηνικό. Κρατήστε το αυτό για λίγα λεπτά και στη συνέχεια αρχίστε τη κανονική καθημερινή πρακτική σας. Αυτό θα βοηθήσει να εμβαθύνετε και θα είστε ικανοί να ακούσετε πιο καθαρά τα μηνύματα του υποσυνειδήτου σας.

2.Προσθέστε στη πρακτική σας ένα μεγαλύτερο εύρος συναισθημάτων. Αντικαταστήστε τα συναισθήματα του φόβου, με θάρρος και εσωτερικό σθένος. Αντικαταστήστε το θυμό και την οργή με τα αισθήματα της συμπόνιας για τους άλλους. Κάντε μια συνειδητή αποφασιστική επιλογή για το πώς θα θέλατε να αισθάνεστε όταν σας προκύπτουν διάφορα προβλήματα και αντικαταστήστε τα κατώτερα συναισθήματα με αυτά που εσείς έχετε επιλέξει.

3.Αφού εφαρμόσετε αυτές τις τεχνικές, προσπαθήστε να δώσετε προσοχή σε τυχόν δυσκολίες που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θέματα που βγαίνουν στην επιφάνεια είναι αυτά που θα ασχοληθείτε στην επόμενη συνεδρία.

Σημείωση: Εάν θέλετε μπορείτε να ζητήστε την υποστήριξη ενός εναλλακτικού θεραπευτή που ασχολείται με αυτά τα θέματα ή οποιουδήποτε που μπορεί να σας υποστηρίξει.

Η Ψυχική και Συναισθηματική σας κατάσταση είναι τώρα σύμμαχοι στην ουσιαστική ριζική επίλυση των προβλημάτων σας. Είστε η δική σας καλύτερη θεραπεία.

Μωυσής & Γεωργία

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε