Ακολούθησε τα όνειρά σου!

Εάν έχεις ένα όνειρο πρέπει να το ακολουθείς. Όσο και ακατόρθωτο και εάν φαίνεται. Και εάν είναι δυνατόν ταξίδεψε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι με

Εάν έχεις ένα όνειρο πρέπει να το ακολουθείς. Όσο και ακατόρθωτο και εάν φαίνεται. Και εάν είναι δυνατόν ταξίδεψε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι με φίλους που θα σε υποστηρίξουν. Η φιλία μπορεί να κρατήσει την πίστη σου σε αυτό ζωντανή ακόμα και εάν κάθε σου ελπίδα να έχει εξανεμιστεί. Ένα άλλο πράγμα που μπορείς επίσης να κάνεις είναι να πας εκεί που οι πιθανότητες για επιτυχία είναι μεγαλύτερες.

 

Advertisment

Όταν δουλεύεις σκληρά και διαρκώς σε κάτι που φαντάζει μάταιο θυμήσου ότι η αίσθηση σου της ματαιότητας είναι ουσιαστικά ένα ψέμα. Είναι βασικά το περιορισμένο μυαλό σου που σου θυμίζει τα όριά σου. Το ψέμα ψάχνει τρόπους να τερματίσει την μελλοντική υπόσχεση προς το όνειρο που έχεις δώσει στον εαυτό σου. Αργά ή γρήγορα θα δεις αποτελέσματα.

 

Πάνω από όλα στα πρόθυρα της αποτυχίας συνέχισε να επιμένεις. Η επιμονή μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Όταν το ταλέντο σου και η προσπάθεια σου έχουν εξουθενωθεί, η επιμονή και η υπομονή θα σε οδηγήσουν στο τέλος. Μερικές φορές αυτό που χρειάζεται για να αλλάξεις μία ανέλπιδη κατάσταση είναι να επιμείνεις μέχρι να πετύχεις.

Advertisment

Ο Winston Churchil κάποτε είπε: ” ­Ποτέ, ποτέ, ποτέ, ποτέ να μην εγκαταλείψεις”

Όσο άσχημα και να πάνε τα πράγματα πάντα προσπάθησε άλλη μία φορά μέχρι να τα καταφέρεις. Τελικά συνήθως σε αυτές τις καταστάσεις παρόλες τις αναποδιές θα φτάσεις στον στόχο σου.

Πρέπει να μάθεις την τέχνη της επιμονής. Να επιμένεις ακόμα και όταν είσαι τελείως εξουθενωμένος. Να επιμένεις ακόμα και όταν όλες οι προσπάθειές σου έχουν βρει κενό. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι θα βρεις το όνειρό σου εάν επιμένεις με σταθερότητα και σε βάθος χρόνου.

Μερικές φορές μπορεί να σταθείς τυχερός και να κερδίσεις σε αυτό. Μερικές πάλι φορές μπορεί να κερδίσεις λόγω του ταλέντου σου. Τελικά όμως ούτε το ταλέντο, ούτε η τύχη μπορεί να είναι αρκετά και η μόνη αρετή που θα σου απομένει θα είναι η επιμονή. Θα περάσεις δύσκολα μέσα από αυτήν ίσως και μέσα από πόνο. Αλλά σε βάθος χρόνου αυτή η επιμονή θα σε βγάλει πραγματικά νικητή. Και θα σε πληρώσει μαζί με την υπομονή σου αδρά. Τις δύο αυτές αρετές ακολουθούν η μάθηση, η προσαρμογή, η αλλαγή και η τύχη.

Η επιτυχία έρχεται μαθαίνοντας να υπομένεις τις αντιξοότητες, να έχεις αυτοπεποίθηση στην μέση μιας ολοφάνερης αποτυχίας. Μην αφήσεις κανέναν να σε απομακρύνει από την επιθυμία της καρδιάς σου. Απομάκρυνε εσύ αυτούς τους ανθρώπους που εκφράζουν τις δικές τους φοβίες στο πρόσωπό σου. Συντονίsου με θετικούς ανθρώπους που σε εμπνέουν και τους εμπνέεις. Το νερό που διαρκώς πέφτει στον σκληρότερο βράχο τελικά θα τον διαβρώσει. Γίνε σαν τον νερό. Η φύση μας δίνει τα παραδείγματα για την πορεία της ζωής μας. Ας ξανακοιτάξουμε από που ερχόμαστε και ποιος ο σκοπός μας.

Κάποιος κάποτε είπε: ” Να μην φοβάσαι κανέναν παρά μόνο τον εαυτό σου. Κουβαλάμε τους χειρότερους εχθρούς μέσα μας” Οταν εγκαταλείψεις, εγκαταλείπεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Χάνεις την πιθανότητα στην επιτυχία σου. Χάνεις την αυτοπεποίθησή σου.

Επέμενε και υπόμενε σε αυτό που έχεις να κάνεις για να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου. Η φυσική ενέργεια, η διάθεση, οι περιστάσεις αλλάζουν. Το σκοτάδι περνάει και δίνει χώρο στο φώς. Αυτό είναι ο νόμος της ζώης που τα πάντα ρέουν σε μία διαρκή αλλαγή. Τίποτε δεν είναι στατικό. Το μόνο στατικό που μπορεί να μεγαλώνει είναι η πίστη σου στο όνειρό σου. Στον κίνδυνο αποτυχίας, μοναξιάς, φτώχειας και αφάνειας η επιμόνη με πίστη στο όνειρό σου και η υπομονή σε αυτό, βιώνοντας το τώρα σαν την μόνη πραγματικότητα και χωρίς φόβο θα σου φέρει την επιτυχία.

EN-GR

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Οι πληγές σου μπορούν να γίνουν τα παράσημά σου!
Γιατί σαμποτάρω τον εαυτό μου;
Πώς ζητάει «συγγνώμη» ένας ναρκισσιστής

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση