,

Μπλε Ουρανός

Ο ουρανός είναι μπλε ακόμη και σε μια συννεφιασμένη μέρα. Οι σκοτεινές μέρες είναι κι αυτές μέρος της ζωής μας, όπως ακριβώς είναι και

Ο ουρανός είναι μπλε ακόμη και σε μια συννεφιασμένη μέρα. Οι σκοτεινές μέρες είναι κι αυτές μέρος της ζωής μας, όπως ακριβώς είναι και οι ηλιόλουστες ημέρες.

Όταν μιλούμε για μια «όμορφη μέρα,» τις περισσότερες φορές αναφερόμαστε σε μια μέρα που είναι ηλιόλουστη και κανένα σύννεφο δεν υπάρχει στον ορίζοντα για να χαλάσει το έξοχο μπλε του ουρανού. Τότε αισθανόμαστε πιο χαρούμενοι, πιο δυνατοί, απαλλαγμένοι από ανησυχίες κι έτοιμοι να απολαύσουμε τη κάθε στιγμή. Και αυτό συμβαίνει μέχρι να εμφανιστούν τα σύννεφα.

Advertisment

Ο ουρανός γκριζάρει, και ίσως δημιουργηθεί και ομίχλη. Και έτσι, μαζί με την εξαφάνιση του ήλιου, χαλάει και δική μας καλή μέρα … ή έτσι φαίνεται.

Ο καταγάλανος ουρανός μας εμπνέει και μας προκαλεί ευθυμία, δίνοντας μας την αίσθηση μιας πιο ξέγνοιαστης μέρας. Τέτοιες μέρες περνάμε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, αναπνέοντας τον καθαρό αέρα και απολαμβάνοντας τη ζεστασιά του ήλιου. Ωστόσο, όταν τα εμφανιστούν τα σύννεφα και κρύψουν τον ουρανό, δεν πρέπει να αφήσουμε αυτή την αλλαγή του καιρού να μειώσει την ενέργεια και τον ενθουσιασμό μας.

Οι πιο σκοτεινές μέρες είναι και αυτές μέρος της ζωής μας, όπως είναι οι ημέρες με ηλιοφάνεια. Μας δείχνουν μια διαφορετική άποψη του κόσμου μας, ενώ μας βοηθούν να εκτιμήσουμε τις όμορφες φωτεινές στιγμές που αναπόφευκτα θα ακολουθήσουν. Μια βροχερή μέρα βοηθάει να καθαρίσει ο αέρας, και απομακρύνει τις βρομιές Παρόλα αυτά, είναι ανθρώπινο να αισθανόμαστε πεσμένοι ψυχολογικά ή να θεωρούμε ότι η μέρα μας έχει καταστραφεί ενώ υπάρχουν σύννεφα που κρέμονται από πάνω μας. Ωστόσο, αν μπορέσουμε να θυμηθούμε ότι αυτές οι αποχρώσεις του γκρι δεν θα διαρκέσουν για πάντα και ότι πίσω από τα σύννεφα κρύβεται το μπλε του ουρανού, θα διαπιστώσουμε ότι η ομορφιά της ημέρας μας παίζει το παιχνίδι του κρυφτού. Όπως οι αναποδιές και οι κακοτυχίες διακόπτουν και εμποδίζουν περιστασιακά τη λάμψη που έχει η δική μας η ζωή, έτσι και τα σύννεφα τελικά φεύγουν για να αποκαλύψουν ένα φωτεινότερο ορίζοντα.

Advertisment

Την επόμενη φορά που θα ξυπνήσετε σε μια συννεφιασμένη μέρα, να θυμάστε ότι αυτές οι αποχρώσεις του γκρι στη ζωή μας, υπάρχουν μόνο για το παρόν. Και ότι δεν έχει σημασία πόσο καταρρακτώδης είναι η βροχή που πέφτει ή πόσο πυκνή είναι η ομίχλη, τα σύννεφα θα φύγουν μακριά, ο ήλιος θα εμφανιστεί, και θα είστε πάλι σε θέση να δείτε τον ουρανό που είχε και θα έχει πάντα αυτό το όμορφο και λαμπερό μπλε.

by Αντικλείδι , antikleidi.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πριν γίνουμε κάτι ξένο από αυτό που πραγματικά είμαστε, ας έρθουμε κοντά σε αυτά που πραγματικά βιώνουμε
Όταν απορρίπτω εμένα, απορρίπτω τη ζωή
Για μια υπέροχη ζωή: Τα πανίσχυρα εργαλεία της επιτυχίας και της ευτυχίας από τον Robin Sharma
«Κανένας άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος εάν δεν είναι κύριος του εαυτού του» | Επίκτητος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση