Νερό – Ζωντανή Ύπαρξη

Γράφει η Ορσαλία Ψαρίδη για την Εναλλακτική Δράση Το νερό είναι μία ζωντανή ύπαρξη που ανασαίνει. Είναι το αίμα της Γής, που χορεύει αδιάκοπα

Γράφει η Ορσαλία Ψαρίδη για την Εναλλακτική Δράση

Το νερό είναι μία ζωντανή ύπαρξη που ανασαίνει.

Είναι το αίμα της Γής, που χορεύει αδιάκοπα γύρω της, επάνω της, μέσα της, σε κίνηση σπειροειδή και συνεχή, εκδήλωση και υλοποίηση της Ιερής Γεωμετρίας, του Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος.

Η υφή του, οι πολλαπλές και παράλληλες φύσεις και ιδιότητές του, μας δυσκολεύουν να το κατανοήσουμε.

Ομίχλη, πάχνη, νέφος, σταγών, βροχή, αχλύς, αύρα, ρανίς, όμβρος,

καταρράκτης, ποταμός, ρύαξ, στρόβιλος, σίφων, δίνη, χιών, νιφάς,

κρύσταλλος, πάγος, υετός, ύδωρ, είναι μόνο μερικές από τις εκατοντάδες λέξεις της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας, που εκφράζουν τις διαφορετικές καταστάσεις, στις οποίες μπορεί να βρίσκεται το νερό.

Εχει την τάση της συνεχούς κίνησης, με όλους τους δυνατούς τρόπους. Της συνεχούς αλλαγής. Της Δημιουργίας.

Αυτή του η ιδιότητα, της συνεχούς αλλαγής, κυοφορεί την θεραπεία.

Είναι ο μεγάλος Δάσκαλος της τέχνης της μεταμόρφωσης, της Αλχημείας.

Καθώς ανακυκλώνεται αέναα, το νερό που υπάρχει σήμερα στον πλανήτη, ειναι το ίδιο νερό που υπήρχε πριν 10.000 χρόνια.

Είναι το ιερό δοχείο της μνήμης του πλανήτη, καθώς δέχεται όλες τις δονήσεις, όλες τις πληροφορίες, τις αποθηκεύει και τις μεταφέρει.

Ανταποκρίνεται σε όλα τα ερεθίσματα και συντονίζεται ενεργειακά. Στη ζέστη εξατμίζεται. Στο κρύο παγώνει.

Στoυς ήχους, τα συναισθήματα και την ενέργεια του περβάλλοντός του, συντονίζεται αντίστοιχα, όπως αποδεκνύουν και στους πλέον δύσπιστους, τα πειράματα του Dr.Emoto

Οι Κogi, φυλή της Κολομβιανής γής, απευθείας απόγονοι του πολιτισμού Τairona που άνθισε περί το 1.000 μ.χ., διέφυγαν στα υψίπεδα της Sierra Nevada de Santa Maria, κατά την εισβολή των Ευρωπαίων.

Ετσι διαφύλαξαν την κοσμοθεωρία τους, τις πνευματικές τους αξίες, τα τελετουργικά και τις παραδόσεις τους, σε πλήρη αρμονία με τη Γη και τη Φύση, όπου εστιάζουν στην ενέργεια του νου και το δυναμικό του και όχι στο σώμα.

Μετακινούνται συνεχώς από τόπο σε τόπο, σε κατοικίες εξαπλωμένες στα διάφορα επίπεδα του βουνού, ώστε να μη παραβιάσουν το περιβάλλον, καλύπτοντας τις διατροφικές τους ανάγκες.

Ετσι, όταν σε κάποιο τόπο δεν βρίσκουν νερό, “φυτεύουν” νερό !

Οι σαμάνοι, βάζουν σε μία κολοκύθα λίγο νερό, τελετουργικά αντικείμενα που ενεργοποιούν το νερό και προσεύχονται γιά νερό.

Μετά από λίγο καιρό, ένα ρυάκι ξεπηδάει.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι το νερό επικοινωνεί και ανταποκρίνεται.

Το κάθε φυτικό η ζωϊκό κύτταρό αποτελείται κατά 70%-80% από νερό, το αίμα μας αποτελείται κατά 90% από νερό, το έμβρυο στα πρώτα στάδια της εξέλιξής του αποτελείται κατά 98% από νερό.

Είμαστε κυρίως νερό.

Το νερό που περιέχεται στο σώμα μας, θα μπορούσε να επικοινωνήσει και να δεχθεί η να δώσει πληροφορίες σε κάποια μορφή νερού. Και να ακολουθήσει η ανταπόκριση του νερού.

Φυλές και λαοί, σε όλες τις ηπείρους έχουν τιμήσει το νερό αναγνωρίζοντας την σημαντικότητά του, έχουν προσευχηθεί, έχουν χορέψει το χορό της βροχής, καλώντας την ανταπόκρισή του.

Φιλόσοφοι, ιστορικοί και επιστήμονες, ποιητές και ζωγράφοι έχουν ασχοληθεί χιλιετηρίδες με το νερό.

Ησίοδος, Ιπποκράτης, Πλάτωνας, Θαλής ο Μιλήσιος, Lao Tsu, Leonardo Da Vinci, Dr.Schauberger, Dr.Emoto και πολλοί πολλοί ακόμα, έχουν προσεγγίσει το νερό, απο πολλές διαφορετικές θέσεις. Κι΄όμως, ακόμα, τα κλειδιά που ξεκλειδώνουν αυτό το μυστήριο, δεν τα κατέχουμε.

Τον τρόπο να αποκωδικοποιήσουμε τους κώδικες που φέρει το νερό, δεν τον βρήκαμε ακόμα.

Με την συνειδητοποίηση ότι όλα τα ύδατα της Γής και του σύμπαντος, είναι ένας τεράστιος ζωντανός οργανισμός που αναπνέει, έχει αίσθηση, είναι αίσθηση, αλληλεπιδρά με τον έξω κόσμο και στηρίζει κάθε γνωστή μορφή ζωής στο πλανήτη μας, οφείλουμε να το αντιμετωπίζουμε ανάλογα.

Οφείλουμε να το τιμούμε, να το ευγνωμονούμε για τις ευλογίες του, να σεβόμαστε την μυστική του δύναμη, να το διαφυλάξουμε.

Οφείλουμε στο μέλλον της Γης και κάθε ζωής που ζεί πάνω της.

Οφείλουμε να έχουμε την ορθή μας θέση στο πλέγμα της Ζωής και της Δημιουργίας.

ΟΡΣΑΛΙΑ ΨΑΡΙΔΗ
ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
ΤCM

Συντάκτης | Ορσαλία Ψαρίδη

Με κύριο αντικείμενο την Ταοϊστική Διατροφή , ΠΚΙ , μαγειρική, φυτά, βότανα και ελιξίρια, επί 25 χρόνια ασχολούμαι με την υγεία προληπτικά και θεραπευτικά όπως και με την ευζωϊα, την πνευματική καλλιέργεια - ανάπτυξη με επιπλέον εργαλεία την Ενεργειακή Θεραπεία (Reiki,Shamanic Energy healing κ.α.), το Ελληνικό πνεύμα, τους παγκόσμιους μύθους, παραδόσεις και σύμβολα κ.α.

Δείτε όλα τα άρθρα

Συντάκτης | Ορσαλία Ψαρίδη

Με κύριο αντικείμενο την Ταοϊστική Διατροφή , ΠΚΙ , μαγειρική, φυτά, βότανα και ελιξίρια, επί 25 χρόνια ασχολούμαι με την υγεία προληπτικά και θεραπευτικά όπως και με την ευζωϊα, την πνευματική καλλιέργεια - ανάπτυξη με επιπλέον εργαλεία την Ενεργειακή Θεραπεία (Reiki,Shamanic Energy healing κ.α.), το Ελληνικό πνεύμα, τους παγκόσμιους μύθους, παραδόσεις και σύμβολα κ.α.

Δείτε όλα τα άρθρα

Αξίζει να διαβάσετε

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε