,

5 κοινά λάθη στον ύπνο μας που μπορούμε να αλλάξουμε

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την συνολική υγεία μας. Τόσο σημαντικός που καμία υγιεινή διατροφή ή άσκηση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα οφέλη

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την συνολική υγεία μας. Τόσο σημαντικός που καμία υγιεινή διατροφή ή άσκηση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα οφέλη ενός καλού ύπνου. Πολλές έρευνες έχουν συνδέσει την κακή ποιότητα του ύπνου με ασθένειες, όπως η προσωρινή απώλεια μνήμης, τα προβλήματα συμπεριφοράς, την αύξηση του σωματικού βάρους, τον διαβήτη και πολλά άλλα.

Διαβάστε Οι συνέπειες της αϋπνίας και προτάσεις για φυσική αντιμετώπιση

Advertisment

Ας δούμε λοιπόν 5 κοινά λάθη που οι περισσότεροι κάνουμε.

[arrow_list]

  • Το πρωινό χουζούρεμα και το πάτημα του κουμπιού της αναβολής στο ξυπνητήρι μας. Ενώ μερικά παραπάνω λεπτά ύπνου μπορεί να φαίνονται πολύ δελεαστικά, στην πραγματικότητα οι έρευνες δείχνουν οτι τις περισσότερες φορές, αυτά τα παραπάνω λεπτά όχι μόνο δεν μας ξεκουράζουν, αλλά απεναντίας μας κουράζουν πολύ περισσότερο. Είναι καλύτερα λοιπόν να σηκωνόμαστε μια και καλή, με την πρώτη φορά που θα ακούσουμε το ξυπνητήρι μας.
  • Η έλλειψη προγράμματος στον ύπνο. Κι όμως, ο ύπνος είναι ο μοναδικός τομέας της ζωής μας που χρειάζεται ρουτίνα. Το πρόγραμμα μας βοηθάει να έχουμε έναν πιο βαθύ και ξεκούραστο ύπνο, ενώ η έλλειψη προγράμματος μπορεί να μας οδηγήσει σε αϋπνία και χρόνια κόπωση.
  • Οι πολλές ώρες ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι πολλές ώρες ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρα μπορεί να αποσυντονίσουν το εσωτερικό μας βιολογικό ρολόι επιφέροντας ανεπιθύμητα αποτελέσματα στην ποιότητα και την διάρκεια του ύπνου.
  • Η κατανάλωση ζάχαρης πριν από τον ύπνο. Η ζάχαρη μεταβάλλει τη χημική ισορροπία στο σώμα μας με αποτέλεσμα να αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες της αϋπνίας και ενός κακού σε ποιότητα ύπνου.
  • Η κατανάλωση καφέ ή καφεϊνούχων ροφημάτων αργά το απόγευμα μπορεί επίσης να έχει αρνητική επίδραση στο βάθος του ύπνου μας. Μερικές φορές μπορεί να μας προκαλέσει αϋπνία, ενώ σε άλλους ανθρώπους μπορεί να μην τους επιτρέπει να χαλαρώσουν αρκετά ώστε να φτάσουν στα βαθύτερα επίπεδα του ύπνυ και ως εκ τούτου να μην επέρχεται η αναγκαία ξεκούραση.[/arrow_list]

 

 

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αλτσχάιμερ: Το σημείο του σώματος που μαρτυρά πρόωρα τον κίνδυνο
Υπουργείο Υγείας: Ανακοίνωσε την αποστολή ακριβών φαρμάκων στο σπίτι | Ποιες παθήσεις αφορά
Ιδιοπαθής υπέρταση: Πώς επηρεάζει η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας στην αντιμετώπισή της
Ημικρανίες και φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου | Πώς συνδέονται

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση