Αναμένοντας τη νέα χρόνια…

Το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου θα αποχωριστούμε μια χρονιά ακόμα, παίρνοντας μαζί της όλα τα όμορφα αλλά και τα άσχημα τα οποία βιώσαμε. Αυτή

Το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου θα αποχωριστούμε μια χρονιά ακόμα, παίρνοντας μαζί της όλα τα όμορφα αλλά και τα άσχημα τα οποία βιώσαμε. Αυτή τη χρονιά κάποιοι από μας ίσως μέτρησαν μια απώλεια στη ζωή τους, κάποιοι άλλοι ίσως κέρδισαν κάτι η κάποιοι άλλοι βίωσαν και τις δύο εκδοχές. Όπως και αν έχει η χρονιά η οποία διανύσαμε άφησε σε όλους μας το αποτύπωμα της.

Έτσι και φέτος πριν γιορτάσουμε το νέο έτος, να σταματήσουμε λίγο και να στοχαστούμε το χρόνο που μόλις πέρασε. Ας θυμηθούμε σε τι επιτύχαμε και σε τι αποτύχαμε, αν τολμήσαμε τις αλλαγές ή τελικά φοβηθήκαμε, αν προσφέραμε κάτι στους γύρω μας όπως μια «καλημέρα», ένα χαμόγελο, ένα χάδι, μια γλυκιά κουβέντα.

Advertisment

Ότι και αν θυμηθείτε μην απογοητεύεστε σκεφτείτε πως μια καινούργια χρονιά έρχεται.

Αυτό είναι το νόημα της πρωτοχρονιάς να έχουμε άλλη μια ευκαιρία. Μια ευκαιρία να συγχωρέσουμε τους γύρω μας, να δώσουμε περισσότερα στους συνανθρώπους μας και τον εαυτό μας και να αγαπήσουμε περισσότερο. Να μαζέψουμε στιγμές και να κρατήσουμε αναμνήσεις στη καρδιά μας. Βγείτε έξω, κοιτάξτε γύρω σας και παρατηρήστε τα πάντα. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να δει τον κόσμο πιο όμορφο. Αναγνωρίστε την αγάπη και καλωσορίστε την. Το μόνο που μπορεί να μας μεταμορφώσει είναι η αγάπη και να μας δώσει ελπίδα.

Έτσι σας ρωτώ: «Τι θα κάνατε αυτή τη νέα χρονιά αν γνωρίζατε πως δεν θα αποτύχετε;» Είμαι σίγουρη πως εκατοντάδες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό σας. Και τώρα σας λέω: «Πηγαίνετε και κάντε το.»

Advertisment

Κυνηγήστε αυτά που θέλετε, είναι εκεί έξω και σας περιμένουν να τα διεκδικήσετε. Μην φοβάστε να αποτύχετε, ακόμα και αν πέσετε να έχετε τη ψυχική δύναμη να σηκωθείτε. Αυτό είναι ΖΩΗ.

Εύχομαι αυτή τη νέα χρονιά να εκμεταλλευτείτε όλες τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν. Να μην ξεχνάτε να εκτιμάτε και να είστε ευγνώμων γι’ αυτά που σας δίνει η ζωή γιατί κάποια μέρα μπορεί να σας τα πάρει πίσω. Και κάτι τελευταίο, είμαστε όλοι μοναδικοί και χαράζουμε τους δικούς μας δρόμους όπου δεν υπάρχουν σωστοί και λάθος παρά μόνο εμείς και οι επιλογές μας.

Αικατερίνη Κουραμπά

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ανώνυμο σχέδιο (13)
7 Δώρα με νόημα που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας αυτά τα Χριστούγεννα
Fb_post_25_years-01
Ανακοινώθηκαν οι ομιλητές του φεστιβάλ Μόνο Μαζί Μπορούμε στο Περιστέρι

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση