,

Απελευθέρωση από τα Ψυχικά Απόβλητα

Σ’ ένα μεγάλο δάσος γεμάτο σκέψεις και συναισθήματα, η μικρή σουσουράδα ξύπνησε αναστατωμένη. «Μάγε, μάγε…» φώναξε με αγωνία μεσ’ τη νύχτα η σουσουράδα., «μάγε

Σ’ ένα μεγάλο δάσος γεμάτο σκέψεις και συναισθήματα, η μικρή σουσουράδα ξύπνησε αναστατωμένη.

«Μάγε, μάγε…» φώναξε με αγωνία μεσ’ τη νύχτα η σουσουράδα., «μάγε μου, τι θα μου μείνει αν μου πεθάνει ο πόνος και ο φόβος; πως θα ζήσω εγώ μάγε μου χωρίς συνήθεια;» ρώτησε αναστατωμένη , σχεδόν ετοιμοθάνατη η σουσουράδα.

Advertisment

Ο μάγος τεντώθηκε, πολύ του άρεσαν αυτές οι ερωτήσεις. Κοίταξε τη σουσού και της ψιθύρισε στο αριστερό αυτί. «Το χιούμορ θα μείνει σουσού, το χιούμορ» .

Μια μικρή σουσουράδα αγωνιά κάθε στιγμή μέσα μας, φοβάται, θλίβεται, ανησυχεί μήπως πεθάνουν τα ψυχικά της απόβλητα, όπως η θλίψη, η λύπη, ο θυμός, ο φόβος, η ζήλεια, οι ενοχές, η αλαζονεία κ.α. Τι θα γινόταν όμως αν ανακάλυπτε ότι , όταν αυτά πεθάνουν αυτή θα ζήσει αληθινά, ελεύθερη;

Ο μεγαλύτερος φόβος μας δεν είναι το σκοτάδι που κουβαλάμε, είναι το φως μας που δεν αντέχουμε, έλεγε ο Πλάτωνας, θέλοντας να πλατύνει – διευρύνει τις σκέψεις και τη θέση μας σ’ αυτή τη ζωή.

Advertisment

Όταν σταματάω να ταυτίζομαι με τα ψυχικά απόβλητα ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΜΑΙ από την ανάγκη μου να δηλητηριάζω και να δηλητηριάζομαι σε κάθε ευκαιρία.

Όταν θυμάμαι τι είμαι δεν κρίνω τους άλλους, ούτε τον εαυτό μου, αποδέχομαι τα λάθη μου και διορθώνομαι.

Αυτή η μικρή σουσουράδα μέσα μας, χρειάζεται να πετάξει μακριά από το δάσος του φόβου, να μεταμορφωθεί στον αετό που κρύβει μέσα της και να μη φοβάται να αποχωριστεί τις παλιές της συνήθειες.

Αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες μας , μπορούμε και να τις διορθώσουμε, όλα είναι θέμα εκπαίδευσης. Εσείς είστε έτοιμοι να απαλλαγείτε από τα ψυχικά σας απόβλητα και να γίνετε αυτό που είστε αληθινά;

Σοφία Καλαντζή

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πράξεις καλοσύνης που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας
Γκάντι: Για να σταματήσει η φυσική βία πρέπει πρώτα να σταματήσει η παθητική βία
Ο Αρίν και το δικαστήριο | Μια ιστορία για τις αξίες και το πραγματικό νόημα της δικαιοσύνης
Μην ελέγχετε με φόβο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση