, ,

Το τέλος των “θαυματουργών αντιβιοτικών” και η επιστροφή στα φυσικά αντιβιοτικά

Η ιστορία των αντιβιοτικών αρχίζει το 1928 όπου ανακαλύπτεται η πενικιλίνη αλλά μόλις ένα χρόνο μετά, το 1929 το British Journal of Experimental Pathology ανακοινώνει την

Η ιστορία των αντιβιοτικών αρχίζει το 1928 όπου ανακαλύπτεται η πενικιλίνη αλλά μόλις ένα χρόνο μετά, το 1929 το British Journal of Experimental Pathology ανακοινώνει την ανεύρεση μικροβίων ανθεκτικών στην πενικιλίνη.

Το 1950, η ανθεκτικότητα στη πενικιλίνη φτάνει το 59%. Το 1995, η ανθεκτικότητα ξεπέρασε το 90%. Το μάθημα πια που παίρνει όλο το ιατρικό κατεστημένο, είναι γεγονός.

Advertisment

Μόλις 70 χρόνια μετά τη χρήση των αντιβιοτικών, η κατάσταση για τη δημιουργία όλο και πιο τρομερών και ανθεκτικών μικροβίων στα σημερινά αντιβιοτικά φέρνει πονοκέφαλο ακόμα και στους πιο αισιόδοξους.

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμια απειλή η κατάχρηση των αντιβιοτικών

Η φύση περιέχει πραγματικά χιλιάδες φυτά που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη συμβίωση του ανθρώπου με τα μικρόβια.

Advertisment

Υπάρχουν φαρμακευτικά φυτά που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, που σέβονται τη χλωρίδα του εντέρου και που μειώνουν στο ελάχιστο την “ανθεκτικότητα” των μικροβίων.

Ο Ευκάλυπτος είναι “φωτεινό παράδειγμα” πανίσχυρου φυτικού αντιβιοτικού, ιδιαίτερα φτηνού και αποτελεσματικού. Ο Ευκάλυπτος είναι ενεργός σε StaphίIococcus aureus, Shigella dysenteriare, Haemophilus influential, E.coIi, Pseudomonas, Candida Albicans, Salmonella, Klebsiela, HeIicobacter pylori κ.α.

Η γλυκόριζα επίσης βρέθηκε ότι καταπολεμό τον ιό Sars καλύτερα και από τα σύγχρονα “υπερφάρμακα”. Διαβάστε τη μελέτη εδώ

Μπορεί και ελπίζουμε λοιπόν, τα επόμενα χρόνια και γνωστές φαρμακευτικές εταιρίες να κατασκευάσουν φυσικά αντιβιοτικά.

Και επειδή αγαπητοί φίλοι, η ζήτηση κάνει την προσφορά και όχι το αντίθετο δεν πρέπει και δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες να κινηθούν προς αυτή τη κατεύθυνση. Σήμερα όμως, υπάρχουν πολλές μικρές εταιρείες που προωθούν φυσικά σκευάσματα.

Πριν λίγα χρόνια τα ομοιοπαθητικά φαρμακεία σπάνιζαν ενώ σήμερα μπορούμε να βρούμε παντού. Γιατί; Γιατί άρχισε ο κόσμος να ζητάει ομοιοπαθητικά και φυσικά σκευάσματα. Εάν χρειάζεται να πάρετε φάρμακα, τότε επισκεφθείτε γιατρούς των οποίων η πρώτη προτεραιότητα δεν είναι η χημική αγωγή. Ζητήστε από τους γιατρούς σας να σας γράψουν όσο το δυνατόν πιο φυσικά φάρμακα ή με λιγότερες παρενέργειες εφόσον είναι απαραίτητο να λάβετε χημική αγωγή.

Όταν πηγαίνετε στο φαρμακείο της γειτονιάς σας για ένα απλό φάρμακο που δεν χρειάζεται συνταγή γιατρού, ζητήστε να σας δώσει κάποιο φυσικό σκεύασμα. Θα εκπλαγείτε εάν γνωρίζατε ότι σχεδόν όλα τα φαρμακεία πλέον έχουν εναλλακτικά φυσικά σκευάσματα για ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Μπορεί ενδεχομένως να είναι λίγο πιο ακριβά και χρονοβόρα αλλά εάν αναλογιστείτε πραγματικά κάθε ορατή, αόρατη, άμεση και έμμεση, βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη παρενέργεια κάθε χημικού σκευάσματος, αξίζει και τον κόπο και τα χρήματά σας.

Ας γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο…

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!
Τιτάνας: Οι αμμόλοφοι στον δορυφόρο του Κρόνου είναι θρυμματισμένα φεγγάρια
Μαύρες τρύπες-βρέφη είναι οι κόκκινες κουκίδες που εντόπισε το τηλεσκόπιο James Webb
Εξέλιξη των ζώων: Τα αρσενικά αναπτύσσουν μεγαλύτερα όπλα, ενώ τα θηλυκά μεγαλύτερο εγκέφαλο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση