,

Βότανα για τα γκρίζα μαλλιά

Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν γκρίζα μαλλιά στην εφηβεία τους, ενώ άλλοι αρχίζουν να εντοπίζουν αυτές τις άχρωμες τρίχες περίπου στην ηλικία των 30 ή 40.

Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν γκρίζα μαλλιά στην εφηβεία τους, ενώ άλλοι αρχίζουν να εντοπίζουν αυτές τις άχρωμες τρίχες περίπου στην ηλικία των 30 ή 40.
Τα γκρίζα μαλλιά μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε κομψοί ή σοφοί. Αν είστε έτοιμοι να κάνετε διάλειμμα από τα γκρίζα μαλλιά, τότε το τσάι από βότανα μπορεί να σκουρύνει τα γκρίζα μαλλιά σας και να κάνει το χρώμα πιο έντονο.

Φασκόμηλο
Το φασκόμηλο έχει μια μακρά παράδοση σε πολλούς πολιτισμούς για την κάλυψη των γκρίζων μαλλιών. Μπορείτε να βάλετε ½ φλιτζάνι αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου σε 2 φλιτζάνια νερό για δύο ώρες. Στη συνέχεια το περνάμε μέσα από ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τα φύλλα του φασκόμηλου. Ρίχνουμε το νερό στα μαλλιά και αφήνουμε για 30 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλένουμε. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία καθημερινά για να έχετε καλά αποτελέσματα. Μόλις τα γκρίζα μαλλιά φτάσουν στο ίδιο χρώμα με τα υπόλοιπα μαλλιά σας, τότε μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία, για να μην εμφανιστούν και πάλι τα γκρίζα.

Advertisment

Δεντρολίβανο και φασκόμηλο
Για μια πιο αποτελεσματική κάλυψη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ¼ του φλιτζανιού δεντρολίβανο και άλλο 1/4 του φλιτζανιού φασκόμηλο. Εμποτίζετε τα βότανα σε 1 φλιτζάνι νερό για 10 λεπτά. Ρίχνετε στα μαλλιά σας, και ξεπλένετε μετά από 30 λεπτά. Το δεντρολίβανο διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών και διώχνει την πιτυρίδα, ενώ το φασκόμηλο μαλακώνει τα μαλλιά.

Καρύδια
Πάρτε τα εξωτερικά κελύφη των καρυδιών και βάλτε τα στο νερό. Αυτό το «τσάι» θεραπεύει και σκουραίνει τα γκρίζα για μέχρι και έξι εβδομάδες και το χρώμα δεν θα εξασθενίσει ακόμη αν πλένετε τα μαλλιά σας καθημερινά. Μπορείτε να το εφαρμόσετε με μια βούρτσα ή ένα πινέλο.
Πηγή

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το φαινόμενο του «Ιπτάμενου Ολλανδού» καταγράφηκε στην Κέρκυρα - Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, εξηγεί
Τσιμπήματα από μέλισσες και σφήκες: Οι πρώτες βοήθειες και τι να προσέξετε
9η Διεθνής Διάσκεψη για τους Ωκεανούς: Οι φάλαινες στην Ελλάδα προστατεύονται μετά από 25 χρόνια αγώνων
Μήπως γινόμαστε λιγότερο έξυπνοι; Το μυστήριο των εγκεφάλων που συρρικνώνονται

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση