,

Φανταστικές εικόνες από ανθισμένες κερασιές

Η φύση δεν σταματά ποτέ να μας εντυπωσιάζει και να μας χαρίζει απίστευτες ομορφιάς εικόνες. Με τον ερχομό της άνοιξης πολλά δέντρα περνούν στο


Η φύση δεν σταματά ποτέ να μας εντυπωσιάζει και να μας χαρίζει απίστευτες ομορφιάς εικόνες. Με τον ερχομό της άνοιξης πολλά δέντρα περνούν στο στάδιο της ανθοφορίας δημιουργώντας φανταστικά τοπία. Ξεχωρίζουν βέβαια οι κερασιές με τα έντονα ροζ άνθη τους που κατακλύζουν πάρκα, πλατείες, δρόμους, λίμνες και ποτάμια, σε πολλές πόλεις του κόσμου.

Advertisment

Ιδιαίτερη αγάπη για τις κερασιές έχουν οι Ιάπωνες και στη χώρα αυτή θα συναντήσουμε μερικά από τα ομορφότερα τοπία με κερασιές. Στο Τόκιο οι ντόπιοι συνηθίζουν να κάνουν πικνίκ κάτω από τις κερασιές, το περίφημο Hanami, που χρονολογείται από τον 8ο αιώνα, ενώ στις βορειότερες χώρες οι κάτοικοι απολαμβάνουν τα ροζ «τσαμπιά» των λουλουδιών που συμβολίζουν την εφήμερη φύση της ζωής που ανθίζει και χάνεται. Ό,τι κι αν ισχύει πάντως, οι ανθισμένες κερασιές αποτελούν ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα κάθε άνοιξη, όπου κι αν τις βρείτε!


Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση