,

Φανταστικές εικόνες από ανθισμένες κερασιές

Η φύση δεν σταματά ποτέ να μας εντυπωσιάζει και να μας χαρίζει απίστευτες ομορφιάς εικόνες. Με τον ερχομό της άνοιξης πολλά δέντρα περνούν στο


Η φύση δεν σταματά ποτέ να μας εντυπωσιάζει και να μας χαρίζει απίστευτες ομορφιάς εικόνες. Με τον ερχομό της άνοιξης πολλά δέντρα περνούν στο στάδιο της ανθοφορίας δημιουργώντας φανταστικά τοπία. Ξεχωρίζουν βέβαια οι κερασιές με τα έντονα ροζ άνθη τους που κατακλύζουν πάρκα, πλατείες, δρόμους, λίμνες και ποτάμια, σε πολλές πόλεις του κόσμου.

Ιδιαίτερη αγάπη για τις κερασιές έχουν οι Ιάπωνες και στη χώρα αυτή θα συναντήσουμε μερικά από τα ομορφότερα τοπία με κερασιές. Στο Τόκιο οι ντόπιοι συνηθίζουν να κάνουν πικνίκ κάτω από τις κερασιές, το περίφημο Hanami, που χρονολογείται από τον 8ο αιώνα, ενώ στις βορειότερες χώρες οι κάτοικοι απολαμβάνουν τα ροζ «τσαμπιά» των λουλουδιών που συμβολίζουν την εφήμερη φύση της ζωής που ανθίζει και χάνεται. Ό,τι κι αν ισχύει πάντως, οι ανθισμένες κερασιές αποτελούν ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα κάθε άνοιξη, όπου κι αν τις βρείτε!










Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε