, ,

Η παγωμένη λίμνη Μίσιγκαν «σπάει σε κομμάτια» και δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό (φωτογραφίες)

Τον χειμώνα η λίμνη του Μίσιγκαν επιφυλάσσει μια έκπληξη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Η λίμνη μεταμορφώνεται σε κάτι νέο και πανέμορφο

Η παγωμένη λίμνη Μίσιγκαν «σπάει σε κομμάτια» και δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό (φωτογραφίες)

Τον χειμώνα η λίμνη του Μίσιγκαν επιφυλάσσει μια έκπληξη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Η λίμνη μεταμορφώνεται σε κάτι νέο και πανέμορφο το οποίο μαγνητίζει τα βλέμματα ενώ πολλοί το παρομοιάζουν με σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι ή ταινία. Για όλα ευθύνεται ο καιρός και οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η θερμοκρασία στην περιοχή αγγίζει την εκπληκτική θερμοκρασία των -30 βαθμών Κελσίου, με αποτέλεσμα η λίμνη να παγώνει εντελώς. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα το νερό της λίμνης και τα κύματα να παγώνουν τελείως. Όχι μόνο αυτό, αλλά σπάνε σε κομμάτια, δημιουργώντας ένα απίθανο σκηνικό, μοναδικής ομορφιάς για όποιον επισκεφθεί την περιοχή.

Advertisment

Η παγωμένη λίμνη Μίσιγκαν «σπάει σε κομμάτια» και δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό (φωτογραφίες)

Κάτοικοι και επισκέπτες σπεύδουν να απαθανατίσουν το τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς και φυσικά να παροτρύνουν και άλλους επισκέπτες να επισκεφθούν τις όχθες, δημοσιεύοντας φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Αμερικανική Ακτοφυλακή φυσικά, προειδοποιεί όσους βρίσκονται στη λίμνη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενώ συνιστούν να μην στέκονται πάνω στην επιφάνεια της λίμνης ή να περπατούν πάνω στον πάγο καθώς είναι εξαιρετικά επικίνδυνο μιας και μπορεί να συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα ανά πάσα στιγμή.

Την άνοιξη το σκηνικό αλλάζει καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει με αποτέλεσμα οι πάγοι να λιώνουν και το τοπίο να μετατρέπεται σε ένα χαρούμενο και φιλικό, ανοιξιάτικο μέρος. Η μεταμόρφωση της λίμνης κατά τη διάρκεια του χρόνου δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της λίμνης του Μίσιγκαν καθώς αποτελεί επίσης μια από τις μεγαλύτερες λίμνες της Βορείου Αμερικής οι οποίες είναι πέντε στο σύνολο.

Advertisment

Η παγωμένη λίμνη Μίσιγκαν «σπάει σε κομμάτια» και δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό (φωτογραφίες)

Η λίμνη του Μίσιγκαν αποτελεί την τρίτη σε μέγεθος από τις πέντε Μεγάλες Λίμνες και βρίσκεται εξ’ ολοκλήρου εντός των συνόρων των ΗΠΑ. Οι υπόλοιπες τέσσερις είναι μοιρασμένες ανάμεσα στα εδάφη του Καναδά και των ΗΠΑ, ενώ γύρω από τις ακτές της λίμνης ζουν περίπου 12 εκατομμύρια άτομα, τα περισσότερα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Σικάγο. Η λίμνη αποτελεί πόρο ψυχαγωγίας, μεταφορών και αλιείας, ενώ έχει σχεδόν το μισό μέγεθος της Ελλάδας.

Η παγωμένη λίμνη Μίσιγκαν «σπάει σε κομμάτια» και δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό (φωτογραφίες) Η παγωμένη λίμνη Μίσιγκαν «σπάει σε κομμάτια» και δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό (φωτογραφίες) Η παγωμένη λίμνη Μίσιγκαν «σπάει σε κομμάτια» και δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό (φωτογραφίες) Η παγωμένη λίμνη Μίσιγκαν «σπάει σε κομμάτια» και δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό (φωτογραφίες)

Photo Credits: AP Images

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση