,

Πείραμα διάδρασης του μυαλού με το σώμα

Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε ένα μικρό, απλό πείραμα που ο καθένας μπορεί να κάνει για να αντιληφθεί πως ο νους επηρεάζει

Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε ένα μικρό, απλό πείραμα που ο καθένας μπορεί να κάνει για να αντιληφθεί πως ο νους επηρεάζει σχεδόν ακαριαία το σώμα. Όλοι γνωρίζουμε πλέον την περίφημη αρχή της Κβαντικής Φυσικής ότι ο παρατηρητής επηρεάζει το παρατηρούμενο. Επίσης, έχουν γραφτεί χιλιάδες βιβλία και άρθρα για το πως ο νους γεννάει σχεδόν όλες τις ασθένειες στο σώμα μας.

Με αυτό το απλό πείραμα θα δείτε σε μικρογραφία αυτό που συμβαίνει στη ζωή. Πως δηλαδή οι ποιότητες των σκέψεών μας υλοποιούνται στο σώμα μας.

Advertisment

Ας ξεκινήσουμε…

Κλείστε τα μάτια σας… κάντε κάποιες βαθιές αναπνοές και χαλαρώστε το σώμα σας. Αν δεν έχετε ξανακάνει ποτέ κάποια μορφή χαλάρωσης, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναπνοή σας. Εστιαστείτε στην αναπνοή σας και παρατηρήστε πως διαστέλλεται το σώμα σας κατά τη διάρκεια της εισπνοής και πως συστέλλεται κατά τη διάρκεια της εκπνοής. Είναι πολύ πιθανόν μετά από 10 περίπου κύκλους αναπνοών να έχετε χαλαρώσει ήδη αρκετά. Εάν αυτό δεν έχει συμβεί ικανοποιητικά, τότε μπορείτε να χαλαρώσετε “χειροκίνητα” το σώμα σας. Εστιάστε την προσοχή σας στο κάτω μέρος των ποδιών σας και οραματιστείτε πως με κάθε εισπνοή, λαμβάνετε χρυσό φως που οδηγείται στα πόδια σας και με κάθε εκπνοή βγάζετε την ένταση από τα πόδια σας. Κάντε όσους κύκλους χρειάζεται μέχρι να τα αισθανθείτε να χαλαρώνουν και μετά προχωρήστε στο ανώτερο μέρος των ποδιών, μετά στη λεκάνη, στην κάτω κοιλιακή χώρα, στον θώρακα, τους ώμους, τα μπράτσα, τον αυχένα και το κεφάλι. Προσέξτε μόνο να μην κοιμηθείτε.

Αφού λοιπόν έχετε χαλαρώσει, φέρτε στη μνήμη σας μια κατάσταση ή έναν άνθρωπο που σας δημιουργεί έντονο θυμό.. Βιώστε δυνατά αυτό το συναίσθημα .

Advertisment

Αφού έχετε βεβαιωθεί ότι είστε “μέσα” στον θυμό σας, εστιάστε την προσοχή σας σε κάποιο σημείο του ποδιού σας. Κοιτάξτε δηλαδή το συγκεκριμένο σημείο με θυμό! Για όσους δεν το έχουν ξανακάνει, θα παρατηρήσουν κάτι “μαγικό”! Το σημείο στο οποίο έχετε εστιάσει την προσοχή σας γεμίζει με ένταση, σφίγγεται και εντέλει εάν συνεχίσετε για αρκετή ώρα θα αρχίσει να πονάει.

Ένα σημείο το οποίο δεν αγγίξατε ποτέ, δεν το χτυπήσατε ποτέ και το οποίο βρισκόταν μέχρι μια στιγμή πριν σε πλήρη χαλάρωση, τώρα θα σας σφίγγει και θα σας πονάει. Δοκιμάστε το και σε άλλα σημεία του σώματός σας και θα παρατηρήσετε ακριβώς το ίδιο.

Αφού έχετε πειραματιστεί και έχετε βεβαιωθεί για την αντίδραση του σώματός σας, τότε αποσύρετε την προσοχή σας από τον θυμό και κάντε εκ νέου την άσκηση της χαλάρωσης.

Τώρα, φέρτε στο μυαλό σας μια κατάσταση ή έναν άνθρωπο που σας έχει δημιουργήσει έντονα το συναίσθημα της αγάπης ή της ευφορίας. Αφού βεβαιωθείτε ότι είστε “μέσα” στο συναίσθημα, εστιάστε την προσοχή σας πάλι σε κάποιο σημείο του σώματός σας. Κοιτάξτε το δηλαδή με ενεργή αγάπη ή με ένα εσωτερικό χαμόγελο. Παρατηρήστε πόσο θαυμαστά αντιδρά το σώμα σας. Μπορεί να νιώσετε μια ευχάριστη ροή, θερμότητα, μυρμήγκιασμα, κ.α.

Κάντε το και σε άλλα σημεία του σώματός σας μέχρι να βεβαιωθείτε για τον τρόπο αντίδρασης του.

Τέλος, ευχαριστείστε το σώμα σας για την αποκάλυψη, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες κι ανοίξτε τα μάτια σας.

Ας κλείσουμε λοιπόν με τον εξής προβληματισμό: Εάν το σώμα σας αντιδράει ακαριαία σε κάθε συναίσθημα, έστω και επιφανειακά όπως στο παραπάνω πείραμα, τι συμβαίνει όταν αισθάνεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα φόβο, θυμό, στρες κ.α.;

Σας προτείνουμε να διαβάσετε την εξαιρετική μικρή ιστορία: Κατεβάστε το ποτήρι

Μωυσής

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση