Pinus Marinitus και Πυκνογενόλη: Το “Tuboflo” των αρτηριών

Φυσικό εκχύλισμα που προέρχεται από το φλοιό του πεύκου Pinus Maritima, που ευδοκιμεί κατά μήκος των ακτών της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Περιέχει, ισχυρές ουσίες της

Φυσικό εκχύλισμα που προέρχεται από το φλοιό του πεύκου Pinus Maritima, που ευδοκιμεί κατά μήκος των ακτών της νοτιοδυτικής Γαλλίας.

Περιέχει, ισχυρές ουσίες της κατηγορίας των βιοφλαβονοειδών -τις προανθοκυανιδίνες- οι οποίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.
Το Pycnogenol έχει 50 φορές ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση από την βιταμίνη Ε και 20 φορές από την βιταμίνη C.

Advertisment

Προστατεύει τον εγκέφαλο από τις ελεύθερες ρίζες, μειώνει τις φλεγμονές, ενισχύει τα αγγεία και προλαμβάνει τις αλλεργίες.

Προστατεύει το κολλαγόνο από την οξειδωτική δράση των ελευθέρων ριζών.

Αναστέλλει τη δράση των ενζύμων που προκαλούν πόνο και αυξάνει την αντοχή κατά 21%, κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Advertisment

Έχουν υπάρξει σημαντικές μελέτες για προβλήματα που συνδέονται με την εμμηνόρροια, τον εμμηνορροϊκό πόνο και την ενδομητρίωση.

Το Pycnogenol έχει χρησιμοποιηθεί στην θεραπεία πολλών παθήσεων, όπως καρκίνος, καταρράκτης, κατάθλιψη, διαβήτης, ινομυαλγία, καρδιακές παθήσεις, αιμορροΐδες, αλλεργίες, αρτηριοσκλήρυνση, αρθρίτιδα, άσθμα, αθλητικές κακώσεις, κιρσοί, κ.ά.

Βάσει μελετών, κλινικών παρατηρήσεων και αποτελεσμάτων προσφέρει:

Ήπια αντιυπερτασική δράση, ενίσχυση της προστασίας και της αντίστασης του οργανισμού έναντι κακοηθειών, κατά της φλεβικής ανεπάρκειας, βελτίωση της τριχοειδούς κυκλοφορίας, αντιγηραντική δράση, ερυθηματώδης λύκος, ισχυρή αντιοξείδωση, καταπολέμηση ελευθέρων ριζών, κατά της LDL χοληστερίνης, πρόληψη-προστασία κατά της αθηρωμάτωσης, πρόληψη ευρυαγγείων, ενίσχυση κολλαγόνου, προστασία έναντι της ακτινοβολίας UV, προφύλαξη στο διαβητικό ασθενή, αντιθρομβωτική δράση, βελτίωση και ανακούφιση των συμπτωμάτων άσθματος και αλλεργιών.

Πιθανό να θυμάστε, ότι τα ένζυμα μπορούν να συμμετέχουν στην αναδημιουργία, σε ενεργές μορφές, των προκαλούντων καρκίνο χημικών ουσιών στα κύτταρα. Τα φλαβονοειδή απ’ την μεριά τους μπορούν να επέμβουν στην λειτουργία αυτών των ενζύμων και έτσι να επιδράσουν θετικά. Εκτός του ότι προστατεύει απ’ την ανάπτυξη του καρκίνου, μπορούν να είναι αποτελεσματική και κατά την θεραπεία του καρκίνου σε προχωρημένο στάδιο.

Οι πολυάριθμες έρευνες αποδεικνύουν, ότι η λήψη διαμέσου του στόματος καθορισμένων φαλαινοειδή επιβραδύνουν σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη των καρκινικών δημιουργημάτων σε πειραματόζωα.To Pinus Marimitus είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, καθαρίζει σαν με σκούπα τις ελεύθερες χημικές βάσεις και είναι ίσως ο κύριος υποψήφιος για μετέπειτα έρευνες σε σχέση με την προφύλαξη απ’ τον καρκίνο.

To Pinus Marimitus μειώνει πολύ πιο αποτελεσματικά από την βιταμίνη Ε τις καταστροφές, που έπληξαν τους ιστούς οι ελεύθερες χημικές βάσεις και επίσης, όπως η βιταμίνη C, επιδρά ευεργετικά στην υγεία και προστατεύει τον νευρικό και εγκεφαλικό ιστό με την εξαιρετική της δυνατότητα να περνάει μέσα απ’το φράγμα μεταξύ αίματος και υγρού του νωτιαίου μυελού. Εκτός αυτού μειώνει τον ερεθισμό και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος αφού ανακουφίζει τα βάσανα των παθόντων από διαβήτη, αρθρίτιδα και εγκεφαλικό και προφυλάσσει από καρδιακές παθήσεις και καρκίνο.

Βελτιώνει την περιφερειακή κυκλοφορία του αίματος, αποκαθιστά την χαμένη ενεργητικότητα των τριχοειδή αγγείων και δυναμώνει τα αποδυναμωμένα αιμοφόρα αγγεία.

Επίσης σταθεροποιεί τα σφαιρίδια και διατηρεί το απαιτούμενο επίπεδο της ελαστικότητας τους, υποστηρίζει τα αδύναμα αιμοφόρα αγγεία αφού σταθεροποιεί την κολλώδη ουσία και την ελαστίνη έχοντας σαν αποτέλεσμα την προφύλαξη από μικροσυμφορήσεις.

Είναι προ καιρού γνωστό ότι η υγεία των τριχοειδή αγγείων σε πάσχοντες από ψηλή πίεση μειώνεται μέχρι παθολογικό επίπεδο. Αν η υπερτονία συνδυάζεται με σθεναρή ανθεκτικότητα των τριχοειδή αγγείων, η πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου και εσωτερικής αιμορραγίας του ματιού, αυξάνονται επικίνδυνα. Και η μη ψηλή πίεση προκαλεί σκάσιμο των αιμοφόρων αγγείων, λόγο της μειωμένης αντίστασης και την μεγάλης διαπερατότητας των τειχών των τριχοειδή αγγείων μπορεί να σταθεροποιηθεί μέσα από την συχνή χρήση .

Η συχνή λήψη πυκνογενόλης – Pinus Marimitus είναι εξαιρετικά σημαντική για τις εγκεφαλικές λειτουργίες, όχι μόνο γιατί προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία, αλλά και γιατί είναι από τα λίγα αντιοξειδωτικά που λαμβάνονται μέσω του στόματος, τα οποία διαπερνούν με ευκολία το φράγμα μεταξύ αίματος και υγρού του νωτιαίου μυελού, για να προφυλάξουν τα εγκεφαλικά κύτταρα. Οι ερευνητές είναι της απόψεως, ότι αυτή βελτιώνει την αργόστροφη μνήμη, γιατί επιδρά ευεργετικά στην κυκλοφορία του αίματος και στην τροφή των κυττάρων.
Αυτός ο ειδικός συνδυασμός από βιολογικά ενεργά συστατικά μπορεί να μας βοηθήσει να απολαμβάνουμε μια πιο μεγάλης διάρκειας και πιο ποιοτική ζωής, να είμαστε υγιείς και να δείχνουμε πιο νέοι. Μπορεί να μας βοηθήσει να προφυλαχθούμε από 80 παθήσεις, σ’αυτόν τον αριθμό συμπεριλαμβάνεται ο καρκίνος, καρδιακές παθήσεις, αρθρίτιδα και οι περισσότερες απ’ τις άλλες μη-προκαλούμενες απο μικρόβια παθήσεις, συνδεόμενες με την βλαβερή χημική επίδραση των ελεύθερων χημικών βάσεων.

Να και κάποιες από τις μέχρι τώρα παρακολουθόμενες ευεργετικές επιδράσεις του Pinus Marimitus• Μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου, καρδιακών παθήσεων, αρθρίτιδα, πρόωρη γήρανση

• Ανανεώνει και κάνει πιο υγιή την επιδερμίδα, αφού καλυτερεύει την ελαστικότητα και την λειοτητά της.
• Μειώνει τις αλλεργίες (είναι πολύ αποτελεσματική κατά το αλλεργικό συνάχι, την ψωρίαση, και προκαλούμενες απ’ τον ήλιο παθήσεις)
• Εμφανίζει θετικό αποτέλεσμα στην κυκλοφορία του αίματος (ενεργεί αντιερεθιστικά, ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία, τις φλέβες και τις αρτηρίες και τις κάνει πιο ανθεκτικές στα τραύματα)
• Ανακουφίζει το ανεύρισμα των φλεβών, το πρήξιμο των ποδιών και χρονική φλεβική ανεπάρκεια, μειώνει τον κίνδυνο φλεβίτιδας, πρηξίματα και ερεθισμοί
• Για προφύλαξη και θεραπεία των εγκεφαλικών και καρδιακών προσβολών
• Έπιδρά ευεργετικά στις αρθρώσεις (βελτιώνει την ευλιγισία τους, ελαφρύνει τους πόνους στις πρησμένες αρθρώσεις και τις αρνητικές επιπτώσεις των αθλητικών τραυμάτων )
• Υποβοηθάει στην θεραπεία του έλκους
• Αυξάνει την ζωτικότητα όλων των κυττάρων, μειώνει τις επιπτώσεις του στρες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
• Βελτιώνει την όραση και την μνήμη
• Μειώνει την επιδείνωση του διαβήτη (αγγειοπαθεία)
• Ανακουφίζει το αλλεργικό συνάχι, το άσθμα, χρονική κούραση κ.α
• Προστατεύει τον οργανισμό από την γήρανση, εκφυλισμό και αναγέννηση του καρκίνου.

www.proionta-tis-fisis.info

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

9η Διεθνής Διάσκεψη για τους Ωκεανούς: Οι φάλαινες στην Ελλάδα προστατεύονται μετά από 25 χρόνια αγώνων
Μήπως γινόμαστε λιγότερο έξυπνοι; Το μυστήριο των εγκεφάλων που συρρικνώνονται
Οι υγρότοποι της Μεσογείου κινδυνεύουν από την άνοδο της στάθμης των υδάτων
Πλοίο έγινε… ιπτάμενο ανοιχτά της Κύμης | Το φαινόμενο Fata Morgana που προκάλεσε την εικόνα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση