,

Τεχνική Συναισθηματικής Απελευθέρωσης

Μια ανακεφαλαίωση της μεθόδου BSFF του Larry Nims Τι είναι το BSFF; Το BE SET FREE FAST? [BSFF?] είναι μια συγκεντρωτική μέθοδος Ενεργειακής Θεραπείας

Μια ανακεφαλαίωση της μεθόδου BSFF του Larry Nims

Τι είναι το BSFF;

Το BE SET FREE FAST? [BSFF?] είναι μια συγκεντρωτική μέθοδος Ενεργειακής Θεραπείας για την εξάλειψη των συναισθηματικών αιτιών και του αυτοπεριοριστικού συστήματος πεποιθήσεων, που βρίσκονται στο υποσυνείδητο, καθορίζοντας αυτόματα και ελέγχοντας τις περισσότερες εμπειρίες μας, την έκφραση και τη συμπεριφορά μας. Αυτά τα ανεπίλυτα αρνητικά συναισθήματα και πεποιθήσεις δημιουργούν και συντηρούν τα ψυχολογικά και σωματικά συμπτώματα, που καταλήγουν σε νοητικές, συναισθηματικές, σωματικές και πνευματικές διαταραχές, συμπεριλαμβάνοντας πολλά προβλήματα υγείας. Σε πολλές περιπτώσεις το BSFF εξαλείφει αυτά τα υποσυνείδητα προγράμματα γρήγορα και απαλά.

Advertisements

Πιστεύεται ότι το BSFF εργάζεται σε βαθύτερα ψυχολογικά επίπεδα  θεραπεύοντας συγκεκριμένα και σκόπιμα τις ανεπίλυτες συναισθηματικές αιτίες και το σύστημα πεποιθήσεων που λειτουργεί αυτόματα στο υποσυνείδητο του ανθρώπου και δημιουργεί το συναισθηματικό πόνο του.

Το BSFF χρησιμοποιεί τη δύναμη του υποσυνείδητου για να εξαλείψει τις ρίζες και αιτίες των φόβων, φοβιών, ενοχών, αυτοαπόρριψης, θυμού, πόνου, λύπης, μίσους, αδικίας, πίκρας και τραυμάτων. Τα ίδια απλά βήματα χρησιμοποιούνται για να εξαλείψουν την τάση επιστροφής του προβλήματος.

Η απλή, απαλή διαδικασία BSFF αναπτύχθηκε και τελειοποιήθηκε τα τελευταία δεκάξι χρόνια από τον Larry Phillip Nims, Ph.D., έναν κλινικό ψυχολόγο που εκπαιδεύτηκε στις «Τεχνικές Κάλλαχαν» το 1990. Ο Dr. Nims ήταν ανάμεσα στους πρώτους επαγγελματίες που εκπαιδεύτηκε από τον Dr. Callahan και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των νέων ανακαλύψεων στις Ενεργειακές Θεραπείες.

Το BSFF είναι ιδανικό για να εργαστούμε με σύνθετα θέματα που μπορεί να περιέχουν πολλαπλά προβλήματα (καλούμενα μερικές φορές όψεις), καθώς και τις ονομαζόμενες Ψυχολογικές Αντιστροφές ή την τάση να μην θέλουμε στην πραγματικότητα την επίλυση του προβλήματός μας.

Advertisements

Ο Dr. Nims πιστεύει στην εκπαίδευση των πελατών του στην αυτοθεραπεία. Θέλει οι πελάτες του να απελευθερωθούν και να ενδυναμωθούν στο να οδηγήσουν και να κατευθύνουν τη ζωή τους προς το καλύτερο.

Οι αρχές του BSFF

Τα προβλήματα δημιουργούνται από έναν συνδυασμό ανεπίλυτων συναισθημάτων και πεποιθήσεων.

Οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι συμπεριφορές μας ελέγχονται και περιορίζονται από τους υποσυνείδητους προγραμματισμούς μας.

Οι πεποιθήσεις δημιουργούν τα συναισθήματα και την ατομική πραγματικότητά μας.

Τα δυσλειτουργικά συστήματα πεποιθήσεων και οι συναισθηματικές ρίζες πρέπει να εξαλειφθούν (όχι απλά να ανακουφιστούν) για να επιτευχθεί ψυχολογική απελευθέρωση διαρκείας.

Ένα ολοκληρωμένο ιστορικό όλων των ψυχολογικών θεμάτων και εμπειριών έχει εγγραφεί στο υποσυνείδητο μαζί με τα συναισθηματικά ενεργειακά πεδία που σχετίζονται μαζί τους.

Το υποσυνείδητο είναι ο «πιστός υπηρέτης» μας.

Η συνειδητή ταύτιση με ένα πρόβλημα δεν είναι απαραίτητη για αποτελεσματική θεραπεία. Χρειάζεται απλά να παρατηρήσει κάποιος ότι υπάρχει διαταραχή. Δεν είναι απαραίτητο να κατανοήσει για τι πράγμα πρόκειται.

Το BSFF μπορεί να θεραπεύσει αποτελεσματικά τα περισσότερα ψυχολογικά, σωματικά ή πνευματικά προβλήματα που έχουν συναισθηματικές ρίζες.

Για ποιους σκοπούς χρησιμοποιείται το BSFF;

Όταν συνδυάζεται με ενόραση, εμπειρία και πρακτική, μπορούμε να πετύχουμε καταπληκτικά πράγματα με το BSFF. Μερικά θέματα που έχουν αντιμετωπιστεί με αυτό είναι τα ακόλουθα.

[check_list]

 • Χαμηλή αυτοεκτίμηση ή αυτοπεποίθηση, αυτοαμφισβήτηση
 •  Αυτοαπόρριψη, αυτοκριτική, ντροπή, ενοχή
 •  Εμπόδια για νοητική, συναισθηματική, σωματική και κοινωνική αποτελεσματικότητα
 •  Δυσλειτουργικές και ανικανοποίητες σχέσεις, έλλειψη εμπιστοσύνης στους άλλους Ανάγκη να έχουμε τον έλεγχο
 • Έλλειψη επιχειρησιακών και οικονομικών αποφάσεων και περιορισμένα έσοδα
 • Ψυχολογικές όψεις κακής υγείας και σωματικής λειτουργίας, χαμηλή ενέργεια, κόπωση, σωματικοί πόνοι, αλλεργίες, εξανθήματα, ερεθισμοί, χαμηλό αμυντικό σύστημα
 •  Έλλειψη ενθουσιασμού για τη ζωή, ανικανότητα να αγκαλιάσουμε και να απολαύσουμε τη ζωή
 •  Φοβίες, άγχη, φόβοι, ανησυχία, καχυποψία, ανασφάλεια, αναβλητικότητα, ακινητοποίηση
 • Μοναξιά, εγκατάλειψη, απομόνωση
 •  Κατάθλιψη, απελπισία, αποθάρρυνση, απογοήτευση
 •  Θυμός, οργή, μνησικακία, πίκρα
 •  Θλίψη, πόνος, λύπη, ανημπόρια, αποθάρρυνση
 • Απώλεια αγάπης και φόβος του πόνου εγκατάλειψης
 •  Εθισμοί, ανικανότητα ελέγχου συναισθημάτων, σκέψεων ή συμπεριφορών (πάχος, κάπνισμα, ναρκωτικά, τζόγος, σεξουαλικότητα)
 •  Χαμηλή σεξουαλική απόδοση και ικανοποίηση, σεξουαλική δυσλειτουργία[/check_list]

Πολύ συχνά, πρόσθετες ατυχείς επιπτώσεις χρόνιων υποσυνείδητων προγραμματισμών μπορούν να συντελέσουν στη δημιουργία προβλημάτων υγείας. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν αλλεργίες, δυσανεξίες, εκφυλιστικές ασθένειες, σωματικούς πόνους και διαταραχές της άμυνας του οργανισμού. Με το BSFF θεραπεύουμε μόνον ψυχολογικές παραμέτρους των σωματικών προβλημάτων.

Με το BSFF δεν απευθυνόμαστε σε ιατρικά προβλήματα ή θεραπείες. Όμως, προκύπτουν μερικές αξιοσημείωτες φυσικές/σωματικές αλλαγές όταν οι ψυχολογικές παράμετροί τους έχουν απομακρυνθεί με το BSFF. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα στη θεραπεία των συναισθηματικών παραμέτρων του πόνου και της μυϊκής έντασης.

Χρησιμοποίηση του BSFF για την απαλλαγή από πολλαπλά συναισθήματα

Μερικές σχέσεις μας είναι πολύπλοκες και δημιουργούν μια μεγάλη ποικιλία συναισθημάτων που περιλαμβάνουν από θυμό και ενοχή μέχρι πόνο και φόβο. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το BSFF. Όπως και με το EFT, χτυπάμε σε συγκεκριμένα σημεία του βελονισμού, ενώ εστιαζόμαστε σε κάτι συγκεκριμένο. Σ’ αυτή τη μέθοδο εστιαζόμαστε σε ένα συγκεκριμένο θέμα, στην περίπτωσή μας σε κάποια όψη της σχέσης μας με ένα συγκεκριμένο άτομο.

Μερικά παραδείγματα μπορεί να είναι:

1. Η κριτική της μητέρας μου

2. Η απουσία του πατέρα μου

3. Ο θυμός του συντρόφου μου

4. Η εγκατάλειψη του φίλου μου

5. Η επαναστατικότητα του παιδιού μου

6. Τα ψέματα του συνεργάτη μου

7. Οι απαιτήσεις του προϊσταμένου μου

Αυτές είναι συγκεκριμένες καταστάσεις με πολλές όψεις που προκαλούν διάφορα συναισθήματα. Επιλέξτε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που περιορίζει τη γαλήνη, την αγάπη ή την ευτυχία σας. Εστιαστείτε σ’ αυτό και αξιολογήστε πόση αναστάτωση νιώθετε όταν το σκέφτεστε. Εδώ θα περιγράψουμε μια προσαρμογή αυτής της μεθόδου, που βρήκαμε χρήσιμη. Περιγράφουμε τη χρησιμοποίησή της για ξεκαθάρισμα θεμάτων σχέσεων. Μπορεί να έχει μια μεγάλη ποικιλία άλλων χρήσεων.

Εισαγωγή: Σ’ αυτή τη μέθοδο κάνουμε μια συμφωνία με το υποσυνείδητο ότι θα συμπεριλάβει κάθε συναίσθημα στο οποίο εργαζόμαστε και όλες τις ρίζες και τις αιτίες του, που είναι αποθηκεμένες στο υποσυνείδητο από αυτή τη διάσταση και όλες τις άλλες διαστάσεις. Έτσι όταν χτυπάμε, διαλύουμε όχι μόνον τα συναισθήματα, αλλά και όλες τις αιτίες αυτών των συναισθημάτων. Επιπλέον διαλύουμε όλες τις τάσεις να επαναλάβουμε ή να αποδεχτούμε πίσω αυτά τα συναισθήματα.

1. Αρχίζουμε με χτυπήματα στο σημείο όπου το φρύδι ενώνεται με τη ρίζα της μύτης επαναλαμβάνοντας, «Σε σχέση με ____ (τοποθετήστε εδώ το πρόσωπο και τη συμπεριφορά), απελευθερώνομαι από κάθε πόνο και κάθε αιτία του πόνου στο υποσυνείδητό μου από αυτή τη διάσταση και όλες τις άλλες διαστάσεις.»

2. Μετά χτυπάμε στο μάγουλο κάτω από το μάτι επαναλαμβάνοντας, «Σε σχέση με ____ (τοποθετήστε εδώ το πρόσωπο και τη συμπεριφορά), απελευθερώνομαι από κάθε φόβο και κάθε αιτία του φόβου στο υποσυνείδητό μου από αυτή τη διάσταση και όλες τις άλλες διαστάσεις.»

3. Τώρα χτυπάμε στην άκρη του δείκτη επαναλαμβάνοντας, «Σε σχέση με ____ (τοποθετήστε εδώ το πρόσωπο και τη συμπεριφορά), απελευθερώνομαι από κάθε ενοχή, ντροπή ή αυτοαπόρριψη και όλες τις αιτίες της ενοχής, ντροπής ή αυτοαπόρριψης στο υποσυνείδητό μου από αυτή τη διάσταση και όλες τις άλλες διαστάσεις.»

4. Χτυπάμε στην άκρη του μικρού δακτύλου επαναλαμβάνοντας, «Σε σχέση με ____ (τοποθετήστε εδώ το πρόσωπο και τη συμπεριφορά), απελευθερώνομαι από κάθε θυμό και όλες τις ρίζες του θυμού στο υποσυνείδητό μου από αυτή τη διάσταση και όλες τις άλλες διαστάσεις.»

5. Τώρα χτυπάμε ξανά στο σημείο που το φρύδι ενώνεται με τη ρίζα της μύτης επαναλαμβάνοντας, «Σε σχέση με ____ (τοποθετήστε εδώ το πρόσωπο και τη συμπεριφορά), απελευθερώνομαι από κάθε τραύμα και κάθε ανάμνηση τραύματος στο υποσυνείδητό μου από αυτή τη διάσταση και όλες τις άλλες διαστάσεις.»

6. Χτυπάμε στην άκρη του δείκτη επαναλαμβάνοντας, «Συγχωρώ τον εαυτό μου για κάθε συμμετοχή σ’ αυτήν την κατάσταση. Έκανα πάντα ό,τι καλύτερο μπορούσα και κάνω τώρα ό,τι καλύτερο μπορώ.»

7. Τέλος χτυπάμε στην άκρη του μικρού δακτύλου επαναλαμβάνοντας, «Συγχωρώ ____ (το όνομα του ατόμου) για κάθε συμμετοχή σ’ αυτήν την κατάσταση. Έκανε πάντα ό,τι καλύτερο μπορούσε με τους προγραμματισμούς, τους φόβους, τις ανάγκες και τις προσκολλήσεις του και κάνει τώρα ό,τι καλύτερο μπορεί.»

Τώρα φέρνουμε στο νου μας το θέμα και παρατηρούμε πώς νιώθουμε. Αν υπάρχει ακόμη ενόχληση, μπορούμε να συνεχίσουμε για να την ξεκαθαρίσουμε με αυτή τη μέθοδο ή με EFT, ΤΑΤ ή Αυτο-αποπρογραμματισμό.

Το πλεονέκτημα της τεχνικής αυτής είναι ότι αντιμετωπίζει πιο σφαιρικά καταστάσεις εμπλοκής με άτομα ή και άλλα θέματα στην ζωή μας.

www.armonikizoi.com

Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του
Γιατί ορισμένοι άνθρωποι αγχώνονται περισσότερο όταν προσπαθούν να χαλαρώσουν

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε