Γιόγκα και Ασθένεια

Το φυσικό μας σώμα είναι δημιούργημα της ψυχής ή της αύρας μας, είναι η υλική εκδήλωση της συνειδητότητας μας. Έτσι όταν ασθενεί το πνεύμα

Το φυσικό μας σώμα είναι δημιούργημα της ψυχής ή της αύρας μας, είναι η υλική εκδήλωση της συνειδητότητας μας. Έτσι όταν ασθενεί το πνεύμα μας ασθενεί και το σώμα μας, για να μας δείξει τι κάνουμε στην ψυχή μας. Βρισκόμαστε στο υλικό επίπεδο για να μάθουμε βιωματικά, μέσα από τις πέντε μας αισθήσεις. Έτσι συμβαίνουν ανισορροπίες στο σώμα, πόνοι, δυσλειτουργίες, ασθένεις, προβλήματα επιβίωσης, προβλήματα και εμπόδια στη ζωή μας γενικώς και στην ολοκλήρωσή μας, όταν περιορίζουμε το πνεύμα μας.

Η ψυχή μας αποτελείται από 7 σώματα, όλα κατέχουν τον ίδιο χώρο ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένου και του φυσικού μας σώματος, και το καθένα προεκτείνεται πέραν του προηγούμενου. Τα στρώματα αυτά περιέχουν όλες τις μορφές που έχει το φυσικό σώμα, περιλαμβανομένων των εσωτερικών οργάνων, φλεβών κτλ. Κάθε στρώμα της αύρας μας φαίνεται διαφορετικό και έχει τη δική του ιδιαίτερη λειτουργία, και σχετίζεται με ένα ενεργειακό κέντρο (τσάκρα). Το φυσικό μας σώμα λοιπόν είναι το πυκνότερό μας σώμα, γι’ αυτό και ορατό, και εμπεριέχει όλα τα υπόλοιπα, τα οποία προεκτείνονται και έξω από αυτό. Το μοντέλο της παρούσας ζωής τηρείται στο έβδομο στρώμα της αύρας μας. Είναι ένα δυναμικό πρότυπο που μεταβάλλεται συνεχώς, καθώς ο άνθρωπος κάνει επιλογές με την ελεύθερη θέλησή του στην πορεία της ζωής και της εξέλιξης. Η λησμονιά του ποιοί είμαστε, φέρνει ανισορροπία σε κάποια κέντρα μας, ανάλογα με το που έχουμε μπλοκάρει, και έτσι δημιουργούνται αρνητικά πρότυπα ζωής, ανθυγιεινές συνήθειες και τελικά έρχεται η ασθένεια στο νου και στο σώμα. Όλα αποτυπώνονται στο φυσικό σώμα μας και είναι πολύ εύκολο να τα αντιληφθούμε, γίνονται εύκολα κατανοητά αρκεί να αυτοπαρατηρούμαστε.

Advertisment

Επομένως η ασθένεια μπορεί να θεωρηθεί ως ένα μάθημα που δώσατε στον εαυτό σας για να σας βοηθήσει να θυμηθείτε το ποιοί είστε.

Η yoga μας ασκεί στην αυτοπαρατήρηση, έτσι μπορούμε να αντιληφθούμε ανισορροπίες στο σώμα πριν γίνουν ασθένειες, αλλά και βέβαια να συνδεθούμε με τα σημεία του σώματος μας που ήδη ασθενούν. Το πρώτο μεγάλο βήμα λοιπόν είναι η αναγνώριση και η αποδοχή της ανισορροπίας και έπειτα έρχεται η θεραπεία. Η πρακτική της yoga είναι μια βαθειά κάθαρση του νοητικού, του συναισθηματικού και του φυσικού μας σώματος. Έτσι αφού αναγνωρίζουμε την περιοχή του σώματος που ασθενεί θα κατανοήσουμε και την περιοχή της ζωής μας που είναι προβληματική και τέλος θα κατανοήσουμε τον φόβο, άρα την μη αγάπη που μας απομάκρυνε από την αληθινή μας φύση. Αυτό εννοούμε και όταν λέμε ότι η yoga είναι αυτογνωσία, μαθαίνουμε τον εαυτό μας την σύνδεση μας με το όλον και το απεριόριστο της ύπαρξης μας. Κατανοούμε βιωματικά την σύνδεση των επιπέδων της ύπαρξης μας (νου-σώμα-πνεύμα).

Πασχαλιά Κασίδου – Δασκάλα Iyengar Yoga – Διοργανώτρια Σεμιναρίων Breathwork

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση