Η μαγεία της ζωής

Η ζωή είναι μαγική λένε. Αλλά ειλικρινά πόσο μαγική μας φαίνεται μέσα στην καθημερινή ρουτίνα και την συνήθεια; Μάλλον καθόλου, αφού πολλοί από μας

Η ζωή είναι μαγική λένε. Αλλά ειλικρινά πόσο μαγική μας φαίνεται μέσα στην καθημερινή ρουτίνα και την συνήθεια; Μάλλον καθόλου, αφού πολλοί από μας έχουμε κάνει την μαγεία της ζωής, εφιάλτη. Η μαγεία υπάρχει στην ζωή μας ακόμη και τις μέρες που εμείς δεν την αντιλαμβανόμαστε και, από καθαρά βιωματική εμπειρία, σας λέω πως πρέπει να της κάνουμε χώρο για να εισχωρήσει στην ζωή μας.

Μαγεία ζωής είναι το απροσδόκητο που συμβαίνει, το απρόβλεπτο γεγονός μια έκπληξη που θα φέρει πολλές φορές τα πάνω κάτω στην ζωή μας. Από το πολύ απλό του να δούμε κάποιον γνωστό στον δρόμο που είχαμε να συναντήσουμε καιρό και να νιώσουμε χαρά, μέχρι το να ακούσουμε μια φράση από ένα ραδιόφωνο και να εμπνευστούμε για το νέο μας βιβλίο.

Advertisment

Για να νιώσουμε αυτήν την μαγεία αρκεί να ανοίξουμε την καρδιά, την ψυχή και το μυαλό μας. Να αισθανθούμε την ζωή πιο όμορφη, πιο δελεαστική, πιο πολύχρωμη. Να ζήσουμε ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες και νέες σκέψεις, να βγούμε που και που από το προκαθορισμένο μας πρόγραμμα και να κάνουμε κάτι νέο και πρωτόγνωρο. Να νιώσουμε ευγνωμοσύνη για τον ήλιο που ζεσταίνει την ψυχή μας, ευτυχία για την βροχή που ξεπλένει τα δάκρυα μας και χαρά που πέσαμε αλλά θα σηκωθούμε και πάλι. Έτσι θα δημιουργήσουμε μικρές σχισμές στο χωροχρόνο της ζωής μας και θα επιτρέψουμε στην μαγεία να κάνει την εμφάνιση της.

Να νιώσουμε πρόθυμοι και ενεργοί παίχτες στο παιχνίδι της ζωής. Να μην φοβόμαστε να γελάσουμε ή και να κλάψουμε, να είμαστε χαρούμενοι ή και θλιμμένοι, να είμαστε μόνοι ή με παρέα, να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε. Να το πάρουμε απόφαση ότι όλα είναι μες στο παιχνίδι και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και η ζωή θα μας ανταμείψει με λίγη από την μαγεία της.

Ας αρχίσουμε να ονειρευόμαστε αυτό που θέλουμε να κάνουμε και η ζωή θα μας χαρίσει τόλμη, μαγεία και δύναμη για να το πραγματοποιήσουμε…

Advertisment

Πηγή

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ξάπλωσε στην άσφαλτο και έσωσε παιδί με αυτισμό σε κρίση!
Aurora Castner: Γεννήθηκε στη φυλακή, αρίστευσε στο σχολείο και κέρδισε μια θέση στο Harvard!
Κουρός: «Εγώ είμαι τυχερός, είχα καλούς καθηγητές που με στήριζαν»
Μαραθώνιος: Σταμάτησε πριν το τέλος για να πάρει αγκαλιά τον φίλο του και να τερματίσουν μαζί! (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση