,

Η πρακτική του Lester Levenson που του έσωσε τη ζωή

Ο Lester Levenson, (1909-1994) ήταν ένας φυσικός και επιχειρηματίας από το Νιου Τζέρσεϋ. Το 1952, στην ηλικία των 42, ο Λέστερ υπέστη σοβαρό καρδιακό

Ο Lester Levenson, (1909-1994) ήταν ένας φυσικός και επιχειρηματίας από το Νιου Τζέρσεϋ. Το 1952, στην ηλικία των 42, ο Λέστερ υπέστη σοβαρό καρδιακό επεισόδιο.

Ο γιατρός τον έστειλε σπίτι από το νοσοκομείο και δεν υπήρχε τίποτα άλλο που θα μπορούσε να κάνει γι ‘αυτόν.
Ο Λέστερ ρώτησε τον γιατρό πόσος χρόνος του απέμενε.
Ο γιατρός δεν ήξερε, δηλώνοντας ότι θα μπορούσε να ζήσει άλλη μια χρονιά ή δύο ή θα μπορούσε να πεθάνει αύριο.

Advertisment

Η Απελπισία
Ο Lester επέστρεψε στο ρετιρέ του στη Νέα Υόρκη και είναι ετοιμάστηκε να πεθάνει. Σκέφτηκε να καταπιεί όλα τα χάπια που του είχαν συνταγογραφηθεί, αλλά αποφάσισε να περιμένει. Αναρωτήθηκε τι ήταν η ζωή και τι έκανε εδώ σε αυτόν τον πλανήτη. Σκέφτηκε για τη ζωή του και πώς θα φαινόταν ότι είχε να αγωνιστεί για φευγαλέες στιγμές ευτυχίας.

Πριν από το έμφραγμα , ο Lester είχε άλλα προβλήματα υγείας να αντιμετωπίσει και αναρωτήθηκε πώς η ζωή θα μπορούσε να είναι τόσο σκληρή ώστε να τον κάνει να περάσει από όλα αυτά για να καταλήξει με ένα ετοιμοθάνατο σώμα και τίποτα άλλο, τουλάχιστον τίποτα που πραγματικά να έχει σημασία.

Η Ελπίδα
Ο Λέστερ αποφάσισε να μην παραιτηθεί. Αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το μυαλό του για να βρει μια απάντηση για να ξεπεραστεί την παρούσα κατάστασή του. Εξέτασε το ερώτημα, τι είναι η ζωή και αναρωτήθηκε τι έψαχνε σε όλη του τη ζωή.

Advertisment

Περισσότερες ερωτήσεις ήρθαν στην επιφάνεια σχετικά με τη φύση της ύπαρξης και ο Lester αναζήτησε τις απαντήσεις στα βιβλία στο ράφι του. Φρόιντ, Watson, Jung, Adler, βιβλία ιατρικής, φυσικής, μηχανικής, “είχε βιβλία για τα πάντα”.

Συνειδητοποίησε ότι τις απαντήσεις που έψαξε για δεν θα μπορούσε να τις βρει σε βιβλία. Ο Λέστερ συνειδητοποίησε ότι τα προβλήματά του ήταν στο σώμα, το νου και τα συναισθήμά του. Ως εκ τούτου, σκέφτηκε , εκεί πρέπει να βρίσκονται και οι απαντήσεις. Μέσα στον εαυτό του.

Οι Απαντήσεις
Για τον επόμενο μήνα, ο Lester μελέτησε το ερώτημα, “Τι είναι ευτυχία;” Σκέφτηκε για όλες τις προηγούμενες σχέσεις του και τα συμβάντα όπου ήταν χαρούμενος. Διαπίστωσε ότι ήταν ευτυχής όταν αισθανόταν αγάπη. Ο Lester συμπέρανε ότι «Ευτυχία είναι να αγαπάς, όταν είσαι αγάπη !» Στη συνέχεια, ο Λέστερ εξέτασε όλες τις φορές που υπήρξε δυστυχισμένος και παρατήρησε ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις ένιωθε την έλλειψη της αγάπης και περίμενε από τους άλλους να τον κάνουν να αισθανθεί ευτυχής ή αγαπημένος.

Τότε πρόσεξε καταστάσεις όπου ένιωθε το μίσος προς κάποιον και αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε να αλλάξει το συναίσθημα σε αγάπη, όχι προς όφελος του άλλου, αλλά για δικό του όφελος

Η Πρακτική

Ο Lester ασκήθηκε στην αντικαθιστώντας το συναίσθημα μίσους με την αγάπη και διαπίστωσε ότι η αίσθηση καψίματος στο στήθος του, εξαφανίστηκε. Άλλα σενάρια ήρθαν στο νου του και ο Lester εργάστηκε στη διάλυση όλης της αρνητικότητας , σε κάθε περίπτωση. Καμιά φορά, του πήρε ώρες εργασίας με ένα σενάριο τη φορά , ενώ άλλες φορές του πήρε μόνο λίγα λεπτά για να διαλύσει ή να απελευθερωθεί από τις μνησικακίες και τα και τα πληγωμένα συναισθήματα.

Εργάστηκε με όλη τη ζωή του λίγο-λίγο και όπως προχωρούσε γινόταν όλο και πιο ισχυρός και περισσότερο ευτυχισμένος. Σε τρεις μήνες, ο Lester απελευθερώθηκε τόσο από την αρνητικότητά του που βίωσε μια μακάρια, κατάσταση χαράς που τον έκανε να αισθανθεί ανάλαφρος, φωτεινός και τα πάντα έγιναν πολύ όμορφα.

Ο Lester αναρωτήθηκε τι υπήρχε πέρα από αυτή την χαρούμενη κατάσταση. Βρήκε ότι υπήρχε ειρήνη. Ο Λέστερ γλίστρησε σε ένα αίσθημα γαλήνης και αδιατάρακτης ησυχίας. Είχε βρει την ουσία του κάθε ζωντανού οργανισμού –ύπαρξη ( beingness). “Όλα ήταν αυτό. Κάθε πρόσωπο ήταν αυτό.”

Οι Καταπληκτικές ικανότητες
Ενώ βρισκόταν σε αυτήν την κατάσταση της ύπαρξης (beingness), ο Lester σκέφτηκε ένα φίλο που ήξερε στην Καλιφόρνια και αναρωτήθηκε τι έκανε εκείνη τη στιγμή. Αμέσως, ο Lester ήταν εκεί στο σαλόνι του φίλου του. “Μπορούσε να δει την αίθουσα, τους ανθρώπους σε αυτό, τον φίλο του να κάθεται εκεί μιλάει σ’αυτούς .”

Ο Lester τηλεφώνησε στο φίλο του για να ελέγξει -τις παρατηρήσεις του. Ο φίλος του σάστισε και ρώτησε τον Lester πώς μπορούσε να γνωρίζει όλες αυτές τις λεπτομέρειες. Ο Λέστερ αισθάνθηκε τον πανικό του φίλου του, σαν να ήταν ακριβώς μέσα στο σώμα του φίλου του.Συνειδητοποίησε την Ενότητα του με τους πάντες και τα πάντα “γιατί η κύρια ουσία του ήταν η ουσία όλων.”

Φυσικά, ο Lester έπρεπε να βρει έναν τρόπο να καθησυχάσει τον φίλο του, έτσι του είπε τα έβγαλε από το μυαλό του και ήταν απλή σύμπτωση που συνέπεσαν με ότι συνέβαινε πραγματικά..

Μέσα σε τρεις μήνες εντατικής δουλειάς, ο Lester απελευθερώθηκε από όλες τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα και να θεράπευσε το νου και το σώμα του. Ο Lester άρχισε τότε να διηγείται σε άλλους την φωτεινή εμπειρία του και σύντομα ξεκίνησε να δίνει διαλέξεις σε μεγάλα πλήθη.

Για τα επόμενα 43 χρόνια, ο Lester δίδαξε τους άλλους να απελευθερώνονται και να διαλύουν τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματά τους, έτσι ώστε και αυτοί να βιώσουν μια φωτισμένη κατάσταση.
Η ιστορία του Lester Levenson είναι πολύ μεγαλύτερη από ό, τι έχω γράψει. Υπάρχουν πολλές ακόμα εκπληκτικές ικανότητες και στιγμές που μοιράζονται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε μερικά από τα βιβλία του

Πηγή

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση