, , ,

13 ιστορίες που αποδεικνύουν ότι τα ζώα έχουν ψυχή

Τα ζώα είναι γεμάτα με πολύ περισσότερη συμπόνια, αγάπη, γενναιότητα και εφευρετικότητα απ’ ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν. Εδώ είναι 13 απίστευτες ιστορίες που

Τα ζώα είναι γεμάτα με πολύ περισσότερη συμπόνια, αγάπη, γενναιότητα και εφευρετικότητα απ’ ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν. Εδώ είναι 13 απίστευτες ιστορίες που αποκαλύπτουν τις κρυμμένες τους αρετές.

1. Η γορίλλας Koko αντιδρά σε μια θλιβερή στιγμή στην αγαπημένη της ταινία

Advertisment

Η Koko παρακολουθεί την αγαπημένη της ταινία “Tea with Mussolini”. Σε μια θλιβερή σκηνή, ένα αγόρι πρέπει να αποχαιρετήσει τους συγγενείς του στο σταθμό του τρένου. Καθώς η σκηνή ξεκινάει, η ευαίσθητη γορίλλας γυρίζει με πλάτη στην τηλεόραση, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να δει. Στην συνέχεια, δείχνει με κινήσεις τις λέξεις: “θλίψη”, “κλάμα, “πρόβλημα”, “μητέρα” και “αγάπη”, με βουρκωμένα, όπως φαίνεται στο βίντεο, μάτια.

2. Τα συγκινητικά τελευταία λόγια ενός παπαγάλου

Advertisment

Ο Alex, ένας αφρικάνικος γκρι παπαγάλος, είχε την ικανότητα να μετράει και να προσδιορίζει τα χρώματα. Επίσης, είχε μια φοβερή σχέση με την ιδιοκτήτριά του, Irene Pepperberg. Όταν ο Alex πέθανε το 2007, τα τελευταία του λόγια προς την Irene ήταν τα εξής: “Θα είσαι καλά. Σε αγαπώ.”

3. Οι αγελάδες έχουν “κολλητούς” φίλους και αγχώνονται όταν είναι χωρισμένοι

Σύμφωνα με την επιστήμονα Krista McLennan, “Όταν οι αγελάδες έχουν τον ιδανικό φίλο μαζί τους, τα επίπεδα του άγχους τους, με βάση τους ρυθμούς της καρδιάς τους, μειώνονται συγκριτικά με το αν βρίσκονταν μαζί με κάποιον μη φίλο τους”.

4. Οι δύο σκύλοι που οδήγησαν τους ιδιοκτήτες τους 70 ορόφους κάτω στους Δίδυμους Πύργους, προτού καταρρεύσουν

Τα σκυλιά-οδηγοί Salty και Roselle βραβεύτηκαν από κοινού με το μετάλλιο “Dickin” για το λόγο ότι παρέμειναν πιστά στο πλευρό των τυφλών ιδιοκτητών τους, οδηγώντας τους θαρραλέα κάτω για περισσότερους από 70 ορόφους στους Δίδυμους Πύργους και σε μέρος ασφαλή, μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη.

5. Το Jack Russell Terrier που έδωσε τη ζωή του για να σώσει 5 παιδιά από άγρια σκυλιά

Το 2007, πέντε παιδιά έπαιζαν με τον “George”, όταν δέχτηκαν επίθεση από δύο πίτμπουλ. “Ο George προσπάθησε να μας προστατέψει, γαβγίζοντας και ορμώντας σε αυτά”, δήλωσε ένα από τα παιδιά σχετικά με την επίθεση, “αλλά εκείνα άρχισαν να τον δαγκώνουν -το ένα στο κεφάλι και το άλλο στην πλάτη”. Η ηρωική του παρέμβαση έσωσε τα παιδιά, αν και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Στον George απονεμήθηκε μετά θάνατον μετάλλιο για τη γενναιότητά του.

6. Η γάτα που διαισθάνεται όταν κάποιος είναι έτοιμος να πεθάνει

Ο Oscar μπορούσε πάντοτε να αισθανθεί πότε κάποιος από τους κατοίκους του γεροκομείου, όπου ζούσε, ήταν κοντά στο θάνατο και καθόταν ήσυχα στο κρεβάτι τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων τους στιγμών. Κάποιος συγγενείς, ο οποίος έχασε και τις δύο του αδερφές στο συγκεκριμένο γηροκομείο, ανέφερε την επαγρύπνηση του Oscar. “Η παρουσία του Oscar έδωσε μια αίσθηση ολοκλήρωσης και ικανοποίησης. Και οι δύο μου αδερφές αγαπούσαν τα κατοικίδια ζώα. Ο Oscar έφερε μια ιδιαίτερη ηρεμία στο δωμάτιο. Τι είναι πιο ήσυχο από μία γάτα που γουργουρίζει; Ποιος ήχος είναι πιο όμορφος για να γεμίσει τα αυτιά ενός ατόμου που φεύγει από τη ζωή;”

7. Το Staffordshire bull terrier που προστάτεψε την ιδιοκτήτριά του από ένοπλη με μαχαίρια συμμορία

Η Patricia Adshead έφτιαχνε τσάι, όταν τρεις άντρες που φορούσαν μάσκες και κρατούσαν μαχαίρια εισέβαλαν στο σπίτι της. Ο πρώην σύζυγος της Patricia έσπευσε να βοηθήσει, αλλά ένας από τους δράστες τον τραυμάτισε σοβαρά στο χέρι με ένα μεγάλο μαχαίρι. “Ήμουν παγιδευμένη στην κουζίνα με την Oi και με έναν από τους άντρες. Ύψωσε το μαχαίρι πάνω από το κεφάλι μου”, ανέφερε η Patricia. “Η Oi πήδηξε και του δάγκωσε το χέρι. Κατέβασε το μαχαίρι εναντίον της, αλλά εκείνη τον κυνήγησε μέχρι και έξω από το σπίτι. Αν δεν ήταν αυτή, θα ήμουν νεκρή. Μου έσωσε τη ζωή.”

8. Ο γορίλλας που θυμήθηκε τον παλιό του φίλο

O γορίλλας Kwibi ανατράφηκε από τον Damian Aspinall στην Αγγλία. Όταν ήταν πέντε ετών, ο Damian αποφάσισε να τον μεταφέρει πίσω στην Αφρική, έτσι ώστε να ζήσει ελεύθερα και άγρια. Πέντε χρόνια αργότερα, ο Damian επέστρεψε στη Δυτική Αφρική για να βρει τον παλιό του φίλο, παρά τις προειδοποιήσεις ότι ο Kwibi είχε γίνει πλέον εχθρικός με τους ανθρώπους. Έτσι, ταξίδεψε διασχίζοντας με βάρκα το ποτάμι και καλώντας τον Kwibi με τον ίδιο τρόπο που συνήθιζε παλιά, όταν ξαφνικά ένας γορίλλας εμφανίστηκε στην όχθη. Ο Kwibi είχε ακούσει τη φωνή του παλιού του φίλου και τον αναγνώρισε.

“Με κοίταξε στα μάτια με τόση ένταση και τόση αγάπη! Ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Δεν με άφηνε να φύγω. Μπορώ να πω ειλικρινά ότι ήταν μία από τις σπουδαιότερες εμπειρίες της ζωής μου.”

Δείτε το βίντεο της επανένωσης εδώ σε αγγλική απόδοση:

9. Το Γερμανικό Ποιμενικό που έχει γίνει “τα μάτια” ενός τυφλού σπάνιελ

Όταν η Ellie, μια τυφλή σπάνιελ, υιοθετήθηκε από την Jean Spencer, δεν περίμενε ποτέ ότι το άλλο της σκυλί, ο Leo, θα επέλεγε να γίνει “τα μάτια” του τυφλού σκυλιού. “Τους βγάζω για βόλτα στο πάρκο και ο Leo οδηγεί την Ellie τριγύρω,” λέει η Jean. “Είναι τόσο προστατευτικός και διώχνει τα άγρια σκυλιά μακριά από αυτήν.”

10. Η πρόσφατη ανακάλυψη ότι τα ψάρια χρησιμοποιούν εργαλεία προς όφελός τους

Το 2011, ένας επαγγελματίας δύτης συνέλαβε μια καταπληκτική φωτογραφία (βλέπετε φώτο άρθρου), στην οποία ένα ψάρι χτυπάει ένα όστρακο πάνω σε ένα βράχο για να τραφεί με τα εντόσθιά του, αποδεικνύοντας έτσι ότι τα ψάρια έχουν περισσότερες δυνατότητες απ’ ότι πιστεύουν πολλοί άνθρωποι.

11. Οι κακοποιημένοι ελέφαντες τσίρκου που επανενώθηκαν σε ένα καταφύγιο ελεφάντων μετά από 25 χρόνια χωρισμού

Η Jenny και η Shirley ήταν αιχμάλωτες στο ίδιο τσίρκο, όταν η Jenny ήταν μωρό και η Shirley 20 χρόνων. Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, ξανασυναντήθηκαν σε ένα καταφύγιο ελεφάντων. Τη νύχτα της επανένωσης, λύγισαν τα κάγκελα των κλουβιών τους σε μία προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά η μία στην άλλη. Από τη στιγμή που απελευθερώθηκαν στο καταφύγιο, οι –εδώ και χρόνια- χαμένες φίλες ήταν εντελώς αχώριστες!

“Υπήρξε μια ασυνήθιστη συμπεριφορά από την πλευρά της Jenny. Ήθελε να μπει στο χώρο όπου βρισκόταν η Shirley απεγνωσμένα. Άρχισε να εκνευρίζεται, να χτυπάει την πύλη και να προσπαθεί να σκαρφαλώσει από πάνω. Μετά από μερικά λεπτά επαφής και διερεύνησης μεταξύ τους, η Shirley ξεκίνησε να βρυχάται πάρα πολύ δυνατά -η Jenny αμέσως ανταπεξήλθε στο κάλεσμά της… δεν έχω βιώσει ποτέ τόσο βαθιά συγκίνηση”, αναφέρει ο συνιδρυτής του καταφυγίου Carol Buckley.

12. Οι χιμπατζήδες που θρηνούν για τη νεκρή τους φίλη

Σε ένα Κέντρο Διάσωσης Χιμπατζήδων στο Καμερούν, μία χιμπατζής που ονομαζόταν Dorothy πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια. Αυτό που συνέβη στη συνέχεια ήταν συγκινητικό. Οι υπόλοιποι χιμπατζήδες, αφού αγκάλιασαν ο ένας τον άλλον με αλληλεγγύη, παρακολούθησαν με συμπόνια την κηδεία της φίλης τους.

13. Η εκπληκτική ιστορία του λιονταριού Christian

Ο Christian το λιοντάρι υιοθετήθηκε από δύο αδέρφια το 1969. Όταν, όμως, έγινε αρκετά μεγάλος για να του παρέχουν φροντίδα, τον μετέφεραν πίσω στην άγρια φύση της Αφρικής. Μετά από ένα χρόνο, τα αδέρφια αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Αφρική για τον φίλο τους, αλλά τους ενημέρωσαν πως ο Christian ήταν πλέον η κεφαλή της οικογένειάς του και εντελώς άγριος για να τους θυμηθεί. Παρ’ όλα αυτά, πήγαν απτόητοι. Μετά από πολλές ώρες ψαξίματος, στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τι συνέβη όταν τελικά τον βρήκαν. Μάλλον τους είχαν πληροφορήσει λάθος…

Πηγή άρθρου

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη
Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Τιτάνας: Οι αμμόλοφοι στον δορυφόρο του Κρόνου είναι θρυμματισμένα φεγγάρια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση