“Έχεις παρατηρήσει το γεγονός ότι δεν μπορείς πραγματικά να κατακτήσεις τίποτα σ’αυτόν τον κόσμο; Κάποια στιγμή θα πάψεις να είσαι εδώ, αλλά αυτό το πράγμα θα εξακολουθήσει να βρίσκεται εδώ και θα το έχει κάποιος άλλος.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχεις ένα μεγάλο σπίτι,αλλά ότι μέσα σου αισθάνεσαι πως δεν υπάρχει κανένα νόημα. Κι όταν πια γεράσεις,γίνεσαι όλο και πιο θλιμμένος. Αυτή η θλίψη δεν είναι εξαιτίας της ηλικίας,υπάρχει επειδή τώρα καταλαβαίνεις τι έκανες στον εαυτό σου:Έφτιαξες ένα σπίτι βέβαια,”πέτυχες”,απέκτησες γόητρο στα μάτια των άλλων,αλλά αισθάνεσαι πόνο, υποφέρεις για μια χαμένη ζωή, για τον χαμένο καιρό.

Μπορείς να ζήσεις με την αυταπάτη ότι σου ανήκει αυτό το σπίτι, ή αυτός ο άνθρωπος, αλλά είναι μια αυταπάτη. Εσύ μπορείς να κατακτήσεις μόνο τον εαυτό σου, επειδή αυτός δεν θα φύγει ποτέ. Το Είναι παραμένει μόνιμο, Αιώνιο.Είναι δικό σου πέρα από το χρόνο.Κανένας δεν μπορεί να σου το πάρει,ούτε ο θάνατος.Το σώμα θα πεθάνει,οι σκέψεις θα εξαφανιστούν,αλλά Εσύ θα συνεχίσεις να Υπάρχεις, δεν έχεις πεθάνει ποτέ, δεν μπορείς να πεθάνεις!

Αναζήτησε λοιπόν το μαργαριτάρι μέσα σου. Τίποτε άλλο δεν αξίζει τόσο.”

~Osho~

Συγγραφέας Γιώργος Βασιλορεΐζης

Καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών & Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Σπουδές σε βιολί & πιάνο. Επιμόρφωση στην Παιδοψυχολογία, τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, τις Μαθησιακές Δυσκολίες, και τη Μουσικοθεραπεία. Αγαπημένες δραστηριότητες: Ποδηλασία & Μπάντμιντον.

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε