Η Δύναμη της Θέλησης

Πολλές φορές θέλουμε να επιτύχουμε έναν στόχο που γυροφέρνουμε στο μυαλό μας, έναν στόχο που πιστεύουμε πως μας ταιριάζει και εκφράζει αυτό που είμαστε.

Πολλές φορές θέλουμε να επιτύχουμε έναν στόχο που γυροφέρνουμε στο μυαλό μας, έναν στόχο που πιστεύουμε πως μας ταιριάζει και εκφράζει αυτό που είμαστε. Μπορεί να θέλουμε να αλλάξουμε την ζωή μας και να χαράξουμε νέα μονοπάτια, αφήνοντας πίσω όσα μέχρι στιγμής περάσαμε και να κάνουμε νέα βήματα που να μας οδηγήσουν σε καλύτερες εμπειρίες και καταστάσεις. Για να πραγματοποιηθούν αυτές οι νέες προοπτικές, χρειάζεται να ενεργοποιηθεί η ποιότητα της θέλησης για να υπερκεραστούν εμπόδια αλλά και για να γίνει όλο αυτό το ταξίδι ένα μέσο αυτο-ανακάλυψης περισσότερο παρά άλλος ένας αγώνας. Όλη αυτή η νέα διαδικασία που μας ωθεί προς το καινούριο πραγματώνεται με βάση την εσωτερική θέληση και την ενέργεια της προσωπικής αύρας που διαθέτει ο καθένας, ενέργεια που τονώνεται όλο και περισσότερο όταν κανείς βρει το κουράγιο να βαδίσει με θετικότητα το μονοπάτι που του αξίζει.

Η θέληση είναι ένας παράγοντας που εξαρτάται από το πόσο γνωρίζουμε τον εαυτό μας, πόσο πιστεύουμε σε αυτόν και πόσο έχουμε συντονίσει τον νου με τις αληθινές μας ποιότητες.Το ουσιαστικότερο κομμάτι είναι πρώτα το να έχουμε δημιουργήσει μία ουσιαστική σύνδεση με τον εαυτό, έχοντας ανακαλύψει τις εσωτερικές μας πτυχές εις βάθος, ακόμα και αν αυτές με κάποιο τρόπο είχαν αποδειχθεί ζημιογόνες στο παρελθόν. Η ουσιαστική ανακάλυψη αυτού που είμαστε έρχεται με την επίγνωση του πώς διαχειριζόμαστε τις δυνάμεις μας, πού χρειάζεται να διορθωθούμε και ποιές είναι οι υπάρχουσες πεποιθήσεις που μας οδηγούν να συμπεριφερόμαστε με τον τρόπο που το κάνουμε. Μία πραγματική ευθυγράμμιση με την βαθύτερη ουσία μας είναι αυτή που θα δώσει την σοφία για το τί αληθινά αξίζει να πραγματώσουμε σε αυτή τη ζωή πέρα από τις βασικές νόρμες που ισχύουν, δίνοντας μας έτσι το έναυσμα να βιώνουμε κάθε στιγμή αυτό που είμαστε, σε κάθε τομέα και δραστηριότητα. Έτσι έχουμε και αληθινή αυτοπεποίθηση, γιατί απλά ξέρουμε πως ό,τι κάνουμε καθρεφτίζει την εσωτερική μας αλήθεια, ακόμα και αν αυτή έρχεται σε αντίθεση με ό,τι μέχρι στιγμής ασπάζεται ο περισσότερος κόσμος. Η θέληση που πηγάζει από την πίστη στον εαυτό είναι αυτή που κινεί βουνά, όσο δύσκολη και αν μπορεί να φαίνεται σαν διαδικασία.

Advertisment

Όταν έχουμε αφουγκραστεί τις αληθινές μας δυνατότητες, χρειάζεται να τις ευθυγραμμίσουμε με τον νου, ώστε και σε νοητικό επίπεδο να πραγματοποιηθεί η αλλαγή και να τονωθεί η προσωπική θέληση. Η συνεργασία του νου είναι ένα πολύ ουσιαστικό κομμάτι για να γειωθεί εντός μας η αυτοπεποίθηση, η πίστη και η σιγουριά ότι οι στόχοι που προέρχονται από εντός μας μπορούν και αξίζει να πραγματοποιηθούν. Ο νους συνηθίζει πολλές φορές να βρίσκεται στο παρελθόν, μεταφέροντας συνεχώς εικόνες από καταστάσεις που έχουν περάσει και τις οποίες μεταφράζει με τρόπο που δεν είναι πάντα βοηθητικός και ουσιαστικός για την εξέλιξη μας. Όταν λοιπόν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε νέα βήματα, πιο ουσιαστικά, βγαλμένα μέσα από την καρδιά και την ψυχή μας, χρειάζεται να σιγουρέψουμε πως ο νους θα ευθυγραμμιστεί με αυτή τη νέα ενέργεια που θέλουμε να δημιουργήσουμε αλλά και με τον εαυτό που πραγματικά υπάρχει εντός μας. Όταν δρούμε μέσω της ψυχικής δύναμης και της επιτρέπουμε να διαχέεται μέσα στην προσωπικότητα μας τότε έχουμε την αληθινή γνώση για το τί θέλουμε να δημιουργήσουμε και για ποιό λόγο. Στην πορεία ο νους είναι αυτός που θα μας βοηθήσει να εστιάσουμε σε αυτούς τους στόχους και να παραμερίσουμε αμφιβολίες, ακόμα και δισταγμούς ή φόβους που ανάγονται στο παρελθόν. Η παρουσία των σκέψεων στο παρόν είναι μία από τις ισχυρότερες δυνάμεις που μπορεί να διαθέσει ο άνθρωπος για την δημιουργία νέων πραγματικοτήτων.

Όλες αυτές οι δυνατότητες ενδυναμώνουν την αύρα, βοηθώντας τη να φέρνει εις πέρας πιο αποτελεσματικά την προστατευτική της λειτουργία αλλά και να μας ενισχύσει στην πραγματοποίηση των στόχων μας. Δεν είναι τυχαίο που όσοι τολμούν να ζουν τα βαθύτερα τους όνειρα και να εργάζονται για να δουν τους στόχους τους να υλοποιούνται έχουν συνήθως πιο δυνατή αύρα- αποτέλεσμα της προσωπικής πίστης και της αναγνώρισης των εσωτερικών αξιών τους. Η θέληση για αλλαγή, για αυτοπραγμάτωση, για γείωση των ονείρων είναι εκείνη που μπορεί να οδηγεί τα βήματα του καθενός, και που μπορεί να σιγουρέψει ότι ο καθένας θα βρει τον δρόμο του μέσα σε όλα όσα περνάνε γύρω του. Είναι αυτή η δύναμη που θα δώσει φτερά στους στόχους και ενέργεια στην αύρα μας, το σημαντικότερο εργαλείο υλοποίησης και δημιουργίας του μέλλοντος μας. Ας ανακαλύψουμε αυτό τον εσωτερικό θησαυρό που μας τονώνει σε όλα τα επίπεδα και ας τον κάνουμε οδηγό ζωής.

 Γιονίντα Ντρίζα, Συγγρφέας – Ενεργειακή Θεραπεύτρια

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Δεν φτάνει μόνο να θέλεις να αγαπήσεις, πρέπει και να μπορείς
Ένα μωσαϊκό η ζωή, με χαρές και λύπες
Πέρασαν δώδεκα μήνες από τότε που εγκληματικά σιώπησαν οι φωνές
Κάποιοι άνθρωποι είναι πολύ σπάνιοι για να μπορέσεις να τους ξαναβρείς

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση