,

Άσκηση για στιγμιαία χαλάρωση και ανανέωση στην εργασία (και όχι μόνο)

Οι ψυχίατροι μας λένε ότι, όσο πιο κουραστική και ανιαρή είναι η δουλειά σου, τόσο περισσότερο είναι αναγκαίο να ξεφύγεις από τη μονοτονία. Σε

Οι ψυχίατροι μας λένε ότι, όσο πιο κουραστική και ανιαρή είναι η δουλειά σου, τόσο περισσότερο είναι αναγκαίο να ξεφύγεις από τη μονοτονία. Σε λίγα μόνο λεπτά χαλάρωσης μπορείς, με τη βοήθεια της φαντασίας σου, να ξεφύγεις και να βρεθείς σε κάποιο ωραίο και γαλήνιο σημείο, όπως δάση, ακρογιαλιές, πέταγμα πάνω από τα σύννεφα.

Σου αναφέρω έναν απλό και σύντομο τρόπο χαλάρωσης και ανακούφισης από νευρικές εντάσεις τις ημέρας. Είναι η αγαπημένη μου μέθοδος, όταν παρουσιάζομαι στην τηλεόραση (που είναι ίσως η πιο εξαντλητική απ’ όλες τις δουλειές) ή όταν βρίσκομαι σε περιοδεία διαλέξεων. Σου παίρνει μόνο ελάχιστα λεπτά και βοηθά πάρα πολύ. Άνοιξε το πιο κοντινό παράθυρο, κάθησε στο γραφείο σου, αλλά κάθησε ίσιος, ευθυτενής, κλείσε τα μάτια σου και κράτησε τα κλειστά.

Advertisment

Τώρα ανάπνεε όσο πιο βαθιά και αργά μπορείς. Θυμήσου να εισπνέεις από τη μύτη και να εκπνέεις από το στόμα αργά – αργά και όσο πιο άνετα μπορείς. Ψιθύρισε το γράμμα U (Γιου) καθώς εκπνέεις, αλλά όχι δυνατά, γιατί η ιδιαιτέρα σου θα νομίσει ότι έχεις αγριέψει.

Ενώ θα ψιθυρίζεις (και δεν είναι ανάγκη να το κάνεις δυνατά) και θα αναπνέεις αργά και ήρεμα, επέτρεψε στον εαυτό σου να ξεφύγει για λίγα λεπτά. Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου και σκέψου κάποιο αγαπημένο γεγονός του παρελθόντος, ότι ψαρεύεις σ’ ένα ποταμάκι, ότι είσαι ξαπλωμένος κάτω από μια ανθισμένη μηλιά ή πλέεις στη Μεσόγειο· σκέψου οτιδήποτε μπορεί να σου φέρει ευτυχία, γαλήνη και ήρεμες αναμνήσεις. Αυτή η χαλάρωση, αυτή η βαθιά και αργή αναπνοή, μαζί με μερικές ευτυχισμένες σκέψεις, μπορούν να σε αναζωογονήσουν εκπληκτικά. Κάνε το κτήμα σου. Εάν μου πεις ότι δεν έχεις χρόνο να χαλαρώσεις, ανάθεσε στην ιδιαιτέρα σου να δακτυλογραφήσει τις πιο κάτω λέξεις σ’ ένα χαρτόνι και να το βάλει στο γραφείο σου, ώστε να το βλέπεις συνέχεια και να θυμάσαι:

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΝΕΙ – ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ

Dr. Benjamin Gayelord Hauser – Treasury of Secrets

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση