,

Πως θα θέλατε να σας θυμούνται;

Πώς θα θέλατε να σας θυμούνται οι άλλοι άνθρωποι; Πριν από περίπου εκατό χρόνια, ένας άντρας διαβάζοντας την πρωινή του εφημερίδα, με έκπληξη και

Πώς θα θέλατε να σας θυμούνται οι άλλοι άνθρωποι;

Πριν από περίπου εκατό χρόνια, ένας άντρας διαβάζοντας την πρωινή του εφημερίδα, με έκπληξη και φρίκη είδε το όνομά του στη στήλη αναγγελίας κηδειών.

Advertisment

Οι εφημερίδες είχαν δημοσιεύσει τον θάνατό του κατά λάθος. Αρχικά έπαθε σοκ κι αναρωτιόταν αν ζούσε ή αν όντως είχε πεθάνει. Αφού ανέκτησε την ψυχραιμία του, η δεύτερη σκέψη του ήταν να ανακαλύψει τι έλεγαν οι άλλοι άνθρωποι γι’ αυτόν.

Κάτω από την αναγγελία θανάτου του έγραφε: «Ο βασιλιάς του δυναμίτη πέθανε» και «Ήταν ο έμπορος του θανάτου». Αυτός ο άνθρωπος ήταν ο εφευρέτης του δυναμίτη και όταν διάβασε τις λέξεις «έμπορος του θανάτου», αναρωτήθηκε αν όντως έτσι ήθελε να μείνει στην ιστορία.

Συνειδητοποίησε ποιά ήταν τα πραγματικά του συναισθήματα και αποφάσισε ότι δεν ήταν αυτός ο τρόπος που ήθελε να τον θυμούνται. Από εκείνη την ημέρα λοιπόν άρχισε να δραστηριοποιείται στο όνομα της ειρήνης.

Advertisment

Ο άντρας αυτός ήταν ο Alfred Nobel και όλοι τον θυμούνται σήμερα από το σημαντικό βραβείο Νόμπελ.

Ακριβώς όπως ο Alfred Nobel συνειδητοποίησε τα πραγματικά του συναισθήματα και επαναπροσδιόρισε τις αξίες του, ίσως θα έπρεπε να κάνουμε κι εμείς το ίδιο.

Ποιά θα είναι η δική σας κληρονομιά στον κόσμο;

Πώς θα θέλατε να σας θυμούνται;

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πράξεις καλοσύνης που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας
Γκάντι: Για να σταματήσει η φυσική βία πρέπει πρώτα να σταματήσει η παθητική βία
Ο Αρίν και το δικαστήριο | Μια ιστορία για τις αξίες και το πραγματικό νόημα της δικαιοσύνης
Μην ελέγχετε με φόβο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση