, , , ,

5 πανίσχυρα φυσικά αντιβιοτικά που δεν χρειάζονται συνταγογράφηση

Μετάφραση/Επιμέλεια: Σωτηρία Κακαγιά Στις μέρες μας τα αντιβιοτικά αποτελούν μία από τις πιο συχνά συνταγογραφούμενες φαρμακευτικές αγωγές. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι έχουν καταστρέψει το

Μετάφραση/Επιμέλεια: Σωτηρία Κακαγιά

Στις μέρες μας τα αντιβιοτικά αποτελούν μία από τις πιο συχνά συνταγογραφούμενες φαρμακευτικές αγωγές. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι έχουν καταστρέψει το πεπτικό τους σύστημα και, παραδόξως, η φυσική τους ανοσία σε όλες τις μορφές λοιμώξεων έχει μειωθεί. Μάθετε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τις λοιμώξεις με τα παρακάτω 5 ισχυρά φυσικά αντιβιοτικά χωρίς να καταστρέφετε το πεπτικό σας.

Advertisment

Σκόρδο

Το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί από την ιατρική διαφόρων χωρών σε όλο τον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε το 1700 για την αντιμετώπιση της πανούκλας.

Το σκόρδο διαθέτει ισχυρές αντιβιοτικές, αντιικές, αντιμυκητιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και μπορεί να συμβάλει στην προστασία και τη διευκόλυνση της απομάκρυνσης των μη φιλικών βακτηρίων. Έχει επίσης πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά αντιοξειδωτικά, τα οποία καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το δραστικό συστατικό του σκόρδου, η αλισίνη, είναι εκείνη που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των βλαβερών βακτηρίων. Για να την ενεργοποιήσετε, πρέπει να το φάτε ωμό, με ένα ζεστό ρόφημα ή σε ελαφρώς μαγειρεμένα τρόφιμα.

Advertisment

Διαβάστε περισσότερα για το θαυματουργό σκόρδο εδώ

Κολλοειδής άργυρος

Ο κολλοειδής άργυρος είναι γνωστός ως αποτελεσματικό αντιβιοτικό εδώ και αιώνες. Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, ο Alfred Searle, ιδρυτής της φαρμακευτικής εταιρείας Searle, ανακάλυψε ότι με αυτόν μπορούσε να εξολοθρεύσει τους πιο θανατηφόρους παθογόνους οργανισμούς.

Ο Searle δήλωσε ότι η χρήση κολλοειδούς αργύρου σε ανθρώπους σε πολλές περιπτώσεις είχε εκπληκτικά αποτελέσματα. Το κύριο πλεονέκτημά του ήταν ότι προκαλούσε ραγδαίο θάνατο στα μικρόβια χωρίς τοξική δράση έναντι του ξενιστή.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι ο κολλοειδής άργυρος μπορεί να καταστρέψει μικρόβια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, όπως το βακτήριο MRSA, τον ιό της γρίπης των πτηνών και τον ιό SARS.

Διαβάστε περισσότερα για τον κολλοειδή άργυρο εδώ

Αιθέριο έλαιο ρίγανης

Το αιθέριο έλαιο ρίγανης καταστρέφει τα παθογόνα βακτήρια χωρίς να διαταράσσει τα ωφέλιµα. Είναι επίσης αντιικό και αντιμυκητιακό, πράγμα το οποίο το καθιστά έναν ισχυρό συνδυασμό 3 σε 1 που μπορεί να συναγωνιστεί τα φαρμακευτικά σκευάσματα, ενώ εμποδίζει την εμφάνιση αντίστασης στα αντιβιοτικά.

Το βασικό αντιμικροβιακό συστατικό του είναι η καρβακρόλη. Πρέπει να φροντίσετε η πηγή που θα χρησιμοποιήσετε να διαθέτει περιεκτικότητα τουλάχιστον 70% σε καρβακρόλη προκειμένου να δείτε αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα για τις ιδιότητες της ρίγανης

Εχινάκεια

Η εχινάκεια χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια για τη θεραπεία ενός ευρέως φάσματος μολύνσεων. Παραδοσιακά, είναι αποτελεσματική στη θεραπεία των ανοιχτών πληγών, της διφθερίτιδας, των δηλητηριάσεων του αίματος και άλλων ασθενειών που οφείλονται σε βακτήρια.

Σήμερα, αυτό το ισχυρό βότανο χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για τα κρυολογήματα και τη γρίπη χάρη στην ικανότητά του να καταστρέφει τις πιο επικίνδυνες μορφές βακτηρίων όπως ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος, ο οποίος προκαλεί το θανατηφόρο MRSA.

Διαβάστε περισσότερα για την Εχινάκεια

Μέλι

Ίσως το πιο εύγευστο φυσικό αντιβιοτικό που υπάρχει έχει τη μορφή του μελιού Μανούκα. Αν εφαρμοστεί τοπικά μπορεί να καταστρέψει ένα ευρύ φάσμα παθογόνων οργανισμών συμπεριλαμβανομένων του MRSA και των σαρκοβόρων βακτηρίων. Διαπιστώθηκε επίσης ότι τα βακτήρια δεν παρουσίασαν καμία ανθεκτικότητα στο μέλι Μανούκα, πράγμα το οποίο θα το καθιστούσε αναποτελεσματικό.

Σίγουρα αυτή η λίστα δεν περιλαμβάνει όλα τα φυσικά αντιβιοτικά, αλλά είναι μια μικρή γεύση του τι υπάρχει στο φαρμακείο της φύσης. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γανόδερμα, ιπέροξο, το βότανο νύχι της γάτας, εκχύλισμα φύλλων ελιάς, γαρίφαλο, κουρκούμη, ακόμη και λεμόνια για να συμπληρώσετε το οπλοστάσιο των φυσικών αντιβιοτικών σας.

Διαβάστε περισσότερα για τις πανίσχυρες αντιβιοτικές ιδιότητες του μελιού

Πηγές:

science.naturalnews.com

www.ncbi.nlm.nih.gov

www.silversafety.org

uncw.edu/smec/gk

web.cn.edu

www.umm.edu

fitsweb.uchc.edu

www.naturalnews.com

www.physorg.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση