Που να πάτε για να σας έρθουν οι καλύτερες ιδέες

Αν αισθάνεστε ότι έχετε μπλοκάρει και θέλετε αν δώσετε λίγη ώθηση στη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας, μάλλον χρειάζεται να αλλάξετε λίγο παραστάσεις. Δεν

Αν αισθάνεστε ότι έχετε μπλοκάρει και θέλετε αν δώσετε λίγη ώθηση στη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας, μάλλον χρειάζεται να αλλάξετε λίγο παραστάσεις.

Δεν είναι ανάγκη να πάτε κάποιο μακρινό ταξίδι και να ξεφύγετε από το θόρυβο της πόλης. Αρκεί να επιλέξετε τον κατάλληλο χώρο μέσα ή κοντά στο σπίτι σας!

Advertisment

Δείτε πού πρέπει να πάτε για να τονώσετε τις πνευματικές σας δεξιότητες!

1. Στο πάρκο

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ δείχνει ότι το περπάτημα δίνει σημαντική ώθηση στη φαντασία και τη δημιουργική σκέψη. Η επίδραση αυτή μάλιστα παραμένει για λίγη ώρα μετά τον περίπατο. Οι ερευνητές τονίζουν ότι δεν είναι ανάγκη να βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο για να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, έτσι μια «βόλτα» μέσα στο σπίτι ή το γραφείο μπορεί να βοηθήσει.

Advertisment

2. Στην κρεβατοκάμαρα

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Northwestern των ΗΠΑ δηλώνουν πως ένας υπνάκος μπορεί να κάνει θαύματα για το μυαλό μας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο εγκέφαλος αποθηκεύει τις αναμνήσεις και αναδιοργανώνει τις σκέψεις μας σαν ένα πολύπλοκο σύστημα με φακέλους και συρτάρια κι έτσι όταν ξυπνάμε είναι πιο εύκολο να βρούμε την ιδέα που ψάχναμε!

3. Στο μπαρ

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι στις ΗΠΑ ζήτησαν από άνδρες ηλικίας 21 έως 30 ετών να πραγματοποιήσουν μια σειρά από λεξιλογικά τεστ ενώ έβλεπαν ένα βίντεο. Οι μισοί από τους συμμετέχοντες κατανάλωσαν μικρή ποσότητα βότκας, χωρίς να ξεπεράσουν το επιτρεπόμενο όριο, ενώ οι υπόλοιποι απείχαν. Όσοι κατανάλωσαν αυτή τη μικρή ποσότητα αλκοόλ κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα τεστ γρηγορότερα, πετυχαίνοντας μάλιστα καλύτερα αποτελέσματα.

4. Στο μπάνιο

Μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Psychological Science δείχνει ότι είναι πολύ πιθανό να μας έρθουν καινούριες ιδέες ενώ κάνουμε κάτι εξαιρετικά βαρετό ή μονότονο, όπως ένα ντους. Ο λόγος είναι ότι τέτοιες διαδικασίες βάζουν τον εγκέφαλό μας στον «αυτόματο πιλότο» κι έτσι απελευθερώνονται πολύτιμοι πόροι για να κάνουμε κάτι πιο χρήσιμο, όπως να βρούμε καινούριες ιδέες.

5. Στην καφετέρια

Ερευνητές από το Ιλινόι των ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι τα άτομα που εργάζονται σε ελαφρώς θορυβώδεις χώρους, όπως μια καφετέρια, καταφέρνουν να βρουν καλύτερες λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Η απόλυτη ησυχία, δηλώνουν, βοηθά μεν στην καλύτερη συγκέντρωση, όμως αυτό δε μας επιτρέπει να σκεφτούμε δημιουργικά.

Πηγή

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο χρόνος δεν θεραπεύει τον πόνο μας, απλά μας βοηθάει να τον συνηθίσουμε
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Οι πληγές σου μπορούν να γίνουν τα παράσημά σου!
Γιατί σαμποτάρω τον εαυτό μου;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση