,

Άνθρωποι μέλισσες και άνθρωποι μύγες

Είναι στο χέρι μας, να είμαστε σαν τις μέλισσες, δημιουργικοί μέσα στη ζωή. Για τη Ζωή. Και να αναπαράγουμε την ομορφιά της.

Του Γιώργου Βασιλορεΐζη

Μήπως τελικά αυτή η κρίση, αποκαλύπτει τους ανθρώπους; Που λέτε, οι άνθρωποι χωρίζονται βασικά σε δύο κατηγορίες. Τους ανθρώπους μέλισσες και τους ανθρώπους μύγες.

Advertisment

Οι άνθρωποι μέλισσες είναι αυτοί που, αν τους αφήσεις μέσα σε μια χωματερή, στη βρωμιά, τη δυσωδία, και εκεί υπάρχει ένα τόσο δα λουλουδάκι, τοσοδά μικρό και σχεδόν αόρατο μες στο χαμό, θα πάνε να το βρουν και θα τρυγήσουν μέλι κι ευωδία στον τόπο που κανείς ως τότε δεν τα έβλεπε.

Aπό την άλλη είναι και οι άνθρωποι μύγες. Αυτοί πάλι, άμα τους πας στο πιο όμορφο περιβόλι, το ολάνθιστο, όπου υπάρχει όλη η χαρά κι η ομορφιά του κόσμου, όπου η άνοιξη είναι ολόφωτη, και, για κακή μας τύχη, σε μια γωνίτσα, εκεί στο περιβόλι, υπάρχει μια μικρή ακαθαρσία, ε αυτοί, από όλο το περιβόλι, τίποτε το όμορφο δε θα δουν. Είναι στο χέρι μας, να είμαστε σαν τις μέλισσες, δημιουργικοί μέσα στη ζωή. Για τη Ζωή. Και να αναπαράγουμε την ομορφιά της. Για το δικό μας καλό. Και το καλό όλων.

Advertisment

Latest posts by Γιώργος Βασιλορεΐζης (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν θέλουμε να νιώσουμε ευτυχία, πρέπει να σταματήσουμε να την αναζητάμε διαρκώς
Πώς αλλάζει ο εγκέφαλος όταν θυμώνουμε;
Dale Carnegie: Πώς να κερδίζετε φίλους και να επηρεάζετε τους ανθρώπους
hand the sleeping baby in the hand of mother  close-up

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση