Σταματήστε την κατάχρηση των χημικών φαρμάκων για το καλό των παιδιών σας

Οι φαρμακοβιομηχανίες είναι πλέον η μεγαλύτερη απειλή της ανθρωπότητας. Με όχημα τη συμβατική ιατρική και τους γιατρούς που υποκύπτουν στις πιέσεις τους και στο

Οι φαρμακοβιομηχανίες είναι πλέον η μεγαλύτερη απειλή της ανθρωπότητας. Με όχημα τη συμβατική ιατρική και τους γιατρούς που υποκύπτουν στις πιέσεις τους και στο κέρδος, οι φαρμακοβιομηχανίες είναι και θα είναι υπεύθυνες για την εξαθλίωση της υγείας του ανθρώπου. Καταλάβετε ότι με κάθε κατάχρηση φαρμάκου, δημιουργείτε ένα επιπλέον κίνδυνο για τα παιδιά σας και τους συνανθρώπους σας.

Τα φάρμακα είναι δηλητήρια που τοξινώνουν τον οργανισμό σας και τελικά τον καταστρέφουν. Αλλά το πρόβλημα δεν σταματάει στον οργανισμό σας, διότι τα βακτήρια γίνονται ολοένα και πιο ανθεκτικά με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι να προσβάλλονται από υπερμικρόβια, μη αντιμετωπίσιμα με συμβατικά αντιβιοτικά.

Advertisment

Η φαρμακευτική χημική αγωγή πρέπει να είναι η τελευταία λύση για τη θεραπεία σας (πάντα εφόσον ο χρόνος ή η περίσταση το επιτρέπει). Εάν είστε έστω και ελάχιστα ευαισθητοποιημένοι για το περιβάλλον, την οικολογία και το μέλλον των παιδιών σας, τότε η αλλαγή στάσης στο θέμα της φαρμακληψίας είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε.

Ο κίνδυνος των φαρμάκων ξεπερνάει ακόμα κι αυτόν της αποψίλωσης των δασών του κόσμου, της μόλυνσης του περιβάλλοντος και των μεταλλαγμένων τροφίμων μαζί.

Αναζητήστε γιατρούς που η συνταγογράφηση φαρμάκων δεν είναι η πρώτη τους προτεραιότητα. Εάν λαμβάνετε αγωγή για κάποια χρόνια πάθηση, μην επαναπαύεστε! Αναζητήστε πληροφορίες για την πάθησή σας. Επισκεφθείτε γιατρούς, εναλλακτικούς θεραπευτές, ψάξτε να βρείτε πληροφορίες από όπου μπορείτε και αφού βρείτε έναν γιατρό του οποίου η δουλειά είναι η ιατρική και όχι μόνο η συνταγογράφηση φαρμάκων, εργαστείτε μαζί για να βρείτε την λιγότερο δυνατή επιβαρυντική αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματική αγωγή για τον οργανισμό σας. Η Ελληνική Ιατρική Κοινότητα διαθέτει πολλές αξιόλογες προσωπικότητες, για τις οποίες η ιατρική δεν είναι απλά μια δουλειά, αλλά μια τέχνη και έργο ζωής. Ψάξτε τους!

Advertisment

Και για όσους δεν έχουν επίγνωση του κινδύνου για τον οποίον μιλάμε, σας παραθέτουμε την τελευταία ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας:

[divider type=””]

Η εξάπλωση θανατηφόρων υπερμικροβίων που διαφεύγουν ακόμη και των πιο ισχυρών αντιβιοτικών δεν αποτελεί πλέον μια πρόβλεψη, αλλά λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι του ΟΗΕ. Η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά μπορεί εν δυνάμει να εμφανισθεί στους πάντες, σε οποιαδήποτε ηλικία, σε οποιαδήποτε χώρα, αναφέρει σε έκθεσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) του ΟΗΕ. Αποτελεί πλέον μια μείζονα απειλή για τη δημόσια υγεία, «οι συνέπειες της οποίας θα είναι καταστροφικές».

«Ο κόσμος οδεύει προς μια εποχή μετά τα αντιβιοτικά, στην οποία κοινές λοιμώξεις και ήσσονος σημασίας τραύματα που επί δεκαετίες ήταν θεραπεύσιμα, μπορούν και πάλι να σκοτώνουν», λέει ο Κέιτζι Φουκούντα, ο βοηθός γενικός διευθυντής του ΠΟΥ αρμόδιος για την ασφάλεια της υγείας.

Στην πρώτη του παγκόσμια έκθεση για την ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά, η οποία περιλαμβάνει δεδομένα από 114 χώρες, ο ΠΟΥ αναφέρει πως υπερμικρόβια ικανά να διαφεύγουν ακόμη και των ισχυρότερων αντιβιοτικών —μια κατηγορία φαρμάκων με την ονομασία καρμπαπενέμες (carbapenems)— εντοπίζονται τώρα σε όλες τις περιοχές του κόσμου.

Η ανθεκτικότητα στα φάρμακα οφείλεται στην κατάχρηση των αντιβιοτικών, η οποία ενθαρρύνει τα βακτήρια να αναπτύσσουν νέους τρόπους για να τα εξουδετερώνουν. Πολύ λίγα νέα αντιβιοτικά έχουν αναπτυχθεί και βγει στην αγορά τις λίγες τελευταίες δεκαετίες, και η δημιουργία και άλλων έχει μετατραπεί πλέον σε κούρσα με το χρόνο, καθώς οι βακτηριακές λοιμώξεις εξελίσσονται ολοένα και περισσότερο σε «υπερμικρόβια» ανθεκτικά ακόμη και στα πιο ισχυρά φάρμακα ύστατης καταφυγής που χορηγούνται σε ακραίες περιπτώσεις.

Ένα από τα γνωστότερα υπερμικρόβια, το MRSA, υπολογίζεται πως στοιχίζει μόνον αυτό κάθε χρόνο τη ζωή σε περίπου 19.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ —σκοτώνει δηλαδή πολύ περισσότερους απ” ό,τι ο ιός HIV και το AIDS—, καθώς και σε ανάλογο αριθμό ανθρώπων στην Ευρώπη.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε πως σε ορισμένες χώρες, εξαιτίας της ανθεκτικότητας, οι καρμπαπενέμες δεν λειτουργούν πλέον σε περισσότερους από τους μισούς ανθρώπους που προσβάλλονται από κοινές ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις οι οποίες προκαλούνται από ένα βακτήριο που αποκαλείται K. pneumoniae, όπως πνευμονία, λοιμώξεις του αίματος και λοιμώξεις σε νεογέννητα μωρά και ασθενείς που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η ανθεκτικότητα σε ένα από τα ευρύτερα χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά για τη θεραπεία των λοιμώξεων το ουροποιητικού συστήματος που προκαλούνται από το E. coli —φάρμακα που αποκαλούνται φθοριοκινολόνες— είναι επίσης πολύ διαδεδομένη, προσθέτει ο παγκόσμιος οργανισμός.

Στη δεκαετία του 1980, όταν είχαν εμφανισθεί τα φάρμακα αυτά, η ανθεκτικότητα ήταν σχεδόν μηδενική, σύμφωνα με την έκθεση του ΠΟΥ. Όμως τώρα υπάρχουν χώρες σε πολλά μέρη του κόσμου όπου τα εν λόγω φάρμακα είναι αναποτελεσματικά σε περισσότερους από τους μισούς ασθενείς. «Αν δεν αναλάβουμε σημαντική δράση για να βελτιώσουμε τις προσπάθειες να αποτρέπουμε λοιμώξεις και αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε, συνταγογραφούμε και χρησιμοποιούμε τα αντιβιοτικά, ο κόσμος θα χάνει ολοένα και περισσότερα απ” αυτά τα παγκόσμια αγαθά δημόσιας υγείας και οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές», τονίζει ο Φουκούντα σε δήλωσή του.

Η Λόρα Πίντοκ, καθηγήτρια μικροβιολογίας στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, δήλωσε πως ο κόσμος πρέπει να οργανώσει μια απάντηση όπως έκανε κατά την κρίση του AIDS στη δεκαετία του 1980. Η Τζένιφερ Κον των Γιατρών Χωρίς Σύνορα συμφώνησε με την εκτίμηση του ΠΟΥ και επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα έχει επεκταθεί σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

ChatGPT: Πόσο ικανό είναι να σχεδιάσει αποτελεσματικά νέα φάρμακα;
Φάρμακο για την παχυσαρκία μειώνει κατά 60% τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2
Ο FDA ενέκρινε το πρώτο ενέσιμο φάρμακο για την πρόληψη από τον HIV
Αντικαταθλιπτικό φάρμακο αποδείχτηκε πιο αποτελεσματικό για το άγχος παρά για την κατάθλιψη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση