,

Δείτε ζωντανά τη Γη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

H NASA αποφάσισε να κολλήσει επιτέλους μια κάμερα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και να μοιραστεί τη θέα με όλους εμάς. Για την ακρίβεια, τέσσερις

H NASA αποφάσισε να κολλήσει επιτέλους μια κάμερα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και να μοιραστεί τη θέα με όλους εμάς. Για την ακρίβεια, τέσσερις κάμερες υψηλής ανάλυσης εκπέμπουν βίντεο της Γης έτσι όπως φαίνεται από εκεί ψηλά. Οι εικόνες που στέλνουν στον πλανήτη μας αναδιατυπώνονται και εμείς τις βλέπουμε σε προκαθορισμένες ώρες της ημέρας.

Αν και κάποια διαστήματα της ημέρας το σκοτάδι είναι απόλυτο, ανάλογα με τη θέση του ΔΔΣ σε σχέση με τον ήλιο, μπορούμε να δούμε μια ανατολή ή μια δύση περίπου κάθε 45 λεπτά. Όταν το πλήρωμα είναι σε υπηρεσία, οι κάμερες βλέπουν στο εσωτερικό του Σταθμού. Όταν το πλήρωμα είναι εκτός υπηρεσίας, οι κάμερες στρέφονται και πάλι προς τη Γη, σε μια θέα που μόνο οι αστροναύτες έχουν συνήθως την ευκαιρία να δουν.

Advertisment

Φυσικά η NASA δεν έβαλε τις κάμερες μόνο και μόνο για να μοιραστεί μαζί μας τις εικόνες. Απώτερος σκοπός είναι να μελετηθεί το πώς δουλεύουν οι κάμερες στο Διάστημα και τι αντίκτυπο έχει η ακτινοβολία στον εξοπλισμό.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση