,

Πράσινο Τσάι εναντίον του καρκίνου στο πάνκρεας

Μία ζεστή κούπα τον χειμώνα ή ένα δροσερό ποτήρι το καλοκαίρι είναι ό,τι πρέπει να σας δώσει ενέργεια και να αυξήσει τον μεταβολισμό σας.

Μία ζεστή κούπα τον χειμώνα ή ένα δροσερό ποτήρι το καλοκαίρι είναι ό,τι πρέπει να σας δώσει ενέργεια και να αυξήσει τον μεταβολισμό σας. Οι ευεργετικές του ιδιότητες ωστόσο δεν έχουν τελειωμό, αφού, σύμφωνα με έρευνα από το Ινστιτούτο Biomedical Research στο Λος Άντζελες, μπορεί ακόμα και να μειώσει τις πιθανότητες καρκίνου του παγκρέατος.

Ο λόγος γίνεται για το πράσινο τσάι, το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμονες συνεισφέρει στην αλλαγή του μεταβολισμού του ανθρώπου με τέτοιο τρόπο, ώστε να αλλάζει και η λειτουργία των παγκρεατικών κυττάρων, τα οποία μειώνουν την παραγωγή του ενζύμου LDHA, που έχει συνδεθεί επιστημονικά με τον καρκίνο.
Αντίθετα με άλλες μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος του στήθους ή του δέρματος, ο καρκίνος στο πάγκρεας είναι πιο δύσκολο να διαγνωστεί αφού η απλή παρατήρηση δεν είναι αρκετή και απαιτούνται ειδικές εξετάσεις, ενώ και η ιατρική αγωγή είναι πιο δύσκολη.

Advertisment

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, δρ Wai-Nang Lee, ισχυρίζεται ότι: “Με το να εξηγήσουμε τον ακριβή τρόπο (συμπεριφορά παγκρεατικών κυττάρων και ενζύμου LDHA) που το πράσινο τσάι βοηθάει στην καταπολέμηση του καρκίνου στο πάγκρεας, ανοίγεται ένας νέος δρόμος για την ευρύτερη και πιο αποτελεσματική έρευνα επάνω σε αυτόν τον καρκίνο και τον τρόπο που άλλες τροφές μπορεί να έχουν αντίστοιχα αποτελέσματα”.

onmed.gr

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τελικά, είναι καλό το ανθόμελο; Η διατροφική αξία και τα οφέλη του στην υγεία
Τρία Αμερικανικά πανεπιστήμια ερευνούν ελαιόλαδο των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου για το Αλτσχάιμερ
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν
Το κορεάτικο μυστικό που ρίχνει την κοιλιά και μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και διαβήτη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση