, ,

Συνταγές για την αντιμετώπιση της βρογχίτιδας

Βρογχίτιδα είναι η φλεγμονή των βρόγχων και εκδηλώνεται με βήχα και συνήθως με απόχρεμψη (παραγωγή πτυέλων). Μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια. Η οξεία

Βρογχίτιδα είναι η φλεγμονή των βρόγχων και εκδηλώνεται με βήχα και συνήθως με απόχρεμψη (παραγωγή πτυέλων). Μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια.
Η οξεία βρογχίτιδα είναι συνήθης ασθένεια που τις περισσότερες φορές προκαλείται από ένα απλό κρύωμα ή οποιαδήποτε λοίμωξη του αναπνευστικού. Συνήθως υποχωρεί σε λίγες ημέρες χωρίς να αφήνει υπολειπόμενα συμπτώματα. Αν κάποιος παρουσιάζει επαναλαμβανόμενα περιστατικά οξείας βρογχίτιδας, ενδέχεται να πάσχει από χρόνια βρογχίτιδα.

Η χρόνια βρογχίτιδα είναι σοβαρότερη νόσος και προκαλείται από χρόνιο ερεθισμό και φλεγμονή των βρόγχων. Η χρόνια βρογχίτιδα συγκαταλέγεται στις χρόνιες, αποφρακτικές, πνευμονικές νόσους.

Advertisment

Τα συμπτώματα της οξείας και της χρόνιας βρογχίτιδας περιλαμβάνουν :

– Βήχα ξηρό ή παραγωγικό (με απόχρεμψη – αποβολή φλεγμάτων διάφανων, κιτρινωπών ή πράσινων).

– Συριγμό και δυσχέρεια αναπνοής, κυρίως κατά την άσκηση.

Advertisment

– Αίσθημα κόπωσης.

– Πυρετό.

– Βάρος στο στήθος.

Ο Dr Bernard Jensen, στο βιβλίο του “Τροφές που Θεραπεύουν” – Εκδόσεις Διόπτρα προτείνει τις παρακάτω συνταγές για τη βρογχίτιδα:

Χυμός από 2 λεμόνια αραιωμένος με 3 κουταλιές μέλι σε μισό λίτρο αφέψημα λιναρόσπορου. Να παίρνετε 1 κουταλάκι κάθε ώρα.

Ή ψήστε ένα λεμόνι, στύψτε το μισό και προσθέστε το χυμό του σε ένα φλιτζάνι αφέψημα από άχυρα βρόμης ή ευπατόριο. Μετά ξαπλώστε στο κρεβάτι για να ιδρώσετε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ευερέθιστο έντερο… το σύνδρομο του σύγχρονου τρόπου ζωής | Οι τροφές που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα
Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Ελκώδης κολίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχική ευεξία
Αλτσχάιμερ: Το σημείο του σώματος που μαρτυρά πρόωρα τον κίνδυνο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση