Το κρέας αυξάνει τον κίνδυνο Διαβήτη

Όσοι καταναλώνουν πολύ κρέας, ακόμη κι αν έχουν βάλει στη διατροφή τους τα φρούτα και τα λαχανικά, έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη, σύμφωνα

Όσοι καταναλώνουν πολύ κρέας, ακόμη κι αν έχουν βάλει στη διατροφή τους τα φρούτα και τα λαχανικά, έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Διαχρονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 60.000 γυναίκες έδειξε ότι το κρέας συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2. Οι γυναίκες που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες οξειδωτικών τροφών, όπως το κρέας και το τυρί, είχαν 56% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν τη νόσο.

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών δεν αντισταθμίζει πλήρως την οξειδωτική δράση του κρέατος και οι ερευνητές διαπίστωσαν με έκπληξη πως οι αδύνατες γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι ο συνηθέστερος τύπος της νόσου και οι γιατροί δηλώνουν πως εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από αυτή χωρίς να το γνωρίζουν.

Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών INSERM στο Παρίσι και τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Diabetologica.

onmed.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε