,

Το πρόβλημα με τις πικραλίδες

Κάποτε υπήρχε ένας άνθρωπος που ένιωθε πολύ υπερήφανος για τα παρτέρια με το γκαζόν του, μέχρι τη στιγμή που φύτρωσαν εκεί πικραλίδες. Έτσι, εφάρμοσε

Κάποτε υπήρχε ένας άνθρωπος που ένιωθε πολύ υπερήφανος για τα παρτέρια με το γκαζόν του, μέχρι τη στιγμή που φύτρωσαν εκεί πικραλίδες. Έτσι, εφάρμοσε κάθε μέθοδο που γνώριζε προκειμένου να απαλλαγεί από αυτές. Και πάλι όμως, δεν κατάφερε να τις ξεφορτωθεί.

Τελικά αποφάσισε να στείλει επιστολή στο Υπουργείο Γεωργίας, μέσα στην οποία απαριθμούσε όλες τις μεθόδους που είχε δοκιμάσει. Κλείνοντας την επιστολή του, τους ζητούσε να του βρουν μια λύση.

Advertisment

Ύστερα από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, του απάντησαν το εξής: «Σας προτείνουμε να τις αφήσετε και να μάθετε να τις αγαπάτε».

Κάποιες φορές, η ζωή μας φέρνει φαινομενικά ανεπιθύμητες καταστάσεις στη ζωή μας. Κι εμείς οφείλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να απαλλαγούμε από αυτές. Όταν όμως έχουμε κάνει ό,τι είναι εφικτό, τότε, το μόνο που μένει είναι να αποδεχτούμε την καινούργια κατάσταση και να προσαρμοστούμε. Η μη αποδοχή οδηγεί σε έναν διαρκή πόλεμο με τον εαυτό μας που ο μόνος χαμένος είμαστε πάλι εμείς.

Ας μετατρέψουμε τις δυσκολίες της ζωής σε ευκαιρίες…

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πράξεις καλοσύνης που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας
Γκάντι: Για να σταματήσει η φυσική βία πρέπει πρώτα να σταματήσει η παθητική βία
Ο Αρίν και το δικαστήριο | Μια ιστορία για τις αξίες και το πραγματικό νόημα της δικαιοσύνης
Μην ελέγχετε με φόβο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση