Πως να κρατήσετε την υγρασία μακριά από το σπίτι σας

Η διατήρηση των επιπέδων υγρασίας σε φυσιολογικά επίπεδα στο σπίτι είναι απαραίτητη για την… καλύτερη και πιο άνετη διαβίωση. Εκτός από τα καρδιολογικά προβλήματα,

Η διατήρηση των επιπέδων υγρασίας σε φυσιολογικά επίπεδα στο σπίτι είναι απαραίτητη για την… καλύτερη και πιο άνετη διαβίωση. Εκτός από τα καρδιολογικά προβλήματα, με την ύπαρξη αυξημένης υγρασίας επιδεινώνονται τα… αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης, η επιβίωση και εξάπλωση του ιού της γρίπης γίνεται ευκολότερα, όταν η υγρασία είναι αυξημένη. Κατά συνέπεια, είναι απαραίτητο να τη διατηρήσετε όσο δυνατον πιο μακριά από το σπίτι σας. Σας παρουσιάζουμε ορισμένους τρόπους για να το επιτύχετε.

Εγκαταστείστε καλό σύστημα εξαερισμού. Τα περισσότερα νεόδμητα σπίτια και διαμερίσματα, φροντίζουν να είνα καλά μονωμένα, ωστόσο απαραίτητος είναι και ο εξαερισμός για την κατοικία σας.

Advertisment

Τα επίπεδα υγρασίας δεν πρέπει να ξεπερνούν το 40-50%. Αν υπάρχει υπερβολική υγρασία, είναι αναμενόμενο να αναπτυχθούν ακάρεα και μύκητες, που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε υγρούς χώρους.

Κλείστε τυχόν διαρροές. Διαρροές και τρύπες σε τοίχους, θα επιτρέψουν τον υγρό αέρα από το εξωτερικό να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και κατά συνέπεια να αυξηθούν τα επίπεδα υγρασίας.

Διατηρήστε σταθερή τη θερμοκρασία του δωματίου στους 18°C-20°C. Σε αυτές τις θερμοκρασίες οι μύκητες και τα ακάρεα δεν αναπτύσσονται εύκολα.

Advertisment

Αερίζετε το χώρο σας καθημερινά καθώς ο φρέσκος αέρας, μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη μούχλας και κάθε αλλεργιογόνου.

Δώστε προσοχή στο μπάνιο σας, καθώς είναι το μέρος που αναπτύσσεται περισσότερη υγρασία. Τοποθετήστε το καλύτερο δυνατό σύστημα εξαερισμού.

Τοποθετήστε φυτά εσωτερικού χώρου, ώστε να απορροφούν την υγρασία. Ωστόσο αποφύγετε αυτά που χρειάζονται συχνό πότισμα.

Διατηρήστε τις επιφάνειες και τα αντικείμενα μέσα στο σπίτι όσο το δυνατόν πιο στεγνά. Αντίστοιχα δεν πρέπει να αφήνετε βρεγμένα ρούχα στο σπίτι.

Φροντίστε να υπάρχει σύστημα εξαερισμού στους χώρους όπου συγκεντρώνονται αρκετοί υδρατμοί (μπάνιο, κουζίνα).

Πηγή: Yahoo Celebrity

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Feng Shui: Τα φυτά που φέρνουν καλοτυχία και πρόοδο ενώ προστατεύουν από την αρνητική ενέργεια και την τοξικότητα
Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση