, ,

Φυσικοπαθητικός ιατρός ισχυρίζεται ότι θεράπευσε 8χρονη καρκινοπαθή μέσω διατροφής

Μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, ένα 8χρονο κορίτσι αγωνιζόταν να ζήσει έχοντας όγκους στο εγκέφαλο και ενώ οι γιατροί της έδιναν μόνο

Μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, ένα 8χρονο κορίτσι αγωνιζόταν να ζήσει έχοντας όγκους στο εγκέφαλο και ενώ οι γιατροί της έδιναν μόνο λίγες εβδομάδες ζωής. Οι γονείς της άρχισαν να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις μέχρι που οδηγήθηκαν σε έναν φυσικοπαθητικό που θεράπευε μέσω της διατροφής.

Οι γονείς της έψαξαν στο διαδίκτυο για κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει την κόρη τους και βρήκαν τον δρα Bernardo Majalca, φυσικοπαθητικό, ο οποίος τους έδωσε ελπίδες καθώς και μια φυσική θεραπεία για την Josie Nunez που τότε ήταν 8 ετών.

Advertisment

Ο δρ Majalca διαπίστωσε ότι η Josie δεν πέθαινε από καρκίνο, αλλά από οξέωση, κι ότι μόνο με την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος το σώμα της θα ήταν σε θέση να θεραπευτεί. Συνέστησε λοιπόν μια αλκαλοποιητική διατροφή η οποία περιελάμβανε την κατανάλωση 4 φρέσκων χυμών καθημερινά καθώς και διάφορα βότανα για να ενισχύσει την αποτοξίνωση και την αναδόμηση του ανοσοποιητικού της συστήματος.

Ο δρ Bernardo Majalca αναφέρει τα εξής: «Καθώς το pH ανεβαίνει, το γαλακτικό οξύ μειώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι η δράση του καρκίνου περιορίζεται. Τα ίδιο το σώμα αυτοθεραπεύεται αφού του δοθούν οι ουσίες που χρειάζεται. Οι περισσότεροι γιατροί δεν έχουν ιδέα ότι η διατροφή σχετίζεται με τον καρκίνο».

Έχοντας διάφορα συμπτώματα και ασθένειες για μήνες, τον Φεβρουάριο του 2008 η Josie Nunez διαγνώστηκε με μυελοβλάστωμα του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης.

Advertisment

Μετά από μια μετεγχειρητική περίοδο ανάρρωσης 6 εβδομάδων, η Josie ξεκίνησε ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία για 6 εβδομάδες. Ακολούθησε διάλειμμα 1 μήνα και στη συνέχεια ένας δεύτερος γύρος χημειοθεραπείας που οι γιατροί είπαν ότι θα διαρκούσε για 6 επιπλέον μήνες. Δεν είχε περάσει πολύς καιρός από την έναρξη του δεύτερου γύρου θεραπείας όταν η υγεία της άρχισε να χειροτερεύει και οι γονείς της ανέφεραν ότι υπέφερε από ναυτία, δυσκοιλιότητα, κοιλιακό άλγος, σοβαρή αναιμία, παράλυση των κάτω άκρων, συνεχείς μολύνσεις, πυρετό, απώλεια μαλλιών, εγκαύματα στο δέρμα και απώλεια βάρους.

Τον τέταρτο μήνα της θεραπείας, οι γιατροί είπαν ότι ο όγκος στη σπονδυλική στήλη είχε εξαφανιστεί. Ωστόσο, στη συνέχεια υποτροπίασε εμφανίζοντας δεύτερο όγκο στον εγκέφαλο. Σε αυτό το σημείο, οι γιατροί συνέστησαν στην οικογένειά της να φροντίσει για τη νοσηλεία της στο σπίτι και να προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό τις τελευταίες μέρες που θα περνούσαν μαζί. Μετά από αυτά τα δυσάρεστα νέα, οι γονείς της Josie άρχισαν να ψάχνουν μανιωδώς στο διαδίκτυο για κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει την κόρη τους. Μέσω ενός κοινού φίλου βρήκαν τον Bernardo Majalca, έναν φυσικοπαθητικό που εργαζόταν στο Σαν Ντιέγκο και ο οποίος τους έδωσε ελπίδες, καθώς και μια φυσική θεραπεία για τη Josie. Εκείνο το διάστημα η Josie ζύγιζε μόλις 18 κιλά και ήταν πολύ αδύναμη.

Αφού έκανε εκτίμηση της κατάστασης, ο δρ Majalca διαπίστωσε ότι το κορίτσι δεν πέθαινε από τον καρκίνο, αλλά από οξέωση, και ότι μόνο με την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος θα μπορούσε τελικά να θεραπευτεί. Στη συνέχεια συνέστησε μια αλκαλοποιητική διατροφή, η οποία περιελάμβανε την κατανάλωση 4 φρέσκων χυμών καθημερινά, πράγμα που θα βοηθούσε το σώμα της να αποτοξινωθεί και να τονωθεί το ανοσοποιητικό της σύστημα. Στο παρακάτω βίντεο υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη θεραπεία.

Αλκαλοποιητική διατροφή

Η Josie δεν επιτρεπόταν να φάει κανένα από τα συνηθισμένα κρέατα ή γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς και οτιδήποτε επεξεργασμένο. Με λίγα λόγια, απαγορεύονταν το έτοιμο-γρήγορο φαγητό, τα αναψυκτικά, τα γλυκά, οι τηγανιτές πατάτες, η ζάχαρη, τα συνηθισμένα ζυμαρικά και ψωμιά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα κάθε είδους.

1η συνταγή χυμού (κατανάλωση 2 φορές την ημέρα):

1/2 λιωμένο αβοκάντο με 240 ml φρέσκο χυμό καρότου αναμεμειγμένα με ξύλινο κουτάλι, επειδή το μέταλλο μπορεί να καταστρέψει μερικά από τα ευεργετικά ένζυμα. Στο παρακάτω βίντεο περιγράφεται ο τρόπος παρασκευής.

2η συνταγή χυμού (κατανάλωση) 2 φορές την ημέρα):

• 1 πράσινο μήλο
• 1 φλιτζάνι ωμό μπρόκολο
• 1 εκατοστό φρέσκου ανανά (όχι από κονσέρβα)
• 1/2 παντζάρι
• 1 χούφτα κόλιαντρο
• 1/2 εκατοστό τζίντζερ
• 1 εκατοστό ιαπωνικό ραπανάκι
• 1 καρότο
• 1/2 αγγούρι
• 5 σπαράγγια
• περάστε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή

Έλεγχος pH

Μέτρηση του pH στο σάλιο της Josie. Η οικογένεια της Josie ξεκίνησε να μετρά καθημερινά το pH της πριν φάει ή πιει κάτι χρησιμοποιώντας ταινίες μέτρησης pH. Οι ταινίες αυτές μπορούν να αγοραστούν μέσω διαδικτύου ή από ένα κατάστημα με είδη υγιεινής διατροφής. Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό International Journal of Drug Testing, το εύρος pH στο σάλιο κυμαίνεται από 5,6 ως 7,9. Το πρώτο τεστ της ημέρας γίνεται αμέσως μετά το ξύπνημα και πριν φάτε ή πιείτε κάτι, αλλιώς πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 2 ώρες μετά το φαγητό προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η τροφή δεν μεταβάλλει τα αποτελέσματα. Για να κάνετε το τεστ, πρέπει να καθαρίσετε το στόμα σας γεμίζοντάς το με σάλιο και στη συνέχεια να το καταπιείτε ή να το φτύσετε. Γεμίστε το στόμα σας για δεύτερη φορά με σάλιο και τοποθετήστε τη δοκιμαστική ταινία στη γλώσσα για 10 δευτερόλεπτα.

Η ταινία θα αλλάξει χρώματα με βάση τα αποτελέσματα. Συμβουλευτείτε τις οδηγίες για να προσδιορίσετε το αντίστοιχο pH και παρακολουθείστε το 4 φορές την ημέρα για να έχετε μια σαφή εικόνα του τι συμβαίνει μέσα στο σώμα σας. Θα διαπιστώσετε ότι το pH σας αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας, πράγμα φυσιολογικό. Χρειάζεται χρόνος για να αυξηθεί το pH, μερικές φορές μέχρι και 12 εβδομάδες έως ότου γίνει αλκαλικό.

Ο δρ Majalca αναφέρει ότι ο καρκίνος αναπτύσσεται σε pH 5,5 ή χαμηλότερο. Όταν η οικογένεια της Josie ξεκίνησε τις πρώτες μετρήσεις, το αποτέλεσμα δεν εμφανιζόταν καν στην ταινία επειδή η χαμηλότερη τιμή ήταν 5,5 και το δικό της ήταν πολύ χαμηλότερο. Χρειάστηκαν τουλάχιστον 3 εβδομάδες μέχρι να καταφέρει να φτάσει πάνω από το 5,5 και σιγά σιγά ανέβαινε. Ο δρ Majalca ισχυρίζεται ότι όταν το pH του σάλιου φτάσει το 6,8 ο καρκίνος σταματά να αναπτύσσεται, ενώ πάνω από αυτό το όριο αρχίζει να υποχωρεί. Ο στόχος τους ήταν το pH της Josie να φτάσει τουλάχιστον από 7,2 ως 7,4. Χρειάστηκαν συνολικά 8 εβδομάδες με αυστηρή αλκαλική δίαιτα πριν φτάσει το 7,2, το οποίο στη συνέχεια έπρεπε να κρατήσει σταθερό μέχρι να εξαλειφθεί ο καρκίνος.

Καθαρός αέρας και ήλιος. Η οικογένειά της αναφέρει ότι καθημερινά η Josie εκτίθονταν στον καθαρό αέρα και το φως του ήλιου. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα της μπορούσε να παράγει βιταμίνη D από την έκθεση στον ήλιο. Η έκθεση στον μεσημεριανό ήλιο για ένα μικρό χρονικό διάστημα (20 ως 30 λεπτά) δίνει τη δυνατότητα στο σώμα να παράγει 10.000 IU ή περισσότερο βιταμίνη D. Όσοι έχουν ανάγκη τον ήλιο για την παραγωγή βιταμίνης D, θα πρέπει να εκτίθενται τουλάχιστον 20 λεπτά το μεσημέρι καθημερινά χωρίς να χρησιμοποιούν αντηλιακό, δεδομένου ότι έτσι θα μειωθεί η ικανότητα του οργανισμού να παράγει τη βιταμίνη κατά 95%. Επίσης, τα περισσότερα αντηλιακά περιέχουν βλαβερές χημικές ουσίες οι οποίες απορροφώνται από το δέρμα. Το κλειδί εδώ είναι η λογική έκθεση στον ήλιο χωρίς να πάθετε εγκαύματα.

Καθαρό και αλκαλικό νερό. Η Josie έπινε περίπου 900 ml φυσικό νερό πηγής καθημερινά. Για έναν ενήλικο, αυτό ισοδυναμεί με 10 ποτήρια νερό την ημέρα. Το φυσικό νερό πηγής δεν περιέχει φθόριο ή ενώσεις χλωρίου ενώ έχει φυσικά μεταλλικά στοιχεία που το κάνουν περισσότερο αλκαλικό από το νερό της βρύσης.

Μια άλλη επιλογή είναι να πίνετε νερό που έχει φιλτραριστεί με τον μηχανισμό αντίστροφης όσμωσης με τα μεταλλικά στοιχεία να προστίθενται ξανά. Το νερό αντίστροφης όσμωσης είναι όξινο, εκτός αν διαθέτετε φίλτρο προσθήκης μεταλλικών στοιχείων. Η τακτική συντήρηση είναι απαραίτητη γι’ αυτό το σύστημα φιλτραρίσματος και τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται σε τακτική βάση. Αν δεν έχετε ιδιαίτερη κλίση στον χειρισμό συσκευών, πολλές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να έρχονται στο σπίτι σας και να αναλαμβάνουν τη συντήρηση.

Άλλοι τρόποι για να επαναφέρετε τα μεταλλικά στοιχεία στο νερό αντίστροφης όσμωσης είναι να κόψετε ένα βιολογικό λεμόνι σε λεπτές φέτες και να το προσθέσετε μαζί με ένα κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων σε 3,5 λίτρα νερού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σκευάσματα που περιέχουν μεταλλικά στοιχεία και να τα προσθέσετε σε φιλτραρισμένο νερό και στη συνέχεια να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Επιπλέον, το νερό γίνεται αλκαλικό αν προσθέσετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε 240 ml. Αυτό πρέπει να το καταναλώνετε εκτός των γευμάτων, διότι μπορεί να διαταράξει την πέψη ή να το λαμβάνετε πριν πάτε για ύπνο αφού θα έχετε ήδη φάει. Η κατανάλωση θα πρέπει να είναι 3 κουταλάκια του γλυκού καθημερινά.

Η οικογένεια της Josie αναφέρει ότι είχαν ήδη προγραμματίσει μια μαγνητική τομογραφία όταν σταμάτησε η θεραπεία και προς έκπληξή όλων τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο όγκος είχε συρρικνωθεί κατά 75%. Η Josie συνέχισε το πρόγραμμα διατροφής με τους φρέσκους χυμούς λαχανικών μέχρι που μια δεύτερη μαγνητική τομογραφία επιβεβαίωσε ότι ο όγκος είχε εξαφανιστεί εντελώς. Η οικογένειά της έμαθε τα καταπληκτικά νέα στις 3 Φεβρουαρίου του 2009, περίπου έναν χρόνο μετά την αρχική διάγνωση.

Δρ Bernardo Majalca. Ο δρ Majalca απεβίωσε το 2010 και μέχρι σήμερα η θεραπεία του χαίρει μεγάλης εκτίμησης από επαγγελματίες ολιστικής ιατρικής σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον δρα Majalca μπορείτε να τρώτε όσα βιολογικά πράσινα λαχανικά μπορείτε (εκτός από μπιζέλια), καθώς και κόκκινες πατάτες (τρώγονται με τη φλούδα). Καταναλώστε χυμούς φρούτων και λαχανικών, διότι είναι ένας εύκολος τρόπος για να συμπεριλάβετε πολλές μερίδες στη διατροφή σας ειδικά όταν οι ασθενείς είναι παιδιά. Τα ωμά λαχανικά είναι προτιμότερα από τα μαγειρεμένα, αλλιώς μπορείτε να τα μαγειρέψετε μόνο ελαφρά στον ατμό. Το 80% της διατροφής σας θα πρέπει να αποτελείται από λαχανικά και μόνο το 20% από κρέας. Το κρέας επιτρέπεται μόνο αν κάποιος πρέπει να ανακτήσει βάρος και πρέπει να περιλαμβάνει άγρια ψάρια, βιολογικό κρέας ελαφιού, βουβάλι, αρνί ή μικρές ποσότητες γαλοπούλας. Ένα ρόφημα που θα βοηθήσει στην ανάκτηση βάρους αποτελείται από βιολογική κρέμα γάλακτος, γάλα καρύδας, γάλα αμυγδάλου και λίγη στέβια (η γεύση του μοιάζει με μιλκσέικ βανίλιας). Αν θέλετε να ψήσετε κάτι, πρέπει να χρησιμοποιήσετε στέβια αντί για ζάχαρη και μείγμα χωρίς γλουτένη αντί για αλεύρι. Για παράδειγμα, αν θέλετε να φτιάξετε τηγανίτες, χρησιμοποιήστε αλεύρι φαγόπυρου. Η θεραπεία του δρος Majalca επιτρέπει το σπιτικό ψωμί χωρίς γλουτένη ή συντηρητικά. Επίσης, επιτρέπονται μόνο τα βιολογικά αυγά και το βιολογικό βούτυρο (αν είναι δυνατόν μη παστεριωμένα). Το μόνο λάδι που μπορείτε να καταναλώνετε είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Μπορείτε επίσης να φτιάχνετε σος από ελαιόλαδο και ξύδι ή ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού. Πίνετε άφθονο νερό με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και λίγη στέβια για να γίνει πιο γλυκό, αν είναι αναγκαίο. Μην καταναλώνετε συσκευασμένες ή επεξεργασμένες τροφές.

Προσοχή: Η παραπάνω μαρτυρία έχει ενημερωτικό σκοπό και όχι την υπόδειξη κάποιας συγκεκριμένης αγωγής. Πάντα να απευθύνεστε στον κατάλληλο επαγγελματία υγείας πριν υιοθετήσετε κάποια καινούργια διατροφή.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι για περαιτέρω μελέτη:

Διαβάστε δωρεάν το e-book του Δρος Bernardo Majalca

Η Θεραπεία Gerson κατά του καρκίνου

Αλκαλική Διατροφή

Αλκαλικό νερό: Τα 5 σημαντικότερα οφέλη

Πως να φτιάξετε αλκαλικό νερό

Πηγή Πρωτότυπου άρθρου στα Αγγλικά: preventdisease.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Ελκώδης κολίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχική ευεξία
Αλτσχάιμερ: Το σημείο του σώματος που μαρτυρά πρόωρα τον κίνδυνο
Υπουργείο Υγείας: Ανακοίνωσε την αποστολή ακριβών φαρμάκων στο σπίτι | Ποιες παθήσεις αφορά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση