, ,

Άλαν Κοέν: Μπορώ να σε ταΐσω;

Απόσπασμα από το βιβλίο του Άλαν Κοέν “Μια Βαθιά Ανάσα Ζωής”, Εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας Ρισκάρισε! Ρισκάρισε τα πάντα! Μη νοιάζεσαι πια για

Απόσπασμα από το βιβλίο του Άλαν Κοέν “Μια Βαθιά Ανάσα Ζωής”, Εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ρισκάρισε! Ρισκάρισε τα πάντα! Μη νοιάζεσαι πια για τη γνώμη των άλλων, για κείνες τις άλλες φωνές.
Κάνε το δυσκολότερο πράγμα στη Γη για σένα. Δράσε για τον εαυτό σου. Αντιμετώπισε την αλήθεια.
Κάθριν Μάνσφιλντ

Περιμένοντας να απογειωθεί το αεροπλάνο, ήμουν πολύ χαρούμενος που καθόμουν μόνος με κενή τη θέση δίπλα μου. Εκείνη τη στιγμή με πλησίασε ένας φροντιστής και με ρώτησε: “Θα σας πείραζε να αλλάξετε θέση; Είναι ένα ζευγάρι που θα ήθελε να καθίσει μαζί”. Η μοναδική άλλη διαθέσιμη θέση ήταν δίπλα σε μια γυναίκα που είχε και τα δύο της χέρια στο γύψο, μελανιασμένο πρόσωπο και μια μελαγχολική αύρα. “Με τίποτε δεν πρόκειται να κάτσω εγώ εκεί”, ήταν η πρώτη μου σκέψη. Όμως τότε μια βαθύτερη και πιο σιγανή φωνή είπε: “Ευκαιρία”. Κάθισα στη νέα μου θέση και ανακάλυψα πως η Κάθι είχε πάθει αυτοκινητικό ατύχημα και πήγαινε για θεραπεία.

Όταν έφτασαν τα σνακς, που ήταν φιστίκια και πορτοκαλάδα, δε μου πήρε και πολύ να αντιληφθώ ότι η Κάθι δε θα τα κατάφερνε να φάει μόνη της. Μου πέρασε από το νου να προσφερθώ να την ταΐσω, αλλά αντιστάθηκα στην ιδέα γιατί μου φάνηκε πως ήταν μια πολύ προσωπική υπηρεσία για να την προσφέρει κανείς σε μια άγνωστη. Ύστερα όμως αποφάσισα πως η ανάγκη της Κάθι ήταν πιο σημαντική από τη δυσφορία μου. Προσφέρθηκα να τη βοηθήσω να φάει και παρ’ όλο που κι εκείνη ένιωθε άβολα να το δεχτεί, τελικά το δέχτηκε. Η εμπειρία εκείνη μας έδωσε πολλή χαρά και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ήρθαμε πολύ κοντά ο ένας στον άλλον. Όταν τελείωσε το πεντάωρο ταξίδι, η καρδιά μου ήταν ολοζώντανη και η ώρα είχε περάσει πολύ καλύτερα παρά αν είχα κάτσει μόνος μου.

Ήμουν πολύ χαρούμενος που είχα βγει από το βόλεμα μου για να καθίσω δίπλα στην Κάθι και να την ταΐσω. Η αγάπη ρέει πάντα πάνω από τους ανθρώπινους φραγμούς και διαλύει τους φόβους που μας κρατούν χωριστά. Όταν ανοιγόμαστε στο να υπηρετήσουμε κάποιον άλλον, ανοίγουμε τον εαυτό μας σ’ έναν κόσμο πλατύτερο, με περισσότερες ανταμοιβές.

Όταν δίνω αγάπη σε κάποιον άλλον, δίνω τροφή στη δική μου ψυχή.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε