Πότε ο πονοκέφαλος οφείλεται σε προβλήματα στα μάτια;

Όταν περπατάμε, τρέχουμε ή αθλούμαστε, επιστρατεύουμε τους μύες του σώματός μας, με αποτέλεσμα αυτοί να κουράζονται και να πονούν. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σε καθημερινή

Όταν περπατάμε, τρέχουμε ή αθλούμαστε, επιστρατεύουμε τους μύες του σώματός μας, με αποτέλεσμα αυτοί να κουράζονται και να πονούν.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σε καθημερινή βάση και με τα μάτια μας.

Advertisment

Εάν πασχίζουμε να εστιάσουμε σε μια εικόνα ή τα μάτια μας δε «συνεργάζονται» αποτελεσματικά, οι μύες του κρανίου καταπονούνται και πυροδοτείται ο πονοκέφαλος.

Ο πονοκέφαλος που ξεκινά από το μπροστινό μέρος του κεφαλιού, με τον πόνο να ακτινοβολεί συχνά γύρω από τα μάτια, θα πρέπει να μας παρακινήσει να επισκεφθούμε τον οφθαλμίατρο. Είναι πιθανό να έχουμε εμφανίσει μυωπία ή αστιγματισμό ή τα γυαλιά που ήδη χρησιμοποιούμε να μη διορθώνουν επαρκώς το πρόβλημα.

Στην περίπτωση αυτή, ο πονοκέφαλος δεν οφείλεται σε βλάβη στο οπτικό νεύρο ή τα αιμοφόρα αγγεία, αλλά σε καταπόνηση των μυών γύρω από τα μάτια. Γι’ αυτό και ο πόνος εντοπίζεται στο μέτωπο και γενικότερα το μπροστινό μέρος του κρανίου.

Advertisment

Εάν δεν οφείλεται στη μυωπία ή τον αστιγματισμό, αυτός ο τύπος πονοκεφάλου μπορεί να είναι αποτέλεσμα της πολύωρης χρήσης υπολογιστή ή άλλων ηλεκτρονικών συσκευών

www.briefingnews.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Ελκώδης κολίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχική ευεξία
Αλτσχάιμερ: Το σημείο του σώματος που μαρτυρά πρόωρα τον κίνδυνο
Υπουργείο Υγείας: Ανακοίνωσε την αποστολή ακριβών φαρμάκων στο σπίτι | Ποιες παθήσεις αφορά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση