5 σημάδια για να διαπιστώσετε αν η ζωή σας έχει μπει στον αυτόματο πιλότο

Άρθρο του συγγραφέα και προπονητή ευεξίας και ζωής Kimanzi Constable Όταν ακούμε από κάποιον τη φράση «ζω πραγματικά», συχνά σκεφτόμαστε κάτι ακραίο, όπως ελεύθερη

Άρθρο του συγγραφέα και προπονητή ευεξίας και ζωής Kimanzi Constable

Όταν ακούμε από κάποιον τη φράση «ζω πραγματικά», συχνά σκεφτόμαστε κάτι ακραίο, όπως ελεύθερη πτώση ή κολύμπι δίπλα σε καρχαρίες. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι.

Advertisment

Ζω πραγματικά σημαίνει ακολουθώ μια απλή αλήθεια: όταν έρθει η ώρα να πεθάνω δεν θα έχω μετανιώσει για τίποτα. Πραγματοποιήστε όλα τα όνειρα και τις επιθυμίες που έχετε μέσα στην καρδιά σας. Μπορεί να μην είστε σε θέση να ζήσετε τρελές περιπέτειες, αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος. Πρέπει να ζήσετε τη δική σας περιπέτεια.

Προσωπικά, για 12 ολόκληρα χρόνια απλώς υπήρχα. Έβρισκα πάντοτε δικαιολογίες για να ζω μια «αρκετά καλή» ζωή. Ο ξαφνικός θάνατος του πατέρα μου όμως όταν ήταν 54 ετών ήταν η αφύπνιση που χρειαζόμουν για να ξεφύγω από τη άνεσή μου.

Μετά το θάνατό του τον Απρίλιο του 2012, άρχισα να ζω. Παράτησα μια δουλειά που μισούσα, έχασα 77 κιλά και η οικογένειά μου μετακόμισε σε ένα ονειρεμένο μέρος στο Μάουι, στη Χαβάη. Αν πέθαινα ακόμα και σήμερα, μπορώ ειλικρινά να πω ότι δεν θα μετάνιωνα για τίποτα.

Advertisment

Ζούμε μονάχα μια φορά και αφήνοντας τις μέρες απλώς να περνούν δεν αποτελεί τρόπο ζωής. Παρακάτω περιγράφονται 5 προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι δεν ζείτε κι απλώς υπάρχετε.

1. Αφήνετε τους αρνητικούς ανθρώπους να σας φέρνουν εμπόδια

Όταν είμαστε ενθουσιασμένοι για μια μεγάλη απόφαση ή αλλαγή, είναι φυσικό να θέλουμε να το μοιραστούμε με κάποιον. Οι αρνητικοί άνθρωποι θα σας επισημάνουν τους λόγους για τους οποίους αυτό που θέλετε να κάνετε είναι αδύνατο. Θα τροφοδοτήσουν μέσα σας όλες αυτές τις αμφιβολίες που θα σας εμποδίσουν.

Μπορεί να πρόκειται για έναν απροκάλυπτα αρνητικό άνθρωπο ή κάποιον που προσπαθεί να σας αποθαρρύνει με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του. Αν θέλετε όμως πραγματικά να ζήσετε, θα πρέπει να διώξετε τους αρνητικούς ανθρώπους από τη ζωή σας.

2. Έχετε πεποιθήσεις που σας περιορίζουν

Είτε πρόκειται για αμφιβολίες, φόβο ή αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό μας, όλοι πολεμούμε με εκείνες τις πεποιθήσεις που μας περιορίζουν. Αν θέλετε να ζήσετε πραγματικά, ξεκινήστε νικώντας τις σκέψεις που σας κρατούν πίσω. Ήρθε η ώρα να διώξετε οποιεσδήποτε αυτο-περιοριστικές πεποιθήσεις έχετε.

Αυτά που πιστεύουμε επηρεάζουν τις αποφάσεις που παίρνουμε. Συνειδητοποιήστε ότι είστε δυνατοί και ικανοί και μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει!

3. Συνήθως μετανιώνετε παρά ελπίζετε σε κάτι

Όταν σκέφτεστε τη ζωή σας, νιώθετε ακόμα ελπίδα; Όταν αφήνουμε τη λύπη να μας νικήσει και δεν κάνουμε τίποτα για τα όνειρά μας, είναι εύκολο να χάσουμε κάθε ελπίδα. Ζείτε μονάχα μια φορά, κι ο χειρότερος τρόπος για να ζήσετε είναι αφήνοντας ανεκπλήρωτα όνειρα και ατελείωτη θλίψη. Ποτέ μην αφήσετε την ελπίδα να πεθάνει στο μυαλό και την καρδιά σας.

4. Δεν πραγματοποιείτε τα όνειρά σας

Κάθεστε απλώς και ονειρεύεστε την τέλεια ζωή ή προσπαθείτε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα; Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτό είναι κάτι εύκολο, σας λέω όμως ότι είναι δυνατό. Πάρα πολλοί από εμάς νιώθουμε ικανοποιημένοι κάνοντας απλώς όνειρα. Ωστόσο, εκείνο που σας περιμένει μετά την υλοποίησή τους είναι πολύ πιο σημαντικό από τα ίδια τα όνειρα.

5. Προτιμάτε να μαζεύετε υλικά αγαθά κι όχι εμπειρίες

Όταν θα φτάνετε κοντά στο τέλος της ζωής σας, δεν θα θυμάστε όλα εκείνα τα πράγματα που έχετε μαζέψει – θα θυμάστε τις απίστευτες εμπειρίες σας. Φυσικα, δεν είναι κακό να έχετε ωραία πράγματα, αρκεί να μην αντικαθιστούν την επιθυμία σας να ζήσετε πραγματικά.

Στις τελευταίες συζητήσεις που έκανα με τον πατέρα μου, μου μίλησε για όλα εκείνα για τα οποία είχε μετανιώσει. Μου είπε ότι πέρασε τόσο πολύ χρόνο κυνηγώντας υλικά αγαθά που τελικά έχασε πολλά από όσα ήθελε να κάνει στη ζωή του. Με παρακάλεσε να μην πεθάνω κι εγώ έχοντας μετανιώσει για τον ίδιο λόγο.

Αν διαπιστώσετε ότι οποιοδήποτε από τα παραπάνω σας κρατά πίσω, σήμερα κιόλας πάρτε τη μεγάλη απόφαση και πείτε αρκετά! Ξεκινήστε έχοντας ένα όνειρο κι ένα σχέδιο και στη συνέχεια δραστηριοποιηθείτε για να το κάνετε πραγματικότητα. Είναι απίστευτο όταν κάποια στιγμή μας ανοίγονται πολύ περισσότερες πόρτες. Μην το αναβάλλετε άλλο. Ξεκινήστε να ζείτε πραγματικά από σήμερα.

Εσείς λοιπόν τελικά ζείτε ή απλώς υπάρχετε;

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Εάν θέλεις να σε σεβαστούν οι άλλοι, είναι καλύτερο να σέβεσαι τον εαυτό σου» | Ντοστογιέφσκι
Πώς να λες όχι: Ένας αρχαίος οδηγός στην κυνική φιλοσοφία
Τι είναι τα 12 βήματα των Ανώνυμων Αλκοολικών (και πώς μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινή ζωή)
Γιατί ζηλεύουμε και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τη ζήλεια;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση