,

Ενδιαφέρον και Τύχη: Μήπως έχουν κάποια σχέση;

Απόσπασμα από το βιβλίο του Arte Maren «Το Α και το Ω της Διοίκησης: Πώς να Πετυχαίνεις τους Στόχους Σου», Εκδόσεις Ανοδική Πορεία Το

Απόσπασμα από το βιβλίο του Arte Maren «Το Α και το Ω της Διοίκησης: Πώς να Πετυχαίνεις τους Στόχους Σου», Εκδόσεις Ανοδική Πορεία

Το κλειδί για οποιαδήποτε επιτυχημένη προσπάθεια είναι να ενδιαφέρεσαι. Το ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο. Και αποτελεί έναν από τους πιο πολύτιμους πόρους που έχει ένας διαχειριστής. Για να ανακαλύψεις τι είναι πολύτιμο, θα πρέπει να ενδιαφερθείς. Ένας επαγγελματίας δείχνει ενδιαφέρον.
Ο Φρανκ Σινάτρα σε έκανε να νιώθεις ότι τραγουδούσε για σένα. Ενδιαφερόταν για το ακροατήριο. Και, ως ανταλλαγή, λάμβανε θαυμασμό – χειροκρότημα. Του τα έδιναν αυτά λόγω του ενδιαφέροντός του, της προετοιμασίας του, και, φυσικά, του ταλέντου του.

Advertisment

Αν κάποιος είναι ενδιαφέρων, στην πραγματικότητα λέει: «Δώσ’ μου, δώσ’ μου. Δώσ’ μου το θαυμασμό σου, δώσ’ μου προσοχή». Όμως, αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά, τότε παρατηρείς. Θαυμάζεις. Δίνεις προσοχή, και η προσοχή είναι κάτι το τρομερά επιθυμητό.

Δημιούργησε την Τύχη Σου

Οι τυχεροί άνθρωποι είναι άνθρωποι που λειτουργούν πραγματικά ως ενδιαφερόμενοι στη ζωή. Ενδιαφέρονται πραγματικά για τους ανθρώπους γύρω τους και αρχίζουν να γίνονται τυχεροί. Βρίσκονται στο σωστό μέρος τη σωστή χρονική στιγμή. Γιατί; Επειδή ενδιαφέρονται. Ευκαιρίες για βελτίωση, για εξάπλωση, για πλούτο, για αγάπη, βρίσκονται γύρω μας όλη την ώρα. Δε χρειάζεται να πας να ψάξεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σταματήσεις να είσαι τόσο ενδιαφέρων και να γίνεις ενδιαφερόμενος, και τότε θα τις δεις.

Οι ευκαιρίες σού χτυπούν πάντα την πόρτα – απλώς θα πρέπει να δείξεις αρκετό ενδιαφέρον ώστε να τις ακούσεις και να έχεις το θάρρος να ανοίξεις την πόρτα!

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση