2 ασκήσεις για να προλάβετε το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, αλλά οι ειδικοί δεν είναι απόλυτα σίγουροι τι ακριβώς το προκαλεί. Ένας συνδυασμός του τρόπου

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, αλλά οι ειδικοί δεν είναι απόλυτα σίγουροι τι ακριβώς το προκαλεί.

Ένας συνδυασμός του τρόπου ζωής και ορισμένων γενετικών παραγόντων είναι πιθανό να είναι οι “ένοχοι”, αλλά οι παράγοντες κινδύνου είναι τόσο διαφορετικοί που σχεδόν ο κάθε ασθενής έχει ένα ή περισσότερους από αυτούς.

Advertisment

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα, δυσκαμψία και πόνο.

Δείτε δύο απλές, βασικές κινήσεις που δεν απαιτούν κάποιον εξοπλισμό και που μπορείτε να τις κάνετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας για να προλάβετε τα συμπτώματα της συγκεκριμένης πάθησης.

Άσκηση 1: “Η αράχνη που κάνει push-up στον καθρέφτη”

Advertisment

-Ξεκινήστε με τα χέρια σας ενωμένα, σαν να προσεύχεστε
-Απλώστε τα δάχτυλά σας όσο περισσότερο μπορείτε. Στη συνέχεια κάντε τεντώματα (σπρώξτε το ένα χέρι με το άλλο) διατηρώντας επαφή μόνο με τα ακροδάχτυλα του ενός χεριού επάνω στα αντίστοιχα ακροδάχτυλα του άλλου.

Η κίνηση αυτή τεντώνει την παλαμιαία περιτονία, τις συνδέσεις του καρπιαίου σωλήνα και το μέσο νεύρο, το οποίο, όταν παθαίνει βλάβη, προκαλεί το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα.

Άσκηση 2: Τίναγμα των χεριών

Αυτή η άσκηση είναι ακριβώς όπως την ακούτε. Φανταστείτε ότι έχετε βρεγμένα χέρια και τινάζετε τις παλάμες σας για να τα στεγνώσετε.

Κάνετε αυτή την άσκηση για 1-2 λεπτά κάθε μία ώρα για να προστατεύσετε τους καμπτήρες μυς των χεριών σας και το μέσο νεύρο από την ακαμψία και από το να πάθουν κράμπες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

www.onmed.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αλτσχάιμερ: Το σημείο του σώματος που μαρτυρά πρόωρα τον κίνδυνο
Υπουργείο Υγείας: Ανακοίνωσε την αποστολή ακριβών φαρμάκων στο σπίτι | Ποιες παθήσεις αφορά
Ιδιοπαθής υπέρταση: Πώς επηρεάζει η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας στην αντιμετώπισή της
Ημικρανίες και φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου | Πώς συνδέονται

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση