,

3 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τη μούχλα

Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε 3 μεθόδους για να απαλλαγείτε από τη μούχλα. Το πιθανότερο είναι ότι διαθέτετε ήδη το 1 από τα

Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε 3 μεθόδους για να απαλλαγείτε από τη μούχλα. Το πιθανότερο είναι ότι διαθέτετε ήδη το 1 από τα 2 συστατικά στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Υπάρχουν 3 εντελώς φυσικά συστατικά που μπορούν να διώξουν τη μούχλα: το έλαιο τεϊόδεντρου, το ξύδι και το εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ. Το έλαιο τεϊόδεντρου είναι ένα αιθέριο έλαιο που μπορείτε να βρείτε σχεδόν σε κάθε κατάστημα με είδη υγιεινής διατροφής.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε κάθε ένα από τα παραπάνω, αλλά και τα 3 έχουν πολύ καλά αποτελέσματα. Τόσο το έλαιο τεϊόδεντρου όσο και το εκχύλισμα γκρέιπφρουτ είναι ακριβά. Η διαφορά ανάμεσά τους είναι ότι το εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ είναι άοσμο, αλλά και τα 2 εξολοθρεύουν τη μούχλα αποτελεσματικά.

Advertisment

Το μόνο πρόβλημα με το έλαιο τεϊόδεντρου είναι ότι έχει αρκετά ισχυρή μυρωδιά, η οποία όμως εξαφανίζεται μέσα σε λίγες ημέρες. Το εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ από την άλλη πλευρά, είναι επίσης ακριβό αλλά άοσμο. Το ξίδι είναι το φθηνότερο από όλα, αλλά έχει έντονη μυρωδιά.

Ακόμα κι αν δεν είστε αλλεργικοί, η μούχλα μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία σας. Η αντίδραση πολλών ανθρώπων στη μούχλα είναι η κατάθλιψη και η κόπωση. Για να αποφύγετε την εμφάνιση μούχλας, φροντίστε να πάρετε κάποια προληπτικά μέτρα.

Διατηρήστε τα πάντα στεγνά, όπως χαλιά και υπόγεια. Για τον λόγο αυτό, χρησιμοποιήστε έναν αφυγραντήρα σπιτιού. Επίσης, διορθώστε όλες τις διαρροές στην οροφή ή στα υδραυλικά και βεβαιωθείτε ότι έχετε σκουπίσει κάθε σταγόνα που μπορεί να υπάρχει μες στο σπίτι. Τέλος, ελέγξτε αν διαφεύγει νερό από την κουρτίνα της ντουζιέρας.

Advertisment

Έλαιο τεϊόδεντρου

Αυτό το σπρέι θα εξαφανίσει τη μούχλα καλύτερα από κάθε άλλο φυσικό συστατικό. Μπορείτε να το ψεκάσετε σε ένα μουχλιασμένο γραφείο, ένα ταβάνι που έχει μουχλιάσει από διαρροή στη στέγη, μια μουχλιασμένη κουρτίνα ντους ή ένα μουχλιασμένο χαλί. Το έλαιο τεϊόδεντρου μπορεί να είναι ακριβό, αλλά τουλάχιστον θα λύσει το πρόβλημά σας για πάντα. Η μυρωδιά του είναι πολύ δυνατή, αλλά θα εξαφανιστεί μέσα σε λίγες ημέρες.

Θα χρειαστείτε:

• 2 κουταλάκια του γλυκού έλαιο τεϊόδεντρου
• 2 φλιτζάνια νερό

Ανακατέψτε αυτά τα 2 συστατικά σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ανακινήστε το καλά. Ψεκάστε τις περιοχές που έχουν πρόβλημα και θα δείτε σύντομα αποτελέσματα.

Εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ

Αυτό το εκχύλισμα έχει ένα πλεονέκτημα συγκριτικά με το έλαιο τεϊόδεντρου επειδή είναι άοσμο.

Θα χρειαστείτε:

• 20 σταγόνες εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ
• 2 φλιτζάνια νερό

Ανακατέψτε αυτά τα 2 συστατικά σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ανακινήστε το καλά. Ψεκάστε τις περιοχές που έχουν το πρόβλημα και φροντίστε να μην τις ξεπλύνετε μετά. Το μείγμα μπορεί να διαρκέσει επ’ αόριστον.

Σπρέι ξυδιού

Το γνήσιο ξύδι μπορεί να σκοτώσει πάνω από το 82% της μούχλας. Βάλτε λίγο ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε πάνω στη μούχλα. Αν σας ενοχλεί η μυρωδιά του ξυδιού, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια. Με αυτό τον τρόπο η οσμή του θα είναι πιο υποφερτή.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση