7 βήματα για να περπατάτε κρατώντας τέλεια στάση σώματος

Υπάρχουν φορές που όλοι μας περπατάμε βαριά σαν να έχουμε ξαφνικά γεράσει 30 ολόκληρα χρόνια. Γιατί όμως να μην περπατάμε με τη χάρη και

Υπάρχουν φορές που όλοι μας περπατάμε βαριά σαν να έχουμε ξαφνικά γεράσει 30 ολόκληρα χρόνια. Γιατί όμως να μην περπατάμε με τη χάρη και την ισορροπία ενός χορευτή; Το να μάθετε πώς να περπατάτε με άνεση και κομψότητα είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζετε. Διαβάστε παρακάτω πώς να το καταφέρετε:

1. Αναπνεύστε κανονικά.

Advertisment

Πρώτα απ’ όλα, μην ξεχνάτε να αναπνέετε. Όταν περπατάμε, είναι εύκολο να επιτρέψουμε στις σκέψεις μας να μας παρασύρουν. Ίσως αρχίζουμε να σκεφτόμαστε όλες τις δουλειές που πρέπει να κάνουμε, τα προβλήματα που έχουμε με τους συναδέλφους μας, τα οικογενειακά μας θέματα ή τι θα φάμε για δείπνο. Όταν σκεφτόμαστε κάτι που μας φέρνει ένταση, συχνά κρατάμε την αναπνοή μας.
Διατηρήστε λοιπόν κανονική την αναπνοή σας. Παρατηρήστε σε ποιες περιπτώσεις υπάρχει ένταση στο σώμα σας καθώς περπατάτε και αναπνεύστε.

2. Όταν περπατάτε, να είστε ευθυτενείς.

Ίσως μερικές φορές να μπαίνετε στον πειρασμό να μειώνετε το ανάστημά σας καμπουριάζοντας και χαμηλώνοντας τους γοφούς σας. Καλό θα ήταν όμως να ξεκινήσετε να αναγνωρίζετε όλο αυτόν τον θαυμάσιο χώρο πάνω από το κεφάλι σας. Πρέπει βέβαια να αντισταθείτε και στον πειρασμό να τεντώνεστε προς τα πάνω όταν περπατάτε. Αντιθέτως, σκεφτείτε το περπάτημα περισσότερο ως μια ήρεμη διαδικασία επιμήκυνσης ολόκληρου του σώματος. Προχωρήστε δίνοντας προτεραιότητα στην κορυφή του κεφαλιού – όχι στο πηγούνι ή το στήθος – και παρατηρήσετε αυτά που μπορείτε να δείτε γύρω σας.

Advertisment

3. Χρησιμοποιήστε την πλάτη σας υποστηρικτικά.

Όταν περπατάμε, η προσοχή μας μπορεί να εστιαστεί στο μπροστινό μέρος του σώματός μας και ιδιαίτερα όταν βιαζόμαστε. Αλλά θα φαίνεστε πιο ψηλοί και πιο κομψοί αν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τους ραχιαίους μυς σας με τον τρόπο που πρέπει.
Κάντε ένα βήμα προς τα πίσω και παρατηρήστε πώς αυτό σας βοηθά να αισθάνεστε περισσότερο την πλάτη σας. Διατηρήστε αυτή την αίσθηση καθώς προχωράτε μπροστά. Αν σας βοηθάει, φανταστείτε ότι πέφτετε απαλά προς τα πίσω καθώς πηγαίνετε μπροστά, όχι τόσο ώστε να πέσετε, αλλά ίσα-ίσα για να χρησιμοποιείτε στο περπάτημα και τους ραχιαίους μυς σας.

4. Κρατήστε το ισχίο του ποδιού που κινείτε ακριβώς κάτω από το σώμα σας.

Προσπαθήστε να αποφύγετε να ρίχνετε το ισχίο του κινούμενου ποδιού μπροστά όταν κάνετε ένα βήμα. Αντιθέτως, λυγίστε απαλά το πόδι από το ύψος του ισχίου, το γόνατο και τον αστράγαλο, κρατώντας το ισχίο κάτω από το σώμα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε σταθερότητα καθώς κινείστε προς τα εμπρός.

5. Χρησιμοποιήστε το πόδι που μένει ακίνητο.

Συγκεντρωθείτε στο πόδι που δεν κινείται καθώς προχωράτε μπροστά. Όταν η προσοχή σας είναι στραμμένη εξ ολοκλήρου στο κινούμενο πόδι, το άλλο πόδι που ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα δεν θα είναι σταθερό. Αφήστε το ακίνητο πόδι να επεκταθεί και κρατήστε μια σταθερή σύνδεση ανάμεσα στο πόδι και το έδαφος. Διατηρήστε αυτή την επέκταση όσο περπατάτε. Έτσι, δεν θα βυθίζεται το σώμα σας στο ισχίο του ποδιού στο οποίο στηρίζεστε.

6. Κάντε μικρότερα βήματα

Κάντε ένα μεγάλο βήμα μπροστά και παρατηρήσετε τι συμβαίνει στη μέση σας. Είναι πιθανό να αισθανθείτε ένα σφίξιμο ή περισσότερη ένταση σε αυτή την περιοχή, καθώς και στο ισχίο. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καταπόνηση του συγκεκριμένου σημείου. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να συνηθίσετε να κάνετε μικρότερα βήματα, έτσι ώστε το σώμα σας να μπορεί να κινηθεί με μεγαλύτερη ευκολία.

7. Περπατήστε ανάλαφρα.

Όταν κινείστε προς τα εμπρός, θα πρέπει να σηκώνετε το πόδι σας από το πάτωμα πρώτα από τη φτέρνα καθώς το γόνατο κινείται. Μην σηκώνετε ολόκληρο το πόδι σε μία κίνηση. Στη συνέχεια, ακουμπήστε το απαλά στο έδαφος. Με αυτό τον τρόπο, θα αποφύγετε το τράνταγμα στις αρθρώσεις σας και θα φαίνεστε πολύ πιο χαριτωμένοι και κομψοί.
Τώρα λοιπόν, είστε έτοιμοι να περπατήσετε σωστά. Για πολλούς, το περπάτημα είναι απλώς ένα μέσο για να πάμε από το ένα μέρος στο άλλο. Αλλά μπορεί επίσης να είναι και μια ευκαιρία για να χρησιμοποιούμε το σώμα μας με μεγαλύτερη ευκολία και κομψότητα και να γίνουμε πιο προσεκτικοί καθώς προχωράμε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση