,

Απαραίτητο έστω και 1 λεπτό περπάτημα τη μέρα μετά τα 70

Μία νέα αμερικανική μελέτη καταδεικνύει ότι η ήπια άσκηση όπως το βάδισμα ή ακόμη και οι δουλειές του σπιτιού έχουν καρδιαγγειακά οφέλη για τους

Μία νέα αμερικανική μελέτη καταδεικνύει ότι η ήπια άσκηση όπως το βάδισμα ή ακόμη και οι δουλειές του σπιτιού έχουν καρδιαγγειακά οφέλη για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι, λόγω προβλημάτων υγείας, δεν μπορούν να γυμναστούν πιο έντονα.

Συγκεκριμένα, η μελέτη αναφέρει ότι ακόμη και ένα λεπτό την ημέρα περπάτημα μπορεί να προστατέψει την καρδιά μετά τα 70. Οι ερευνητές για τις ανάγκες της μελέτης συνεργάστηκαν με 1.170 εθελοντές άνω των 70. Όπως προέκυψε, η ήπια δραστηριότητα σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή μειώνει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, άρα και τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων.

Advertisment

«Παλιότερα, πιστεύαμε ότι μόνο η συστηματική άσκηση μπορεί να μειώσει τους κινδύνους για την καρδιά. Όμως πλέον διαπιστώνουμε πως αρκεί να μειώσουμε το χρόνο της καθιστικής ζωής για να έχουμε σημαντικά οφέλη», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης, Dr Thomas Buford.

www.onmed.gr

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κατάθλιψη: Το απροσδόκητο σωματικό σύμπτωμα που μαρτυρά την ψυχική διαταραχή
Doomscrolling: Τι είναι και πώς επηρεάζει την ψυχική μας υγεία;
Αγνή Μαριακάκη: Να πώς το μυαλό θεραπεύει το σώμα (Βίντεο)
feng-shui

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση