, ,

«Μπουγάδα ….Ευτυχίας» άπλωσαν παιδιά δημοτικού σχολείου

«Μπουγάδα ….Ευτυχίας» άπλωσαν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Διονύσιος», του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας στις 20 Μαρτίου.

«Μπουγάδα ….Ευτυχίας» άπλωσαν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Διονύσιος», του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας στις 20 Μαρτίου.

Το Μοιράζομαι έχει καθιερώσει τη γιορτή αυτή ως ημέρα δράσης και ενημέρωσης γύρω από τη χαρά της προσφοράς και της αλληλεγγύης. O οργανισμός κάλεσε 120 μαθητές να ζωγραφίσουν πάνω σε ισάριθμα λευκά μπλουζάκια, τι σημαίνει για τους ίδιους η λέξη «Ευτυχία». Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και ιδιαίτερα συγκινητικό. Τα λόγια μίας μαθήτριας της Δ’ Δημοτικού είναι τα πλέον κατάλληλα για να περιγράψουν το αποτέλεσμα: «Η ελπίδα κρύβεται στα μάτια των παιδιών!».

Advertisment

Κατόπιν, με τη βοήθεια της καθηγήτριας εικαστικών και των εθελοντών του Μοιράζομαι, οι μαθητές άπλωσαν τις δημιουργίες τους σε σχοινιά στον προαύλιο χώρο. Την πρωτότυπη αυτή εικαστική έκθεση είχαν την ευκαιρία να τη θαυμάσουν και τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου, παίρνοντας μέρος σε μια ιδιαίτερα γιορτινή ημέρα, ενώ σε λίγες ημέρες, τα μπλουζάκια θα μοιραστούν στους μικρούς καλλιτέχνες!

Η δράση πραγματοποιήθηκε με άψογη συνεργασία της Διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου, της Ομάδας του Μοιράζομαι αλλά και της δημοσιογράφου Κας Ελένης Κάραμποττ, της οποίας η εθελοντική συνεισφορά ήταν πολύτιμη. Τέλος, σημαντική ήταν η ευγενική προσφορά της εταιρείας ACD, η οποία χορήγησε τα μπλουζάκια.

Είναι η δεύτερη αντίστοιχη εκδήλωση που διοργανώνει το Μοιράζομαι σε διάστημα 15 μηνών από τη δημιουργία του, τον Δεκέμβριο του 2013. Πρόκειται για την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα προσφοράς και αλληλεγγύης, η οποία φέρνει κοντά εκείνον που έχει μια ανάγκη, με αυτόν που θέλει και μπορεί να την καλύψει. Η όλη διαδικασία βασίζεται στην προσφορά χωρίς μεσάζοντες, με απόλυτη διαφάνεια και στην απευθείας επαφή δωρητή-αιτούντος.

Advertisment

Στο www.moirazomai.gr συγκεντρώνονται, καταγράφονται και κατόπιν ελέγχου δημοσιεύονται οι ανάγκες τόσο φιλανθρωπικών οργανώσεων, όσο και ιδιωτών. Με αυτόν τον τρόπο, ο υποψήφιος δωρητής μπορεί να διαβάσει όλες τις ανάγκες-αγγελίες και να διαλέξει ποια μπορεί και θέλει να καλύψει. Το Μοιράζομαι δεν παραλαμβάνει ποτέ αγαθά. Όταν κάποιος αποφασίσει να προσφέρει, επικοινωνεί απευθείας με εκείνον που ζητά και του παραδίδει αυτό που χρειάζεται.

Το Μοιράζομαι συνεργάζεται με περισσοτέρους από 50 φιλανθρωπικούς οργανισμούς και εθελοντικούς συλλόγους, ενώ παράλληλα φροντίζει για την κάλυψη αναγκών μεγάλου αριθμού ιδιωτών.

Στους 15 μήνες ενεργούς δράσης του έχει καταφέρει να καλύψει περισσότερες από 500 ανάγκες-αγγελίες.

Στο https://www.moirazomai.gr/

• Διάλεξε την ανάγκη που επιθυμείς να καλύψεις

• Πάτησε στην ενότητα «επιθυμώ να μοιραστώ» όπου εμφανίζονται τα στοιχεία επικοινωνίας της οικογένειας ή του οργανισμού

• Επικοινώνησε με την οικογένεια ή τον οργανισμό και κάλυψε την ανάγκη

Μοιράζομαι.. σημαίνει ευτυχία!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης!
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη
Taste Atlas | 4 ελληνικά ποτά στα 79 καλύτερα του κόσμου!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση