,

Διαφάνεια στις ιατρικές μελέτες ζητά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία καλεί τους υπεύθυνους των διαφόρων κλινικών μελετών, να μην αποκρύπτουν τα δεδομένα από έρευνες και πειράματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία καλεί τους υπεύθυνους των διαφόρων κλινικών μελετών, να μην αποκρύπτουν τα δεδομένα από έρευνες και πειράματα των οποίων τα αποτελέσματα δεν βαδίζουν προς το συμφέρον τους.

Οι λόγοι που συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι, πλέον, προφανείς και ο Π.Ο.Υ συστήνει να καταγράφονται τα στοιχεία των ερευνών σε δημόσια μητρώα και έπειτα από ένα διάστημα δύο ετών, από την αρχή μιας μελέτης, να μπορούν τα δεδομένα να είναι διαθέσιμα προς δημοσίευση.

Το φαινόμενο αυτό έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, και αποδεικνύει ότι ζούμε σε έναν κόσμο όπου τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών και των μεγάλων κεφαλαίων, έχουν μεγαλύτερη σημασία από τη διασφάλιση του αναφαίρετου δικαιώματος του ανθρώπου για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο Π.Ο.Υ δείχνει να μην αστειεύεται και ζητά την διενέργεια εντατικών ελέγχων πάνω στις μελέτες, ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι της συγκάληψης  χρήσιμων πληροφοριών που εσκεμμένα αποκρύπτονται από την ιατρική κοινότητα και υπονομεύουν τη δημόσια υγεία. Επίσης, ζητά την αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας για τη θέσπιση αυστηρότερων νόμων προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε