Μήπως το ρίξατε έξω το Σαββατοκύριακο; Μάθετε πώς να αποτοξινωθείτε

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους μας. Κάνουμε γυμναστική και νιώθουμε υπέροχα, αλλά στη συνέχεια προκύπτει μια γιορτή γενεθλίων, ένας γάμος ή πάμε

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους μας. Κάνουμε γυμναστική και νιώθουμε υπέροχα, αλλά στη συνέχεια προκύπτει μια γιορτή γενεθλίων, ένας γάμος ή πάμε διακοπές κι εγκαταλείπουμε για λίγο τις υγιεινές μας συνήθειες, γεγονός που μας αφήνει μια δυσάρεστη αίσθηση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να νιώθετε άσχημα γι’ αυτό! Σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να επανέλθετε πιο εύκολα.

1. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να το απολαύσει

Advertisment

Αντί να νιώθετε άβολα, επιλέξτε να το διασκεδάσετε!

2. Να τα έχετε καλά με τον εαυτό σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια συγκεκριμένη κατάσταση

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μιλάτε διαρκώς για το ίδιο θέμα ή να επικρίνετε τον εαυτό σας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην ασχολείστε συνέχεια με την ίδια κατάσταση αφού τελειώσει, διότι αγχώνεστε περισσότερο και είναι πιο δύσκολο να την αποδεχτείτε.

Advertisment

3. Αν νιώθετε δυσάρεστα, χρησιμοποιείστε τις παρακάτω πληροφορίες για να επανέλθετε

Τώρα που έχετε αποδεχτεί αυτή την εμπειρία κι έχετε συγχωρέσει τον εαυτό σας, παρατηρήστε πώς αισθάνεστε και σκεφτείτε ότι δεν βρίσκεστε σε ιδιαίτερη φόρμα. Χρησιμοποιήστε αυτή τη σκέψη με σκοπό να παρακινηθείτε για να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές.

4. Πιείτε άφθονο νερό

Ακόμα καλύτερα αν το νερό είναι ζεστό και περιέχει λεμόνι. Αυτό θα βοηθήσει να αποτοξινωθείτε ενώ ταυτοχρόνως θα σας βοηθήσει στη χώνεψη του φαγητού.

5. Σταματήστε την κατανάλωση ζάχαρης, επεξεργασμένων και συσκευασμένων τροφίμων, γαλακτοκομικών προϊόντων και ειδών αρτοποιίας

Εντάξτε στη διατροφή σας ολοκληρωμένες τροφές, όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, λαχανικά, φρούτα, άπαχες πρωτεΐνες (αυγά, ψάρι, κοτόπουλο κλπ), λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση, ξηρούς καρπούς και σπόρους. (Για ένα γρήγορο και εύκολο τονωτικό, δοκιμάστε τη συνταγή μου από γλυκοπατάτα και κατσαρό λάχανο Καλέ).

6. Πάρτε προβιοτικά

Είναι σημαντικό να ενισχύσετε τα ωφέλιμα βακτήρια στο έντερό σας προκειμένου να βοηθήσετε στην αποβολή των άχρηστων ουσιών που βρίσκονται τώρα στο σώμα σας. Τα προβιοτικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε.

7. Πιείτε τσάι από ρίζα πικραλίδας

Αυτό το τσάι χωρίς καφεΐνη ενισχύει την ηπατική λειτουργία, η οποία είναι πολύ σημαντική στην προσπάθεια του σώματος να αποβάλει τις τοξίνες και να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

8. Αναπνεύστε σωστά

Αυτό θα βοηθήσει στην αναγέννηση των κυττάρων σας και θα αυξήσει την ενέργειά σας. Δοκιμάστε την ακόλουθη άσκηση αναπνοής: εισπνεύστε από τη μύτη σας μετρώντας μέχρι το 4, κρατήστε την αναπνοή σας για 1 δευτερόλεπτο, εκπνεύστε μετρώντας μέχρι το 4 και κρατήστε την αναπνοή σας για 1 δευτερόλεπτο. Επαναλάβετε την άσκηση 3-5 φορές.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση