,

Ο στόχος για τη νέα χρονιά είναι να γίνω ο εαυτός μου

Μια νέα χρονιά, μια νέα δεκαετία ξεκινά. Μπορώ να βάλω ένα και μοναδικό στόχο που θα νοηματοδοτήσει τη ζωή μου: Να γίνω ο εαυτός

Ο στόχος για τη νέα χρονιά είναι να γίνω ο εαυτός μου

Μια νέα χρονιά, μια νέα δεκαετία ξεκινά. Μπορώ να βάλω ένα και μοναδικό στόχο που θα νοηματοδοτήσει τη ζωή μου: Να γίνω ο εαυτός μου.

Ήρθε ο καιρός να απελευθερωθώ από τις προσδοκίες. Τις προσδοκίες εκείνες που δεν έχουν σχέση με τις βαθύτερες ανάγκες μου, τις αξίες μου, τις επιθυμίες της ψυχής μου. Να απελευθερωθώ από τις προσδοκίες των γονιών, των δασκάλων της κοινωνίας, που έχουν ριζώσει βαθιά μέσα μου από πολύ μικρή ηλικία.

Advertisment

Να απελευθερωθώ από τις προσδοκίες να είμαι κάπως πάντα, κάπως αλλιώς από αυτό που πραγματικά είμαι. Να είμαι πιο καλός, πιο όμορφος, πιο πετυχημένος, πιο αδύνατος, πιο πλούσιος, πιο χαρούμενος.

Να είμαι αυτό που οι άλλοι θέλουν ώστε να εξυπηρετώ και να καλύπτω τις δικές τους ανάγκες, μένοντας αποξενωμένος από τον ίδιο μου τον εαυτό. Μα πώς μπορώ να διακρίνω μεταξύ των δικών μου επιθυμιών και των προσδοκιών των άλλων, που έχουν γίνει πλέον κι αυτές δικό μου κομμάτι;

Υπάρχει τρόπος. Χρειάζεται απλά να στρέψω την προσοχή βαθιά μέσα μου, στην ψυχή μου, και να αφουγκραστώ τι την κάνει χαρούμενη. Αν αντίθετα επικεντρωθώ σε προσδοκίες ξένες προς την ψυχή μου, θα επιθυμώ πάντα αυτό που δεν έχω, και αυτό που δεν είμαι. Μαθαίνοντας σιγά σιγά να ακολουθώ τις βαθύτερες επιθυμίες μου που με κάνουν να νιώθω πληρότητα, τότε θα σταματήσω να προσδοκώ και από τους άλλους να είναι ή να συμπεριφέρονται όπως εγώ επιθυμώ.

Advertisment

Όπως εγώ μπορώ να είμαι ο εαυτός μου και να κάνω τις επιλογές μου, χρειάζεται να δέχομαι ότι και οι άλλοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν το ίδιο. Αν η συμπεριφορά των άλλων, ή αυτό που είναι, δεν είναι αποδεκτό για μένα, έχω τη δυνατότητα να απομακρυνθώ. Άλλωστε είναι αδύνατον να αλλάξω τους άλλους παρά μόνο τον εαυτό μου.

Όταν απελευθερωθώ από τις προσδοκίες για μένα και τους άλλους, μπορώ να ονειρευτώ ελεύθερα. Να ονειρευτώ όλα αυτά που μου δίνουν χαρά, με εξελίσσουν και με γεμίζουν ελπίδα.

Να διαχωρίσω αν τα όνειρά μου μπορούν να γίνουν πραγματικότητα ή είναι ονειροβασίες που θα μείνουν για πάντα στη σφαίρα του φανταστικού. Να βρω ανθρώπους που θα πιστέψουν σε μένα και θα με στηρίξουν να υλοποιήσω τα όνειρά μου.

Να πιστέψω ότι θα τα καταφέρω την κατάλληλη στιγμή χωρίς να βιάζομαι. Να κάνω το πρώτο βήμα για την υλοποίησή τους: Να οραματιστώ με κάθε λεπτομέρεια αυτό που επιθυμεί η ψυχή μου και να αφεθώ στη ροή της ζωής με εμπιστοσύνη.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες
Αυτογνωσία | Τα 3 στάδια και τεχνικές για να την κατακτήσετε
Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε: Μια αναμέτρηση με τον εαυτό μας και τη μοναξιά
Οι μικρές μου αλήθειες | O φόβος της επιτυχίας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση